![]() |
мушу признатись - ми виховали ломика... :( маленького такого, трирічного, але вже ломик...їде в основному на прямих лижах, любить швидкість, гальмує об тата... плугом їде з небажанням - на прямих більше кайфу.
а ще ми бачили з чоловіком трохи старшого- десь років 10-12 - малого класичного ломика- на прямих лижах, парусом розвіються штани і куртяк на 7 трасі. це був реальний жестяк. лом - їде напролом, прямолінійно, не вміє керувати лижами і траекторією свого руху. зазвичай становить велику небезпеку для оточуючих через невміння (неможливість) загальмувати або об"їхати перешкоду (лижника). почуття власної безпеки і безпеки отчуючих відсутнє. швидкість руху - близько (понад) 100 км/год. зіткнення з таким "рухливим об"єктом" несе плачевні наслідки для обох аж до перенесення в царство Аїда. |
Цитата:
|
Чайник это легенький ветерочек, а лом – ураган.
|
чайник- медленно едущий плугом или поперек склона человечек . лом- несамовито несеться прямо вниз - , аж земля двигтить.
|
Цитата:
А ЛОМ - это нехороший человек, который в результате неконтролируемого спуска травмирует других, зачастую и себя, а на замечание обычно отвечает - а чого це ви переди мною так вихляли:crazy: Этот тип лыжника действительно считает, что спускаясь по прямой по отратраченному склону, он умеет кататься и "чайником" себя не считает. Да, и еще одна черта ломовского характера - сбивает и уезжает, не спросив все ли в порядке, не поможет подняться, не позовет спасателей. Так сбили в прошлом году меня, пришлось купить шлем:agree::D ЗЫ: прошу прощения, не заметил 122 от jordik:pardon: |
Цитата:
Или всех вместе взятых ? Почему я так спрашиваю ? просто здесь зачастую любой случай столкновения сводят к теме о ломах, неучитывая случайности. Добавлено через 3 минуты Цитата:
|
Цитата:
Потом читаем здесь: http://extreme.com.ua/forum/nashi-no...EB%EE%EC%EE%E2 Потом...вопросы обычно отпадают:) |
Цитата:
|
2 Virtu
Спершу пару лінків: http://extreme.com.ua/forum/karvingo...html#post10470 http://extreme.com.ua/forum/karvingo...html#post10538 http://extreme.com.ua/forum/karvingo...html#post10602 ... Думаю таке визначення має право на існування: Лом - це особа, яка діє лише згідно своїх інтересів, бажань, захоплень незважаючи на результат до якого можуть привести її дії і небажаюча відповідати за свої вчинки. А оце: "Когда, потеряв боязнь перед склоном, почувствовав равновесие и преодолев свой порог скорости, ты несешься с бешеной скоростью и главное напрямик вниз - это круто, ты сам себе что-то доказал. А если при этом ты еще и проехал максимально близко к кому-то и та/тот, то тебе кажется что ты и в их глазах особо крут. Ты уже горнолыжник ,ты можешь пройти ( что я неоднократно слышал ) все черные трассы Буковеля. Что ? не было в вашей жизни подобного ? Вы не были потенциальными ломами?" розібєм на складові. "Когда, потеряв боязнь перед склоном..." перехід з стану страху перед схилом в стан впевненості не є поганим фактом і це може свідчити, що рівень людини виріс. "преодолев свой порог скорости" бажано добавити контрольованої... "ты несешься с бешеной скоростью..." а хто не любить швидкості? я люблю! головне, щоб нею можна було завжди регулювати... "и главное напрямик вниз" в деяких випадках нормальне явище для набору швидкості (особливо на пухляку), коли швидкість достатня переходим в дуги... Оце також підходить для визначення: "А если при этом ты еще и проехал максимально близко к кому-то и та/тот, то тебе кажется что ты и в их глазах особо крут. Ты уже горнолыжник ,ты можешь пройти ( что я неоднократно слышал ) все черные трассы Буковеля." А чайники зазвичай нікого не збивають, вони швидше самі кудись відїдуть чи зупиняться або тихенько впадуть. Коли чайник катається на складніших трасах, то повинен усвідомлювати які наслідки може це викликати і поводитись там згідно свого рівня, забезпечуючи свою та чужу безпеку. Та й люди, які ганяють з вітерцем на завжди ломи. Часто на трасах можна побачити контрольовані спуски майже по прямій з періодичним "скидуванням пяток". Ну і не всі зіткнення відбуваються з участю ломів, всі люди можуть помилитись, не замітити чогось, що може призвести до зіткнення. Наприклад кріплення непередбачувано вистрілило, що привело до не контрольованого падіння... Я не придераюсь, я повністю згоден з: " Так может сначала определиться что это такое лом ?". В снігозалежних слово "Лом" стало подібним до слова "Тероризм" в США. Я от не розумію, як можна сказати, що людина лом при її підйомі на кріселці, бугелі, за горнятком чаю, як це часто визначається. В цей же момент не видно наскільки небезпечною вона є... "Что ? не было в вашей жизни подобного ? Вы не были потенциальными ломами?" Стараюсь завчасно увійти від надто близького зближення і тим більше зіткнення, а ще завчасніше їх передбачити) При необхідності краще зупинитись) |
Для меня лом, это человек, думающий только о себе, считающий, что вся гора его и вокруг все должны ему уступать. Человек, который валит с такой скоростью, что может и убить при столкновении. Это человек, который в случае чего не сможет затормозить. Он не контролирует скорость. Ему на всех начхать. От это для меня лом.
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 14:23. |