![]() |
Цитата:
|
Я розумію , звідки така недовіра до букошколи. Закони економіки і бізнесу ніхто не відміняв. Дуже часто при швидкому розростанні бізнесу втрачається якість продукту. Так було і тут , коли один діяч підмяв під себе всі лижні школи і кількість інстукторів зросла з 100 до 400. В новорічні дні дні не вистачало і їх. Школа здавала мільйони в день. Так зявились "лесики". Так імідж школи упав нижче плінтуса , незважаючи на сотню профіків , які спрпавді люблять, вміють і знають цю справу. Просто їх треба знати. А хіба з лікарями в нашій країні інакше ?? Чи з сантехніками ??
|
Цитата:
|
порекомендуйте інструктора на 2-4 години, жінку яка знає підхід до дитини, дівчинка 8 р. Бо планую с суботу бук, але хочу й сам покатати.
|
@jurabike, загалом я погоджуюся, що в ідеалі так повинно було б бути, як Ви це описуєте і рекомендуєте. І я обома руками за то, щоб всі починали кататися і вдосконалювалися в лижних школах. Але не варто забувати де і в який час ми живемо. Тому я й натякнув на пафос.
Наприклад, переконаний, що більшість з нас розуміє, як це правильно, зручно і безпечно їздити на новеньких «бехах» і «мерсах», куплених в салоні, але реально купує склеєний б/у мотлох пригнаний з Америки, чи Німеччини. Чому? Життя ж дорожче за 100К доларів. Тому, можливо , в подібних ситуаціях варто спокійно і без зайвого пафосу пояснювати, рекомендувати, вчити. І все в нас буде ОК. Я абсолютно без претензій в Вашу адресу, але чи багато часу Ви вділили цій дівчині в плані лижної підготовки, замість лекції про борщ? П.С. Сорі, без образ, але задам питання (по аналогії). Підкажіть, бо на фотці не видно, бус Ви купували оригінальний, пасажирський в салоні, чи перероблений б/у вантажний? Ну, Ви розумієте… Всі інші пости по даній темі навіть не коментую. |
Я не буду оспаривать пользу инструктора, она однозначна, особенно на первых порах. Вопрос постпвленных для себя целей, и текущих условий существования.
Если есть самоцель научиться грамотной технике, то учитель необходим. Если цель просто научиться ехать, тормозить где нужно, и не падать на поворотах, то инструктор не обязателен. Просто самостоятельно это займет больше времени, и больше проблем для окружающих. Моя история такова, что волею судеб оказался на работе в Буке, ну и коллеги меня затащили на лыжи. Т.к во времени я не был ограничен, а в средствах был, то начал я по второму пути. Вечером читал статьи и книги, смотрел обучалки на ютубе, а утром ,пока трассы пустые,выходил на склон закреплять знания. По паре часов в день.И лишь когда я начал откатывать все синие трассы без единого падения и плужения, я взял инструктора, чтобы направил на путь истинного джедая, а не просто человека ,умеющего ехать на лыжах и не падать. А для групп туристов, приаозимых автобусами из яремче или ворохты, не нужен не первый не второй вариант. У них задача просто попробовать покататься, сфоткаться с лыжами, выпить глинтвейна и отбыть к месту постоянной дислокации. И таких добрая треть, если не половина в сезон. |
Я по схилу ходжу щодня . В касу біля 2 витягу і назад. Інколи ,коли бачу , що у людини щось не получаєтсья , але вона старається і хоче, то зупиняюсь і розказую про базову стійку, плуг і паралельність ліній голені та корпусу. Інколи люди слухають з інтересом , інколи виховано посилають. на кемпінгу я допоміг освоїти лижі не одному десятку карванерів. Я бачу , що можу допомогти тим, хто вже стоїть , трохи їде але хоче краще . А коли людина перший раз, то це поза моєю компетенцією. Кажу ж , що сина свого не знаю як вчити - йдем в школу. А ще я слабо уявляю собі людину , яка приїхала на курорт , купила собі скіпаси, снарягу , але замість катання патрулює 7 схил і допомагає усім новачкам , які по різним причинам ігнорять навчання в школі.
Про бус не дуже зрозумів , їжжу зараз на Шкоді , брав собі беу . 5 -річку під пільгове розмитнення . Бус теж зараз шукаю , теж буде беу, теж буду переробляти під себе . Бо під мої потреби немає готового . Знаю що кажу , їздив літом на виставку в Дюссельдорф шукати. Добавлено через 2 минуты Цитата:
|
Цитата:
P.S. Можете не отвечать! |
@Baralgin, длинный путь - тоже путь. Но оптимальнее именно из шкурных соображений было бы взять инструктора с нуля, и еще раз потом, после успешного самостийного катания по синим склонам. Недеюсь ошибаться, но вероятно Ваш инструктор столкнулся с кучей надежно укатанных ошибок основной стойки, и наличием силового поворота разворотом плечей/корпуса. Такое намного проще избежать в начале, чем чинить потом))
|
Цитата:
Цитата:
П.С. Якщо мене якось занесе на Бук, то продовжимо дискусію, якщо Ви не проти :) Добавлено через 8 минут @Sergiy.Gutiev, Та чому, ж? Я відповім - я мав на увазі якраз друге. Бо добра частина лижників-початківців просто не може собі позволити інструкторів (як і нових машин). І читати їм настанови – фінансову ситуацію не змінить. А навчитися кататися на лижах з інструктором за годину-дві, то так само, як навчитися їздити на машині за годину-дві. Ніби вже і їдеш, але як. |
Цитата:
Согласен с обучением за час - два. Может поедет, но .... "то так само, як навчитися їздити на машині за годину-дві." На буке это сплошь и рядом. Чтобы более - менее уверенно стоять на лыжах надо пройти курс, часов 10 - 12. Где - то выше уже об этом писал. |
Цитата:
:skiing: |
Цитата:
|
@Baralgin ,разгоняется следует только на синих трассах, и то контрллируемо
На крутых трассах следует научиться ехать как можно медленно со сбросом пяток не затрачивая усилий внутренних сил, легко и непренудительно)) Когда приходит момент желания разогнаться больше, тогда только можно немного увеличивать дугу и больше времени находится на канте (меньше сброс) и так можно дойти до технически без сброса пяток, карвингом проходить крутые участки трасс Логика такая - увеличивать скорость на крутых участках надо постепенно, с накатом, контролируемо, без особого напряга, применяя естественные уколы палкой для помощи разгрузки лыж при перекантовке НО С НАЛИЧИЕМ РАЗНОЖКИ ВЫ ЭТОГО НИКОГДА НЕ СДЕЛАЕТЕ! |
Цитата:
Кто из форумчан - инструкторы в Буковеле? Планирую на следующей неделе взять несколько "сеансов" :) |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 01:06. |