Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Горные лыжи Elan 08/09 (https://extreme.com.ua/forum/55-gornye-lyzhi-elan-08-09/)
-   -   Общие вопросы по коллекции Elan 2009 (https://extreme.com.ua/forum/gornye-lyzhi-elan-08-09/57-obshie-voprosy-po-kollekcii-elan-2009-a.html)

Bob_Kneissl 15.07.2009 15:37

Цитата:

Коментар від Yurez (Коментар 29086)
Альбертович, ну не хочете Ви мене розуміти... :pardon:
Знов таки зі свого особистого досвіду, в коротких поворотах краще працює коротша лижа, в довших довша. В конкретно моєму випадку, катав на 165 слаломних та 176 гігантах. На слаломних їхати довжилезними дугами дуже не зручно, здається, що задавивши трохи сильніше носок бота, є верогідність парелетіти через голову, на гігантах такого відчуття немає, навіть при потраплянні лижі на лід чи у кашу. Гігантки короткими дугами вести можна, але це потребує набагато більше енергозатрат, ніж на слаломних.
Тому вважаю що при виборі лижі треба враховувати і особисті вподобання (коротким чи довгим дугам ви надаєте перевагу)
Знов таки, ИМХО!:pleasantry: :friends:

Правильно, це залежить від геометрії слаломної лижі, вона має ширший носок та п"ятку, для легшого входу в поворот і коротшої дуги. Вага лижника впливає на вибір жорсткості лижі, легкий лижник не зможе прогнути лижу в карвінговому повороті, а довжина лижі це вже суто індивідуальне і залежить від місця та стилю катання. :aha:

Albertowych 15.07.2009 15:38

Цитата:

Коментар від Yurez (Коментар 29086)
Альбертович, ну не хочете Ви мене розуміти... :pardon:
Знов таки зі свого особистого досвіду, в коротких поворотах краще працює коротша лижа, в довших довша. В конкретно моєму випадку, катав на 165 слаломних та 176 гігантах. На слаломних їхати довжилезними дугами дуже не зручно, здається, що задавивши трохи сильніше носок бота, є верогідність парелетіти через голову, на гігантах такого відчуття немає, навіть при потраплянні лижі на лід чи у кашу. Гігантки короткими дугами вести можна, але це потребує набагато більше енергозатрат, ніж на слаломних.
Тому вважаю що при виборі лижі треба враховувати і особисті вподобання (коротким чи довгим дугам ви надаєте перевагу)
Знов таки, ИМХО!:pleasantry: :friends:

Ок. Десь я читав що буржуї не розуміють ЧОМУ в Україні популярні слаломні лижі і нагло продовжують ганяти на гігантских по своїх небуковельских трасах довжиною 5-10км. Буржуї ЩО з них возмеш :crazy:

Цитата:

Коментар від Bob_Kneissl (Коментар 29088)
Правильно, це залежить від геометрії слаломної лижі, вона має ширший носок та п"ятку, для легшого входу в поворот і коротшої дуги. Вага лижника впливає на вибір жорсткості лижі, легкий лижник не зможе прогнути лижу в карвінговому повороті, а довжина лижі це вже суто індивідуальне і залежить від місця та стилю катання. :aha:

я би сказав вужчу талію :)

Bob_Kneissl 15.07.2009 15:53

Цитата:

Коментар від Albertowych (Коментар 29089)

я би сказав вужчу талію :)

Не згіден. Берем для прикладу:
elan rcg FIS Waveflex plate -Геометрия: 101/65/89, слалом-гігант.
elan rcs FIS Waveflex plate -Геометрия: 110/65/97, слалом
Талія однакова, а носок і п"ятка мають різні розміри.:aha:

Yurez 15.07.2009 15:54

шось про буржуїв не поняв, у мене ж вообще "прокатниє "!! :D :acute:

Albertowych 15.07.2009 15:55

Цитата:

Коментар від Bob_Kneissl (Коментар 29092)
Не згіден. Берем для прикладу:
elan rcg FIS Waveflex plate -Геометрия: 101/65/89, слалом-гігант.
elan rcs FIS Waveflex plate -Геометрия: 110/65/97, слалом
Талія однакова, а носок і п"ятка мають різні розміри.:aha:

Соррі знімаю шляпу, ти прав як завжи. Тіко ногами не бийте :oops:

Цитата:

Коментар від Yurez (Коментар 29093)
шось про буржуїв не поняв, у мене ж вообще "прокатниє "!! :D :acute:

Та ні це натяк не на тебе, а на довжину їхних трас, довша траса - довша лижа. Є де крутити гіганскі повороти.

Keks 15.07.2009 16:00

Цитата:

Коментар від Albertowych (Коментар 29087)
Недостатня вага компенсуєтся агрисивністю стиля каталки (Ти Діпа бачив :D), пораду у виборі лижки потребують тільки початківці, і тому ці поради якраз для них. Коли відкатаєш днів 20-30 тоді вже і сам будеш відчувати ЯКА лижка більш до душі, і тому для початку беріт те що радить скіселектор, але з розрахунком на те що через 20-30 днів каталки лижку прийдется міняти. Правда в декого ці 20-30 днів можуть розтягнутися на 3-5 років, як у Катастрофи :)
І ще одне, не думайте що пришпилившись до супер-пупер лижки відповідної ростовки, ви тут же поїдете як Бодя Міллер, на початках легше справлятися з лижкою середнього рівня.
Блін коли вже та зима. Ігрус багао снігу обіцяв, а Буковель приємні акції :)

Альбертович, я нашел этого родственника из Мурманска, он на море приезжал в Курортное (я его туда возил, доволен как северный олень), так он на праздник севера приглашал в Кировское, есть желание поехали, правда билет на поезд 300 долл. СШа в один конец.

Keks 15.07.2009 23:18

Ура! Свершилось, друг с Киева отзвонился, я счастливый обладатель Elan Magfire 10 Ti, жду понедельника когда они приедут в Одессу.
Даешь снег!:Yahoo!:

igrus 15.07.2009 23:28

Цитата:

Коментар від Keks (Коментар 29116)

вторник... :dance4:
где-то возле Аркадии... :ok:
поход из АвтоЛюкса :D

http://i.i.ua/prikol/thumb/6/5/129456.jpg

Keks 15.07.2009 23:35

Igrus у меня друзья лучше АвтоЛюкса, они сразу на обмывку привозят:beer:.

igrus 16.07.2009 00:33

Цитата:

Коментар від Albertowych (Коментар 29043)
Ти ета, ти таво, маніпуліруєш правдою :punish:
Сказав що твоя торнада пристойна лижка, та і намазана вона була ТОБОЮ якісно. А ти що сказав на 160 - також нормально тіко не намазана. :friends:

Ти впевнений що безсніжним зимам в перспективі глобального ... хана?

на то время твоим лыжкам нужен был станок,уж очень неправильно их тебе заточили :agree:

а снег будет,и много!!!Эль-Ниньо нам поможет!!! я зря, что-ли, Лорды больше 180-и заказывал?:acute:

dudunyk 16.07.2009 08:27

Цитата:

Коментар від Keks (Коментар 29116)
Ура! Свершилось, друг с Киева отзвонился, я счастливый обладатель Elan Magfire 10 Ti, жду понедельника когда они приедут в Одессу.

Наверное все-таки Mag 10 Ti а не Magfire 10 ti? Тоже такие оплатил, завтра приезжают.

Keks 16.07.2009 23:14

Народ хочу еще за одной помощью обратиться.
Себе лыжи приобрел, хочу жене что-то подобрать Elan.
Её параметры:
Рост - 167 см.
Вес - 58-60 кг.
Любит кататься быстро, тяготеет к коротким дугам.
Трассы предпочетает больше подготовленные (Буковель).
Ботинки, индекс жесткости - 80.
Что можете посоветовать и в какой ростовке?

2Ден, спасибо за то, что тема еще открыта и есть обсуждения.

Albertowych 17.07.2009 07:32

А як катає? Початківець чи вже троха щось вміє?

Keks 17.07.2009 07:37

Цитата:

Коментар від Albertowych (Коментар 29155)
А як катає? Початківець чи вже троха щось вміє?

Начальный уровень давно позади, умеет больше меня, я пугаться начинаю:shock:.

Albertowych 17.07.2009 09:08

Цитата:

Коментар від Keks (Коментар 29156)
Начальный уровень давно позади, умеет больше меня, я пугаться начинаю:shock:.

Бери такі самі як собі тільки ростовку меньше.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 12:09.