Буковель отзывы, жильё, трансфер, цены |
20.03.2010, 21:31
|
|
Координатор Форума
Зараз: поза форумом
Снаряга: Dynastar Sweet Trouble, Atomic Race SL 10, Fischer Competition RC 4, боти Tecnica Viva Inferno Crush
|
Буковель розширюватиметься або Буковель2
І це вже не чутки, а факт.
Першою ластівкою цього підтвердження стало звільнено директора заповідника "Горгани", який пропрацював на посаді понад десять років - BBC Ukrainian - Українська - Ціна дороги карпатського заповідника .
Офіційною причиною для звільнення стало невиконання доручення заступника міністра. Втім природозахисники реальною причиною звільнення вважають прокладення дороги у заповіднику.
Прошу всіх ознайомитися із цією статтею і розглянути карту, на якій окреслено площі майбутнього Буковеля-2 - з огляду на схему, те що ми маємо, Буковель-2 буде в 3 рази більшим за теперішній Буковель.
Я так розумію, що Буковель-2 планується розбудовувати від Братківської до Чорної Кливи - вся ця глушина під Добошанкою піде під окультурювання.
Зрозуміло, що туризм з огляду на багатство рекреаційних туристичних ресурсів Українських Карпат треба розвивати, а місцевим людям роботу нормально оплачувану - але ж серце болить за цією прекрасною глушиною, за цією природою...
А ви як вважаєте - можна через заповідник дорогу прорубувати чи ні? А, може, варто прокласти вузькоколійку, як це давно робиться в Європі, зокрема, в Швейцарії? Тоді це і екологічніше буде, і машин не треба туди навозити, чи не так?
P.S. Я мрійниця, я знаю .
|
|
|
|
+
Natusik, Джигит, Rio, Olddog, KIra, _Atom_, zhuk, badi.stryj, Virtu, ev, Keks, CLS, Solva_st, jurabike, Bob_Kneissl, Танаic, Sheridan, wissem, Ispanez, waterboy, rus_7, micich, Андрій, A888, Flash, Neon, Yurik_7_, vitalik0303, Yurez, Vredinka, wwa, klepakoff, dima13, Sanches, Mudrik, Kaya, Dolce, Bola, cap, jordik, dudunyk, Norik, Dimitry, cluster, AndriyP, Влад2010, Dysya, @}->--, Зёбра, BRED, indigo, Zbishko, сандро |
22.03.2010, 10:50
|
#61 (посилання)
|
Давно на форуме
Снаряга: рельсы
|
Цитата:
Коментар від klepakoff
Швейцарии у нас никогда не будет - менталитет не тот!
|
Вот тут ты прав, правда дело не в менталитите, горы у нас чуток пониже. Вот с етим уже точно ничего не поделаеш.
Цитата:
Коментар від klepakoff
Стоить надо, но с умом и уважением к своей стране! Еще один факт - на этом строительстве поднимется каждый кто сможет что-то украсть а воровать будут все у кого будет возможность! Начиная с министров и по всей длине цепочки
|
Ето частная собственность, поверь там никто ничего не украдёт. РУКИ ОТРУБЯТ.
|
|
|
|
+
klepakoff, Bob_Kneissl, Sheridan, Jolie, Dolce, Olddog, Yurkis, SMR, brollic, Keks, Зёбра |
22.03.2010, 11:36
|
#62 (посилання)
|
Недавно на форуме
Снаряга: Nordika, Volant, Rossignol
|
А на такому супер-пупер цивілізованому і крутому Букаовелі-1 гниє повно зрубаних і нестрельованих колод, практично на всіх схилах, купа невикорчуваних пеньків, ніхто не збирається укріплювати схили, де почалась ерозія грунту. Те ж саме, тільки в 3 рази більше чекає нас на Буковель-2.
|
|
|
22.03.2010, 11:48
|
#63 (посилання)
|
Координатор Форума
Снаряга: Dynastar Sweet Trouble, Atomic Race SL 10, Fischer Competition RC 4, боти Tecnica Viva Inferno Crush
|
Тема створена для того, щоб обгрунтувати та спрогнозувати "плюси" та "мінуси" можливої розбудови. Те, що "лед тронулся", всім і так зрозуміло, залишається лише чекати яким чином і якими темпами це буде впроваджуватися у життя.
А загалом це виявилення позиції оптимістів та песимістів - для кого склянка наполовину порожня, а для кого - наполовину повна.
І хай простить нас всіх Матінка Природа за варварство в освоєнні рекреаційних територій в Українських Карпатах.
|
|
|
22.03.2010, 12:06
|
#64 (посилання)
|
extreme.com.ua
Снаряга: вдома
|
Цитата:
Коментар від rum
А на такому супер-пупер цивілізованому і крутому Букаовелі-1 гниє повно зрубаних і нестрельованих колод, практично на всіх схилах, купа невикорчуваних пеньків, ніхто не збирається укріплювати схили, де почалась ерозія грунту. Те ж саме, тільки в 3 рази більше чекає нас на Буковель-2.
|
за цей сезон не раз доводилось їздити у Карпати, як у напрямку Буковелю так і у напрямку Славського, Пилипця та ін.
ВСЮДИ валяються порубані колоди, гниють і т.д. Пеньків невикорчуваних - валом. От навіть вчора, їхали з Пилипця, десь одразу за перевалом - крутий схил і на ньому купа вирубаних дерев. Свіжа вирубка.
Те саме літом - ходили у походи, їздили на велосипедах по Карпатах - те саме, вирубок ціла купа.
А тепер питання до усіх, хто кричить тут про неконтрольовані вирубки на Буковелі. Чи така ситуація тільки на Буковелі? Чи, можливо, всюди в Карпатах? Так чого ж тоді стільки критики тільки у адресу Буковелю?
Більше конструктиву!
А то складається таке враження, що де-кому просто заздрісно, що хтось заробляє гроші.
п.с. особливо завзятим любителям "диких місць". Не витрачайте свій і наш час на написання пустих постів. Візьміться за реальні справи - напишіть скаргу якусь, збиріть підписи. Проявіть власну громадську позицію!
"не словом - а ділом"
а розмови про те, який поганий Буковель - нічого не змінять. Джипери як їздили по Свидовцю, так і будуть їздити.
|
|
|
|
+
Albertowych, Sheridan, Olddog, Yurkis, cap, SMR, brollic, A888, Keks, ev, Dysya, Solva_st |
22.03.2010, 13:00
|
#65 (посилання)
|
Недавно на форуме
Снаряга: Nordika, Volant, Rossignol
|
Ті порубані колоди - наслідок того, що вуйко, який крав ліс, доступніше дерево погрузив на лісовоз та й вивіз, а те, до якого тяжче добратись і шкода гнати кобилу (бо своя) - лишив, бо "на флєшку й так фатит". Але чому ж таке саме відношення у цифілізованих і багатих власників/мєнєжерів Буковелю? Врешті-решт поломані стовбури і захаращений ліс, що пропливають під тобою, коли їдеш на кріслі, псують естетичне сприйняття "чудових карпатських крайобразів" на найпросунотішому гірськолижному та SPA курорті України! А залишились ті пеньки-колоди саме від прорубування трас під схили і кріселки. То невже баблоімущі будуть думати-переживати про якийсь-там заповідник чи природний парк, якщо навіть в себе під носом прибрати не хочуть, бо нема очевидної і моментальної бабловіддачі в 200%-300%?
|
|
|
22.03.2010, 13:25
|
#66 (посилання)
|
Давно на форуме
Снаряга: volkl gotama 2011
|
Rain: Ванька)Ну при чому ТУТ заздрісно)
Вони в Заповіднику дорогу роблять)
І Сам Ти прекрасно розумієш що та вся писанина не дасть)нічого-ми ж не в Европі-що можна вийти прикувати себе до бульдозера наручниками.
Я ж писсав з приводу розбудови інших вже існуючих курортів. klepakoff-теж це писав.
Якби була б якась служба з приводу того щоб ганяти джипери на Свидовці- я б туди вступив-
я немаю нічого проти Буковелю-але будувати дорогу в заповіднику-то зло.
(П.С.-вони не можуть з ломами навести лад-а ти прикинь що буде якщо буде ще одн такий курорт(інкубатор Ломів)
|
|
|
22.03.2010, 17:15
|
#67 (посилання)
|
Недавно на форуме
Снаряга: dynastar omecourse speed 05-06
|
Я за будівництво нових курортів.
Однак, будівництво у заповіднику дороги є неправильним. Хто б з чиновників не запевняв, що то є не будівництво, а лише реконструкція, не повірю, оскільки розумію, що на даний час по заповіднику йде навіть не ґрунтова дорога, а напрямок між деревами, по якому неможливо проїхати. У випадку будівництва дороги, там буде збудовано мінімум двосторонню дорогу, і скоріш за все крім дороги, там буде передбачено і придорожній сервіс. Пізніше вздовж дороги забудують котеджі т.д., і т.п.
Я впевнений, що екологічна експертиза встановить, що цією дорогою жодної шкоди довкіллю нанесено не буде. Однак, я також знаю як проводять ці експертизи.
Взагалі з часом за підтримки чиновників заповідник може припинити своє існування (причини найдуться). Все це ми бачимо у Криму, в приморських населених пунктах, де в охоронній зоні будують житлові масиви, оформляючи в документах їх як стоянки для яхт та інші тимчасові споруди.
Будувати нові курорти необхідно, однак лише після того, як наші громадяни стануть такими ж свідомими як європейці, а органи контролю будуть займатися контролем, а не набиванням кишень.
А тому моя думка: з будівництвом дороги до Буковелю 2 через заповідник Горгани, останній де-факто перестане існувати, тому я проти.
Якщо ж будувати Буковель-2, то дорогу пускати в обхід заповідника, як то роблять у всіх цивілізованих країнах.
|
|
|
|
+
Albertowych, klepakoff, cap, ev, badi.stryj, dudunyk, Solva_st, in search, _Atom_, Джигит, сандро |
22.03.2010, 18:39
|
#68 (посилання)
|
Ридонли
Снаряга: VOLKL Unlimited AC30
|
Будівнитво дороги через заповідник-це зло, а нашими будівельниками-це гаплик. Якщо не має виходу, і будівництво буде, доручити його япончикам,канадцям... А взагалі в Європі Celentano - зелений чоловічок мав би підтримку. Greenpeace Forever.
|
|
|
22.03.2010, 18:45
|
#69 (посилання)
|
Хочу в райдери. Навчіть?
Снаряга: Dynastar Cham 117;
Armada ARG;
Honda CBF 600S
|
Взагаліто її австійці будували. Як зараз - хз
|
|
|
22.03.2010, 20:49
|
#70 (посилання)
|
Новичок
Снаряга: HEAD
Völkl
|
А я взагалі чув що мають канатку протянути з Буковел до Драгобрата!
|
|
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати коментарі
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати коментарі
HTML код Вимк.
|
|
|
При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
|
| | New Users | New Posts | Visits | Pageviews | Search Engines | Direct Traffic | Referring Sites |
---|
Today | 0 | 0 | 0 | 0 | 36 (75%) | 11 (23%) | 1 (2%) |
---|
Yesterday | 0 | 1 | 39 | 77 | 36 (75%) | 11 (23%) | 1 (2%) |
---|
Month | 5 | 96 | 3754 | 11921 | 2313 (61%) | 1396 (37%) | 56 (1%) |
---|
|
|
|