![]() |
Цитата:
Бо я м’яко кажучи не дуже розумію, як можна ефективно карвити без подання внутрішньої лижі вперед (особливо на крутому і на швидкості). Або, можливо, я інший зміст вкладаю в поняття «розножки»… П.С. Я колись це питання на форумі вже задавав, але внятної відповіді тоді так і не отримав. |
Я лично, когда первый раз становился на лыжи, брал инструктора в мини группу из 2 человек, курс стоил 3700 примерно за 16 часов, это было в низкий сезон в 2017 . Этого было достаточно, чтобы спускаться безопасно по синим и соскрябываться по красным.Инструктор попался опытный, научил как смог. Думал сейчас тоже взять инструктора, чтоб дал обратную связь, но после их цен желание отпало. Тем более базовый курс сократили с 16 часов до 12
|
Цитата:
Только по ощущениям и исправлением ошибок у себя родного и кто рядом со мной, многие слушают, но не делают, потом все равно начинают делать и понимать по ощущениям, так как это что-то новое и работает во всех отношениях ;) Понять можно только через снег, объяснить словами доступными тоже можно, но описывать это уже труд ;) Кароче телемарк и снег в помощь ;) и ещё у нас разные молитвы ;) я никогда не связыаал понятие большая скорость и крутые склоны, пока это антонимы для меня, может когда-то я и поставлю их радом, но не сейчас, на пути к этому без неё(разножки) точно;) Я теперь точно уверен как надо Разножка это ускорение, это 50% лыжника в задней стойке, это не красиво и это не пятно поворота ;) И эти факторы мешают контрлируему повороту на крутом спуске Если вы мне предоставите фото или фразы со спортивной тематикой я перестаю общение по этому поводу 😎 |
Цитата:
|
@igrus, як на мене, я у ввічливій формі задав доволі просте питання, яке ніби не передбачало якоїсь складної відповіді. Задав питання, оскільки тема «розножки» впевнено мусолиться в останніх надцяти постах і, як на мене, доволі однобоко. Так, я дійсно бачу тему «розножки» не лише в чорних тонах, але припускаю, що можу чогось не знати, чи банально по-іншому трактувати це поняття, тому й задав запитання. Але замість стислої відповіді отримав набір фраз і жодного аргумента. Така собі чергова порція словоблудства. Я розумію, що популізм зараз в пошані, але… тут на форумі всі ж свої і форум якраз мав би сприяти пошуку істини.
Тому відверто здивований такою відповіддю. Цитата:
|
Цитата:
її не має бути в І фазі повороту, бо приводить до контрвращенія, завалу на внутрішню і неможливості ефективно закантуватись. В кінці повороту невелика розножка є у всіх, з надмірною треба боротись підтягуванням внутрішньої ноги назад 2. є ще конькова розножка - носки лиж в сторони, протилежність плугу. ЇЇ взагалі не має бути в нормі) |
С 23.01 каждый день подезжаю на площадку на пятачке 14, 15 и 22 на новые пончики, но никого с логотипом форума не видел. В лицо мало кого знаю, у меня логотипа нет, выложить фотку с телефона не умею, я в аранжевом анараке с синими наплечниками и в красном шлеме, буду ещё 29 и 30, хотелось с кем нибудь познакомиться в реале.
|
...щас на евроспорте1 прямая слалом, без разножки...
|
У темі 1 додатків
Цитата:
2. Она возникает при сильной закантовке т.к колено внутр. ноги тянетсяв стор. таза. След в 1 фазе поворота слегка расходится, во второй макс. расст мехду дугами и в конце 3й фазы след сходится. Как на картинке. |
Цитата:
я бы мог написать почему правильный след именно такой формы, но вы опять будете спорить. так что разбирайтесь сами) |
@mansrzv, з визначенням термінів все сходиться, дякую. Хоча другий варіант називав по-іншому, не в образу молдованам :)
- Завал на внутрішню - ОК. Не раз бачив як таким грішать коли надто вперед йде внутрішня нога. - Контрвращєніє - що вкладаєте в це поняття? Закрутка корпусу в сторону повороту? Якщо так, то маю сумнів, чи розножка є головною причиною цього. - Як на мене, в кінці повороту розножка ще є, згідний, але постійно зменшується, бо настає початок нового повороту/перша фаза, де розножка взагалі відсутня. - ключове питання - надмірна розножка. Це скільки? Як на мене, то це не "стала величина" (залежить від радіусу повороту, рельєфу траси в цьому повороті і від того наскільки висока/низька стійка лижника). Інколи пів черевика забагато, а інколи і черевик норм. Але напевно не більше. Добавлено через 9 минут @Sergiy.Gutiev, з першим пунктом не погоджуся, бо не розумію, як можна виштовхувати зовнішню ногу, якщо вона є основна в повороті, на ній і ріжеться поворот. Поясніть своє бачення. З другим погоджуюся щодо збільшення/зменшення розножки залежно від фази. І з коліном внутрішньої ноги до тазу також не погоджуся. |
Цитата:
Цитата:
|
@Sergiy.Gutiev, сорі, не правильно прочитав і зрозумів про слід - вважаю, що він не повинен розходитися (як на картинці). Має бути максимально паралельним у всіх фазах. Для чого йому розходитися?
|
Если вы будете мерить ботинками разножку и успокаиватся при малейшем приближении к стандартам в плюсе, вы никогда не сможете контролировать скорость на крутых участках и получать красивейшие круглые повороты из которых вас будет выносить преоблодание центробежных сил над инерцией в следующий круглый полет на канте 😍
|
Цитата:
не правильне пояснення, що такий слід виникає від молдавського плугу |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 06:27. |