Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Славське (https://extreme.com.ua/forum/56-slavske/)
-   -   К езде на бугеле - будь готов! (https://extreme.com.ua/forum/slavske/4760-k-ezde-na-bugele-bud-gotov.html)

mishanya 01.02.2010 09:56

Цитата:

Ще один момент, не знаю чи правдивий:
Якщо бугель зачепиться за опору, то останню може погнути/зламати/вирвати...
Це точно. А якщо за опору зачепяться 2 бугелі, то може змінити кут нахилу земної осі.

Salseros 01.02.2010 13:29

Цитата:

Коментар від veter (Коментар 55595)
Когда ехал сам меня в том или в прошлом году оторвало от земли на 0.5-1 м от земли на несколько секунд при этом я еще болтал по телефону :) и удачно поднялся на верх :))) .

б ) - едите Один - лучше садится бугель между ног :))) ( хоть так рисуют не правильно )

Правила прописаны не от нечего делать, а по опыту эксплуатации. И часто - дорогой ценой :punish:

А бугели порой действительно обрываются и становятся короче. За этим следят, но бывают проколы. Поэтому при обнаружении такого бугеля нет ничего сложного сообщить его № (на катушке) непосредственно бугельщикам, а также любому патрульному для контроля.

И это было бы намного круче в глазах отдыхающих, чем читать о пустом бахвальстве:agree:

Добавлено через 4 минуты

Цитата:

Коментар від shopen (Коментар 55623)
Ще один важливий момент:
Потрібно старатись рухатись між двома основними тросами, щоб запобігти серйозним травмам при зриві основного тросу з роликів опор.

Ще один момент, не знаю чи правдивий:
Якщо бугель зачепиться за опору, то останню може погнути/зламати/вирвати...

Насчёт погнуть опору - жесть:ROFL:

А вот срив троса с опор как раз и может произойти в результате перехлёста через него бугеля.

Hooseinovich 01.02.2010 15:55

б ) - едите Один - лучше садится бугель между ног )) ( хоть так рисуют не правильно )

Правила прописаны не от нечего делать, а по опыту эксплуатации. И часто - дорогой ценой

Так уж вышло, что в позапрошлом году я поднималась на центре Тростяна на старом подъемнике одна. Завела бугель так, как нельзя по правилам. И меня подняло на полтора метра над землей и раскрутило лицом вниз. Вишу, как зайчик. Лыжи на ногах болтаются. Склон крутой. На нем лед. Честно сказать, страшно было очень. А потом бугель потянул. Трос натянулся, и я подлетела вверх, а потом вниз - до земли не достаю и так и летаю "вверх-вниз" лицом вниз. Люди на соседнем бугеле говорят мне "девочка, что, мол, ты вытворяешь? Так нельзя!" А я им: "мол, не я это вовсе". А потом склон стал круче и я понимаю, что сейчас надо как-то повернуться лицом вперед, чтоб на лыжки встать. Меня стало класть на спину (пяточки прижала к попе). Пару раз еще подкинуло вверх. А потом я упала на спину, толкнулась кулачком от земли и прыгнула, чтоб развернуться. Встала на лыжи и поехала вверх. Чудеса эквилибристики! Больше таких чудес не хочу. :oops:

Bob_Kneissl 01.02.2010 16:29

Цитата:

Коментар від Salseros (Коментар 55727)
Насчёт погнуть опору - жесть:ROFL:

Не бачу нічого смішного в цьому, як для прикладу, зламана опора витягу на Грабовці, перед висадкою(синього кольору зліва присипана снігом.:agree:) Виявляється, що можна не тільки зігнути опору, але й вирвати її з фундаменту.:wink: Внаслідок чого, частину сезону витяг простояв, поки влітку не відновили опору.:(
http://s53.radikal.ru/i140/1002/c2/8afd56ff517e.jpg

griig 01.02.2010 16:52

Цитата:

б )... - едите Один - лучше садится бугель между ног...
Наверное, все же вдоль спины (поперечина). Чтобы при нестандартной (нехорошей) ситуации бугель спокойно выскользнул из под попы.
Правда, немного дискомфортно.

Rain 01.02.2010 16:58

бачив я на Грабовці, як то відбувалось...але все ж таки суть там була в тому, що опора та ледве на фундаменті трималась, тому і сталася така неприємність...а потім бугельмани там оптимізвали кріплення опори - поставили її у первинне положення і примотали проволокою...до півметрового дерев’яного заборчика!

взагалі, грабовецький витяг - то жесть, усі троси різної довжини та ще й крутяк, де швабру треба кидати. Літав я там колись як бетмен=) не розрахувавши, що трос надто короткий, я трохи тормознув і не відчепився вчасно - секунда і я вже в повітрі, лечу, мене просто підняло шваброю за ногу, ну і довелось руками триматись. Вуйко наверху кричить "стрибааай", ага...висота метра 3, страшно. Витяг навіть і не думають виключати. Словом, довелось стрибнути, приземлився у пухкий сніжок=)

Bob_Kneissl 01.02.2010 17:03

Цитата:

Коментар від Rain (Коментар 55808)
бачив я на Грабовці, як то відбувалось...але все ж таки суть там була в тому, що опора та ледве на фундаменті трималась, тому і сталася така неприємність...а потім бугельмани там оптимізвали кріплення опори - поставили її у первинне положення і примотали проволокою...до півметрового дерев’яного заборчика!

взагалі, грабовецький витяг - то жесть, усі троси різної довжини та ще й крутяк, де швабру треба кидати. Літав я там колись як бетмен=) не розрахувавши, що трос надто короткий, я трохи тормознув і не відчепився вчасно - секунда і я вже в повітрі, лечу, мене просто підняло шваброю за ногу, ну і довелось руками триматись. Вуйко наверху кричить "стрибааай", ага...висота метра 3, страшно. Витяг навіть і не думають виключати. Словом, довелось стрибнути, приземлився у пухкий сніжок=)

Ти був свідком, коли потягнуло 2-у опору від початку, біля посадки, а та що на фотці в самому верху, там де тебе підняло за ногу.:wink:

Rain 01.02.2010 17:06

так, саме та, біля посадки, то вона падала! було то 1 січня 2009 року=) бугель тоді дуууже з пере(п/б)оями працював.

Katyata 02.02.2010 03:18

К езде на бугеле будешь готов после езды на бугеле! :pardon:
п.с. всем :Rose:

alex_p 20.02.2010 09:23

Бугель между ног - удобно, не спорю. Но все-таки может быть чревато.
У самого пару раз было, когда на выходе (от того, что трос сильно натянут), не получалось с первого раза подтянуть под себя швабру, чтобы перекрутить ее и вытянуть с промеж ног. Так, чуть было, и не поехал обратно

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 11:19.