Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   FIS территория (https://extreme.com.ua/forum/113-fis-territoriya/)
-   -   Кубок світу WC 2020-2021 (https://extreme.com.ua/forum/fis-territoriya/13730-kubok-svitu-wc-2020-2021-a.html)

spitzer 21.02.2021 10:29

Цитата:

Коментар від HappySkier (Коментар 413278)
Вчорашній слалом показав, що, на жаль, Мікаела все ще не досягла повної стабільності, але я, наприклад, очікував від неї навіть меншого на цьому чемпіонаті.
Вона явно йде по висхідній у набиранні форми - на чемпіонаті у всіх змаганнях, де приймала участь, без медалі не залишилася, серед яких одне золото у комбінації!
Хоча, мабуть, я занадто прискіпливий до її успіхів (але вона сама "винувата" - привчила), бо за кількістю медалей вона обійшла всіх - 4 штуки (золото, срібло і дві бронзи). :Bravo:

Радує, що Лара Гут-Бехрамі знову "на коні" - два золота і бронза. :Bravo:

А у Петри, схоже, прорахувалися у плануванні підготовки - пік форми був на початку сезону, а вже на останніх етапах перед чемпіонатом і на чемпіонаті вона якось трохи "потухла". "Всього" два срібла, згадуючи її перемоги початку сезону, вже не сильно вражають. :( Для когось це був би шалений успіх, але не для неї. Але однаково вона - молодчина! :good:

А особливо хочеться відзначити нову зірку, яка "запалала" на чемпіонаті у всіх фарбах - Катаріну Лінсбергер: дві золотих медалі і одна бронза, як у Лари Гут! :Bravo: А на слаломі вона взагалі "порвала" всіх у стилі Мікаели попередніх років - відрив у секунду від 2-го місця! А головне - спортивний характер - боротися до кінця без компромісів. Тут, я б погодився з фразою Андрєєва, який зазначив, що вона другий заїзд пройшла в стилі Хіршера, не розраховуючи, що вже був великий запас після першого. :good:

Тебя на ТВ ещё не звали в качестве эксперта?

Джигит 21.02.2021 11:36

В 14.00 завершающая заруба Сл у мужчин, 2я попытка.
На первой многие сошли, но борьба за золото должна быть некислой!!!
Склон мягковатый, лидерам будет непросто :crazy:

HappySkier 21.02.2021 12:23

Цитата:

Коментар від spitzer (Коментар 413279)
Тебя на ТВ ещё не звали в качестве эксперта?

А що, в нас планують запустити український Євроспорт? :crazy:
Не думаю, що ми дочекаємося такого фінансування від наших олігархів. :(
Та й то, я думаю, що якщо у них фінансова скрута для таких витрат, то буде непогано, якщо вони хоч спортсменів будуть спонсорувати. Любителів гірськолижного спорту серед них цілком достатньо.

spitzer 21.02.2021 12:42

Наш боец в 1й попытке проиграл спортсмену из Гаити.
Только голые факты, никаких эмоций.

Keks 21.02.2021 13:13

Цитата:

Коментар від spitzer (Коментар 413220)
Господа, я тут волей случая стал обладателем мощной инсайдерской инфы про истинное положение дел у наших спортсменов как на ЧМ в Кортине и вообще в целом.. И таки имею вам сказать (выяснилось), что в ситуации текущих возможностей наших спортсменов любая критика не то что неприемлима, но даже вредна, т.к. всё это на чистом энтузиазме. Отсюда и результаты.

А сколько чиновников поехало на ЧМ, есть такая информация?

HappySkier 21.02.2021 14:22

Цитата:

Коментар від Джигит (Коментар 413281)
В 14.00 завершающая заруба Сл у мужчин, 2я попытка.
На первой многие сошли, но борьба за золото должна быть некислой!!!
Склон мягковатый, лидерам будет непросто :crazy:

FIS почула "Ваші молитви" і у стартовому списку перевернула не 30-ку, а тільки першу 15-ку. Нарешті правильне рішення! :good: Бо згадуючи деякі етапи кубку світу на м'яких трасах, найсильніші спортсмени напевне знову були б "у прольоті".

spitzer 21.02.2021 14:24

Цитата:

Коментар від Keks (Коментар 413286)
А сколько чиновников поехало на ЧМ, есть такая информация?

Насколько я знаю вообще не поехали, но это надо проверять/уточнить..
Но тренеры всех наших спортсменов поехали.

Keks 21.02.2021 16:26

Цитата:

Коментар від spitzer (Коментар 413288)
Насколько я знаю вообще не поехали, но это надо проверять/уточнить..
Но тренеры всех наших спортсменов поехали.

Спортсмены и тренеры это нормально, а вот чиновники это деньги федерации в никуда.

spitzer 21.02.2021 17:57

Цитата:

Коментар від Keks (Коментар 413290)
Спортсмены и тренеры это нормально, а вот чиновники это деньги федерации в никуда.

Скажу больше. Вся деятельность лыжной федерации - это деятельность в никуда.
Их интересует освоение только бюджетов под крупные спортивные PR мероприятия, такие как чемпионаты и олимпиады. Больше ничего. Чемпионаты раз в год\два обычно. олимпиады раз в 4 года. При этом между этими событиями поддержки у спортсменов нет никакой, в между этими событиями как раз идёт так необходимая регулярка.

Как отбирают тогда, спросят все? Да очень просто - по итогам чемпионата Украины, который тоже разовое событие. Чемпионат Украины делают по правилам, имеющим общее с европейским подходом чуть меньше чем ничего. Уровень там околонулевой по сравнению с Европой. Да и не может он быть другим. Т.е. идеальный спортсмен с позиции федерации, это такой ждун, который просто ждёт чемпионата Украины, выполняет какие-то там нормативы на канувшие в лету титулы МС и КМС, дальше если по итогам чемпионата страны попал в топ2-3-4-5 тебя берут на что-то крупное и ставят цели занять конкретные места, именно места, а не показать такой то уровень конкуренции. С какого перепугу даже эти места занимать если нет поддержки регулярных выступлений. Если кто-то откажется, просто возьмут других и просто для картинки по ящику, мол, вон, смотрите.. участвуют же? финишируют худо бедно? Ну и ок, давайте дальше бабло выделяйте..

А потом функционеры говорят "ну смотрите, спорт же у нас развивается, вот сколько у нас новых мастеров спорта в этом году", хотя про уровень тех мастеров умолчу. По итогу организаторы всей этой шарашки чувствуют себя очень хорошо, им всё нравится.

Кстати, видели бюджеты мин. спорта на 2021? А там на инвалидов забашляли столько, что можно весь неинвалидный спорт пропихнуть вперёд ой как далеко.

Так что господа, дабы не травмировать психику просто забудьте лет на 10 что в Украине есть конкурентный горнолыжный да и весь остальной спорт (кромефутбола).

HappySkier 22.02.2021 15:22

Підсумки чемпіонату 2021 у чоловіків.

Швидкісні дисципліни.

Вінсент Кріхмайр набрав перед чемпіонатом чудову форму і, за відсутності Кілде і Мауро Кавізеля, конкурентів у швидкісному спуску та супергіганті йому не виявилося – 2 золота! :Bravo:
На диво, Біт Фойц взяв тільки бронзу у швидкісному, а Домінік Паріс взагалі залишився без медалей. :(
Зате здивували і порадували Сандер – тільки 0.01 програв Кріхмайру у швидкісному спуску, Бауман – також срібло у супергіганті, а особливо Пінтуро – бронза у супергіганті, чого від них не чекали. :good:

Слаломні дисципліни і комбінація.

Безумовний сюрприз – 2 золоті медалі Мет’ю Фавра у двох гігантських слаломах, класичному і паралельному! :Bravo:

Далі за досягненнями йде Марко Шварц – 2 медалі – золото у комбінації і бронза у гігантському слаломі :Bravo:, але у слаломі, де він був, як лідер сезону, головним претендентом на золото, щастя йому не посміхнулося зовсім.

Себастьян Фосс-Солевааг закріпив свої стабільні виступи цього сезону у Кубку світу золотом на чемпіонаті у слаломі! :Bravo:

Пінтуро до бронзи у супергіганті додав ще срібло у комбінації (2 медалі) :good:, а от на улюбленому гігантському слаломі йому не пощастило. Думаю, Пінтуро в цьому сезоні заслуговував хоча б на одне золото, але на жаль йому не пощастило. :pardon:

Наступний – Лоік Мелляр – дві бронзи у комбінації та паралельному гіганті. Чудове досягнення для нього! :good:

Відзначимо також срібні медалі Філіпа Зубчича у паралельному гіганті і Лукі де Аліпрандіні у гіганті. :good:

А особливо хочеться відзначити срібло у слаломі австрійця Адріана Пертля, який був усього 4-м номером австрійців серед таких грандів, як Шварц, Феллер, Матт, а виявився найкращим з них на чемпіонаті! :good: Схоже, австрійці після закінчення кар'єри Хіршером, нарешті оклімалися і знову виходять на лідируючі позиції у слаломі! От що значать система і традиції підготовки!

Ну і на останок також похвалимо нарешті й Хенріка Крістоферсена, який все ж таки знайшов у собі сили сконцентруватися і взяти хоча б одну бронзову медаль у слаломі. :good:
А який він був щасливий від цієї бронзи... Особливо якщо згадати, як раніше він ламав палки після програшу тільки Хіршеру якихось пару сотих секунди. ;)
Ну і слава богу, що в нього вже гарний настрій!

Barkas 24.02.2021 21:01

Где можно запись слалома посмотреть?

Джигит 24.02.2021 21:17

Цитата:

Коментар від Barkas (Коментар 413376)
Где можно запись слалома посмотреть?

Sportkult - YouTube

HappySkier 06.03.2021 16:09

Браво Королева Мікаела!
Є 69 перемог, в тому числі 45 у слаломі !!! :Bravo: 70 вже в цьому сезоні - це цілком реально!

Додано через 1 годину 27 хвилин

Mikaela Shiffrin | 1st place | Jasna | Women's Slalom | FIS Alpine

І корона краща, ніж у королеви! :agree:

Mikaela Shiffrin | 1st place | Jasna | Women's Slalom | FIS Alpine - YouTube

Dobermann 10.03.2021 23:23

Рівень зустрічі відповідає статусу гостя.
Думаю, далеко не кожного так зустрічають в аеропорту Попрада.

Mikaela SHIFFRIN arrived in Slovakia. Ski World Cup Jasna 2021 - YouTube

Джигит 13.03.2021 17:05

Второй день идут разборки в женском Спец слаломе :Bravo:
Жаль, но именинница оба дня без золота :cry:
С Днем варенья Микаэла :Rose::beer:
Mikaela Shiffrin | 3rd place | Are | Women's Slalom | FIS Alpine - YouTube
Mikaela Shiffrin | 2nd place | Are | Women's Slalom #2 | FIS Alpine - YouTube
Петра вчера была в огне
Petra Vlhova | 1st place | Are | Women's Slalom | FIS Alpine - YouTube
Сегодня ошиблась на старте и добавила интриги в ОЗ
Катарина как "касатка" - не дает акулам покоя, готова их "слопать" ;)
Katharina Liensberger | 2nd place | Are | Women's Slalom | FIS Alpine - YouTube
Katharina Liensberger | 1st place | Are | Women's Slalom #2 | FIS Alpine - YouTube
Май ски из перфект тудей, ай джаст дидит май Джоб!!! Не то что Лом :secret:
Борьба есть :Bravo: Так даже лучше :good:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 02:57.