Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Другие архивы (https://extreme.com.ua/forum/88-drugie-arhivy/)
-   -   Колыба 2009 (https://extreme.com.ua/forum/drugie-arhivy/2123-kolyba-2009-a.html)

A888 12.08.2009 21:10

Цитата:

Коментар від belka (Коментар 30390)
потому что 30-40% от 2-х областей в России относительно ее населения - это национальное меньшинство. У нас же в Украине тоже никто не рвется сделать национальным, например, румынский, если на нем разговаривает 3 села.

Дело в том, что эти школы были там при совдепии. А сейчас ма..

belka 12.08.2009 21:11

Цитата:

Коментар від Yurez (Коментар 30393)
Елементарно, але підтримайте мене, давайте будем спілкуватись українською-літературною! Чи для Вас таке спілкування викликає певні труднощі? Особисто я переходжу на спілкування російською, тільки через глибоку повагу до співрозмовника, і тому, що, спілкування російською не викликає в мене труднощів.

Извиняюсь, конечно, но БУДЕМ - это русское слово....

Albertowych 12.08.2009 21:12

Цитата:

Коментар від dudunyk (Коментар 30375)
PS Предлагаю воздерживаться от тыцанья по минусам в Колыбе да еще по таким вопросам:wink:

Мінус висказує ставленя до поста і має право на існування.
Тиснемо МІНУС якщо не згідні. :wink:
Цитата:

Коментар від belka (Коментар 30381)
интересно, почему то я, прожив там 17 лет, не заметила украиноговорящих :unknown: (если не считать редкие семьи переселенцев с западной, которые только в семье использовали украинский). Да, государственный язык украинский (хотя некоторые на предвыборных обещали 2 нац.языка).

А мали право обіцяти?
До 27 років я був затятим прихильником російської мови. Навіт з сином розмовляв російскою, в той час як родина дружини вся українська. Моє ставлення змінилось після того , як побува на Домбаї, на лижах катався, і там так само розмовляв РОСІЙСКОЮ і при тому всі росяни мене називали БАНДЕРОВЕЦЬ западенець. Я вирішив після того, що якщо я буду росіянином в україні, а западенцем-бандерівцем в росії, то я буду ІЗГОЄМ І там і тут. ТО краще вже спілкуватись мовою ТОЇ країни в який живеш. Їдте в альпи і виагайте там щоб ВСЯ документація була так само і на рідній вашій мові, якою Ви бажаєте спілкуватись :Rose:
Цитата:

Коментар від belka (Коментар 30381)
А кто говорит, что мы не понимаем украинский? понимаем и даже разговаривать можем, когда очень надо. Только вот Вы при всем своим патриотизме и поддержке украинского, почему с нами на русском? И при чем тут Россия? зачем им украинский, если у них на нем никто не общается? Зато у нас, в Украине, думаю так процентов 65 русскоговорящих. А вот Львове не надо вводить польский, они и так на 20% мешают его с украинским, хотя свято верят в свою щиро-украинську.

Ви переконані що я розмовляю не українською? :good: якщо бажаєте можу і польською мовою спілкуватись, до речі поляки кажуть що в мене вроцлавський акцент, шкода що не знаю агліцку, німецьку французьску. Російску знаю розумію, але тяжко мені нею спілкуватись. А те що з вами російскомовним переходять на російску то це, щоб вам краще було розуміти, ми ж то російску розуміємо :agree: а вам українську чомусь тяжко :)

Цитата:

Коментар від belka (Коментар 30383)
....Говорите тогда на украинском, только не суржиком, польско-венгро-румыно и непонятно каком, а на чистом украинском языке. Давайте, вперед! а я посмотрю как много из вас смогут общаться на нем постоянно.

Так то ВИ ПРИМУШУЄТЕ :D розмовляти українською?

Цитата:

Коментар від belka (Коментар 30397)
........ Вот Альбертович и Джол общаются же на своем родном и все их понимают, просто они настоящие, такие, как есть.

Дякую, прошу зауважити що я ніколи нікого не примушував розмовляти українською мовою, просто за "Дєржаву абідна" @ Біле сонце пустелі Вєрещагін.
Хоча нашу рідну країну зараз державаю називати неможливо :(

vik 12.08.2009 21:12

Цитата:

Коментар від belka (Коментар 30397)
ой, только не надо рассказывать про великодушие и заботу о ближнем. Вот Альбертович и Джол общаются же на своем родном и все их понимают, просто они настоящие, такие, как есть.

Ыыыы. Я не узурпатор. Просто у меня такое выражение лица.

belka 12.08.2009 21:16

Цитата:

Коментар від A888 (Коментар 30399)
Дело в том, что эти школы были там при совдепии. А сейчас ма..

при совдепии и у нас были украинские школы. Но даже в русских, украинский язык и литература преподавались с 3 по 11 классы в полном объеме, а не как сейчас, русский факультативом стал :(

dudunyk 12.08.2009 21:17

Цитата:

Коментар від Albertowych (Коментар 30401)
Мінус висказує ставленя до поста і має право на існування.
Тиснемо МІНУС якщо не згідні. :wink:

Белке испортили карму, а за что? Человек имеет свое мнение и его выражает.
К карме на этом форуме это не имеет никакого отношения.

belka 12.08.2009 21:19

Цитата:

Коментар від dudunyk (Коментар 30404)

ничего страшного, как испортили, так и нарастят. Пусть это будет самой большой трагедией моей жизни :D

vik 12.08.2009 21:21

Цитата:

Коментар від dudunyk (Коментар 30404)

Минус не человеку, а высказыванию или посту. Если не согласен, то что + ставить? На то - и сущесвуют.

A888 12.08.2009 21:36

Цитата:

Коментар від belka (Коментар 30403)
при совдепии и у нас были украинские школы. Но даже в русских, украинский язык и литература преподавались с 3 по 11 классы в полном объеме, а не как сейчас, русский факультативом стал :(

Я думаю это не по причине неуважения. Уровень образования упал по нашей бедности. Думаю будет ещё хуже. А вы говорите русский. Денег нет, чтоб содержать преподователей .
Арифметики скоро знать не будут:D

Albertowych 12.08.2009 21:39

До речі в Москві, я як справжній іноземець (чому німцям можна а мені ні) так само спілкувався УКРАЇНСЬКОЮ :D , ставлення були різні: від захоплення співучою українською до зневаги як до людини з колонії. До французів, амерекесів ЧОМУСЬ так не ставлятся. :D

АБИДНА ДА :wink: :)

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 14:02.