Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Буковель (https://extreme.com.ua/forum/36-bukovel/)
-   -   Буковель розширюватиметься або Буковель2 (https://extreme.com.ua/forum/bukovel/7031-bukovel-rozshiryuvatimetsya-abo-bukovel2.html)

Jolie 20.03.2010 21:31

Буковель розширюватиметься або Буковель2

І це вже не чутки, а факт.

Першою ластівкою цього підтвердження стало звільнено директора заповідника "Горгани", який пропрацював на посаді понад десять років - BBC Ukrainian - Українська - Ціна дороги карпатського заповідника .

Офіційною причиною для звільнення стало невиконання доручення заступника міністра. Втім природозахисники реальною причиною звільнення вважають прокладення дороги у заповіднику.

Прошу всіх ознайомитися із цією статтею і розглянути карту, на якій окреслено площі майбутнього Буковеля-2 - з огляду на схему, те що ми маємо, Буковель-2 буде в 3 рази більшим за теперішній Буковель.

http://data11.gallery.ru/albums/gall...-30034373-.jpg

Я так розумію, що Буковель-2 планується розбудовувати від Братківської до Чорної Кливи - вся ця глушина під Добошанкою піде під окультурювання.

Зрозуміло, що туризм з огляду на багатство рекреаційних туристичних ресурсів Українських Карпат треба розвивати, а місцевим людям роботу нормально оплачувану - але ж серце болить за цією прекрасною глушиною, за цією природою...

А ви як вважаєте - можна через заповідник дорогу прорубувати чи ні? А, може, варто прокласти вузькоколійку, як це давно робиться в Європі, зокрема, в Швейцарії? Тоді це і екологічніше буде, і машин не треба туди навозити, чи не так?

P.S. Я мрійниця, я знаю :angel:.

tat 20.03.2010 21:58

Все должно быть разумным! И развивать горнолыжные курорты тоже надо, надо разумно! А бороться с пргрессом, к сожалению, практически невозможно. А в нашей стране нельзя бороться с интересами бизнеса , нереально.

badi.stryj 20.03.2010 22:21

Прихід до влади нових людей завжди тягне за собою звільнення. Наша нова влада є проросійською, а Росії наплювати на нашу екологію. А те, що в Буковелі панують російські гроші, ні для кого не є секретом. На мою думку, тут все ясно.

Rio 20.03.2010 22:29

Достал свою туркарту Горган. Конечно это все хорошо. Но главное, что б не испохабили эту красоту.
Этим летом, пока не начали все портить, надо будет туда походик организовать. Запомнить те места, какими они были до строительства.

Так как я в организации турбизнеса вообще не шарю, можете обьяснить что это даст?
1. Уменьшение человек/квадратный метр трассы на каждой трассе буковеля.
2. Уменьшение/увеличение стоимости скипасов и проживания.
3. Возможно хоть построят специально подготовленные трассы под определенные виды. Все же собираются на Олимпиаду заявлять(что-то такое слышал).
4. Есть шанс что норм парки и пайпы построят? :)

Olddog 20.03.2010 22:33

Да, и туризм развивать надо, и с дорогами в Карпатах - беда...
Надо строить дороги, только делать это как в той-же Швейцарии, чтобы горные экосистемы не страдали. Кстати и лес в Швейцарии рубят, и немало, но трелюют по воздуху, по специальным временным канатным дорогам, а у нас таскают бревна тракторами гусеничными, разрушая склоны, после чего эрозия и оползни...
А вот узкоколейки сейчас активно возрождаются и, возможно, мы еще увидим такое в Буковели. Популярность такого рода экскурсий растет и вкладывать деньги инвесторы будут. Как-то пришлось в Закарпатье прокатиться - очень здорово!
В Карпатах заработала уникальная туристическая узкоколейка - Adrenaline.in.ua
Туристическая компания "Уникальная Украина"/Путешествия Украиной/Туры выходного дня/Карпатский трамвай
Даешь Карпатскую Швейцарию!:preved:
ЗЫ: Я тоже мечтатель:oops:

badi.stryj 20.03.2010 23:01

У Ів.-Фр. області з смт Вигода давно вже курсує "Зелений трамвай" по вузькій колії.

Keks 21.03.2010 00:37

Цитата:

Коментар від badi.stryj (Коментар 66812)
Прихід до влади нових людей завжди тягне за собою звільнення. Наша нова влада є проросійською, а Росії наплювати на нашу екологію. А те, що в Буковелі панують російські гроші, ні для кого не є секретом. На мою думку, тут все ясно.

Давайте без политики, а то мы скурвимся как они.
Все равно чьи деньги, главное чтоб они пошли на благо нашей страны.

badi.stryj 21.03.2010 01:11

Цитата:

Коментар від Keks (Коментар 66824)
Давайте без политики, а то мы скурвимся как они.
Все равно чьи деньги, главное чтоб они пошли на благо нашей страны.

Я нікого не натягую на політичну дискусію, просто висловив свою думку.

Celentano 21.03.2010 01:19

Ну шо тут скажеш,
колись ночувавши пІд Петросом один лІсник який ночував з нами на верхнІх колибах-
казав таку байку шо на Петрос пІдйомники поставлять,
я тоді зробив великі очі-і кажу та тож заповідник)
він посміявся і ми все то забули,
тепер не здивуюсь нічому.

Підтримую сто % badi.stryj
політика з тієї сторони-так шо не дивно що все буде зруйновоно...через н десяток років.
Моя думка
кому не сподобалось ставте -):pleasantry:

Ненависть 21.03.2010 02:02

2badi.stryj На пост советском пространстве, там где деньги, там глубоко пофиг на экологию, не зависимо от политических ориентаций. Хватит искать виноватых, что заслужили то и имеем. А по поводу строительства сугубо мое ИМХО пусть строят, хоть людям работа будет.

badi.stryj 21.03.2010 02:17

Цитата:

Коментар від badi.stryj (Коментар 66826)
Я нікого не натягую на політичну дискусію, просто висловив свою думку.

2Ненависть: Мені не важко повторити, якщо ти не читаєш повністю всі пости.

Celentano 21.03.2010 02:17

Ненависть
Вибачайте
Але видно шо в гори не ходите)
там дикі місця, нашо там та дорога,
флора та фауна може постраждати
В Горганах за сприянням Польско-Української фундації маркували маршрути-є там такі місця ,що вони відмовилися прорубувати стежки, що б залишити всю ту дику невинність яка є у Горганах
Моя Вам порада поїдьте в горгани)

badi.stryj 21.03.2010 02:30

Правильний ти хлопець. На жаль, +-си обмежені.

ньюскулл 21.03.2010 09:45

Повністю згідний з Celentano.Дорога-це купи сміття на узбіччі,річки завалені пластиком,каналізаційний смрад....Дорога ті місця ніяк не скрасить.А нарахунок буковеля-2 я у шоці....Весь хребет Чорної полонини будєт частной территорией?Той хто це дозволить -ворог народу!

Osja 21.03.2010 10:22

Цитата:

Коментар від ньюскулл (Коментар 66835)
Той хто це дозволить -ворог народу!

Согласен, лучше пусть, как и раньше, закрывают глаза на варварскую рубку леса... Да эти курорты и сотой доли вреда не нанесут, который эта тотальная бесконтрольная вырубка лесов нанесла... А ее, заметьте, вели не гипотетические олигархи, а вполне реальные местные жители... Так что, ребятушки, хуже уже не будет...

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 02:17.