Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Буковель (https://extreme.com.ua/forum/36-bukovel/)
-   -   extreme.com.ua против ломов (https://extreme.com.ua/forum/bukovel/1968-extreme-com-ua-protiv-lomov.html)

Albertowych 03.03.2011 20:36

Почну здалека.
Скільки витрачає один лижебордер за день каталки?
Відповім - від 150 до 350грн.
Скільки організованих лижебордерів катаються групою?
Відповім - 500- 800 групами по 2-3.
Скільки ломів катє на схилах?
200-300 групами 2-5
зверніть увагу на кількість "організованих лижебордерів" і просто ломів.
Як ви думаєте, що би було, якби у випадку зі СкіКлабом підїхало чоловік 10-20 і мовчки з осудом лома проводили би ту компанію в сторну лижного патруля? так як винищувачі боїнг саджають.

я не дарма почав з того скільки витрачає лижебордер за день каталки, а витачає він за день, вартість комплекту недорогих радіостанцій.
І тепер саме головне.
Ми тут, чи на буковельському, чи на Скієрі можемо домовитись - об'єднатись в КОЛЕКТИВ, який протистоїть ломам. Вони об'єднатись не можуть, інтелект не дозволить :D

Що для цього треба?
Не пошкодувати трошечки бабла, придбати рації і настроїти їх FAQ: Радіозв'язок для гірськолижників і туристів (5канал-446.05625МГц) (Сторінка 1) — Спорядження — Буковель - Форум У випадку небажаної ситуації, сказати в рацію своє місцезнаходження, і прохання допомоги.

Ми МОЖЕМО об'єднатися, вони ні.

Тому що ми, це ті хто приймає активну участь в в житті і обговоренні проблем лижебордерів.

Тому що вони - просто тупі ломи.

Sheridan 03.03.2011 20:43

Вить, респект. Очень зачётная идея, но нужно дорабатывать. Представь себе хаос в эфире при 10 радейках на частоте. А если 100? Нужна частота "Антилом" забитая каждой рации на отдельный канал.

Albertowych 03.03.2011 21:08

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 117217)
... Нужна частота "Антилом" забитая каждой рации на отдельный канал.

все гуд. Трендьож в ефірі також гуд.
на цих вихах катав з сянькою і її малим, чую хтось ще на частоті, переключатись не став. зато отримав дякую за інфу про відкриття 13-тої, спитався як там двійка, отримав відповідь, і навіть інфу про стан черги на віпах. Подібну інфу час від часу кидав в ефір.
Приємно було зранку сказати "доброго дня всім хто в ефірі, приємної каталки" і в кінці дня почути "Дяку всім хто був в ефірі, вдалого відпочинку".
Як потім з'ясувалось, це були друзі тІгруса, він може розказати про те ЯК сприйняли мне незнайомі Люди.
Нормальні люди ефір не засирають.

Додано через 3 хвилини

ПС ну так 5 канал і може бути Антіломовскім.

Додано через 2 хвилини

просто ІДЕЯ в тому, що комплект мідландів коштує як один день каталки

Grisha 04.03.2011 09:10

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 117217)
Очень зачётная идея, но нужно дорабатывать

+1
вписываюсь

а доработается в процессе
на кошечках :)

jugashvili 04.03.2011 09:23

Albertowych,

+1
Отличная идея. Я катаю обычно с друзьями. Минимум 3 человека.

Skyclub 04.03.2011 09:44

Идея зачетная, особенно про канал антилом.

Только что с ними, ломами потом делать?
Если бить - пришьют групповуху, а если просто патрулю сдать, ну, для лома невелика потеря...

lubomyr 04.03.2011 10:17

Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 117323)

Я думаю, що вистарчить попередження в грубій формі. Якщо лом побачить тупо фізичну і чисельну перевагу, то стане дуже сгворчивым, і надалі обережнішим.
Крім того, за допомогою зв"язку легше буде ловити хамів типу "збив-не зупинився-смотався". Тут в залежності від серйозності пошкодження, можна і міліцію викликати.

Bob_Kneissl 04.03.2011 10:19

Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 117323)
Идея зачетная, особенно про канал антилом.

Если бить - пришьют групповуху, а если просто патрулю сдать, ну, для лома невелика потеря...

Можна забирати одну лижу:agree:, як це робить Альбертович або звозити ломів в низ витягів, якщо катає кілька чоловік:wink:, 8-го, 11-го, 16-го, 15-го, 22-го та 13-го і здавати їх лижному патрулю або вказувати на них персоналу цих витягів для блокування ломам скіпасів:agree: Поки будуть йти пішки до каси за новим абонементом або на розбір польотів, то з голови вийде трохи алкоголю і врятуємо кількох лижників від непередбачуваних травм:wink:Якщо вже не допомагає то це вже діагноз - вічний лом і йому не місце на горі:agree:.

Lacena 04.03.2011 10:20

Идею поддерживаю, но маленький нюанс: а кто судьей будет? Если патруль в этом деле натаскан, как я понимаю, то при двух пострадавших каждый (и его компания) будет отстаивать свое мнение. Учитывая, что даже тут на форуме недавно шла бурная и долгая дискуссия по поводу Виталика (это при наличии видео), то кто прямо на склоне будет определять правых и виноватых, если свидетелей нет или они субъективны/ не квалифицированы (как обычно бывает).

lubomyr 04.03.2011 10:24

Цитата:

Коментар від Lacena (Коментар 117339)
а кто судьей будет?

Так про розстріл мова не йде, мова йде про попередження. А як відомо, наказаний без вины не бывает (с).

Lacena 04.03.2011 10:30

Я зрозуміла, що у "винного" забирають скіпас? : )
Щодо "наказаний без вины не бывает", то це теоретично.
Так собі розумію, що добрі знайомі патрульних завжди будуть у привілейованому становищі у порівнянні з новачками, або незнайомцями. Наскільки я знаю цю країну:)

Bob_Kneissl 04.03.2011 10:33

Цитата:

Коментар від Lacena (Коментар 117345)
Я так зрозуміла, що у "винного" забирають скіпас? : )
Щодо "наказаний без вины не бывает", то це теоретично.

Ніхто скіпас не забирає, його блокують на відстані на годину або на цілий день в залежності від важкості порушення:wink:

Lacena 04.03.2011 10:40

Цитата:

Коментар від Bob_Kneissl (Коментар 117348)
Ніхто скіпас не забирає, його блокують на відстані на годину або на цілий день в залежності від важкості порушення:wink:

Так це по суті те саме:) Якщо на цілий день.

Albertowych 04.03.2011 11:02

"Гарячіє фінскіє парні"
Для початку я пропоную витратити зовсім невеличку суму грошових знаків на покупку якоїсь радейки (до цього бізнесу жодного відношення не маю), а потім включати її під час каталки хоча би на той самий 5 канал, і спілкуватись між собою. У випадку екстренного випадку просто підїхати на місце пригоди і висловити свою точку зору. Такий собі "ФлешМоб". Треба почати, під час продовження можна вносити корективи.
У всякому разі від покупки рації покупаючий втратить тільки 450 - .... грн, рації можна використовувати і в літній період під час сумісних покатушек, сходжень в гори , походів в магазин.
Купуйте рації і виходьте на зв'язок.

wwa 04.03.2011 12:30

Таки вроде всё сростается и я успеваю купить две радейки до отъезда в Ясну!

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 19:59.