Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Карвинг: техника катания (https://extreme.com.ua/forum/105-karving-tehnika-kataniya/)
-   -   Ломы и как с ними бороться (https://extreme.com.ua/forum/karving-tehnika-kataniya/1720-lomy-i-kak-s-nimi-borotsya.html)

Roman111 05.02.2010 07:04

Тут вже начеб-то приводилось порівняння з автотранспортом...

Цікаво, як сприймається водій, який загубив страх перед швидкістю і просто їде по центру дороги, вдавивши газ до упору...

Є правила поведінки на схилах. Порушуєш їх - можеш вважати себе ломом.

Ну й мета цієї теми, не навішати на когось ярлики, а підняти рівень культури та безпеки на схилах. Для того, щоб всі поверталися зі схилів живими-здоровими і безмежно щасливими від катання.

А лома треба вичавлювати і з себе також, при-чому в першу чергу. Кататися безпечно для оточуючих передусім, а потім вже технічно, швидко, тощо.

Ненависть 05.02.2010 08:27

Цитата:

Коментар від Roman111 (Коментар 57022)
Тут вже начеб-то приводилось порівняння з автотранспортом...

Цікаво, як сприймається водій, який загубив страх перед швидкістю і просто їде по центру дороги, вдавивши газ до упору...

Є правила поведінки на схилах. Порушуєш їх - можеш вважати себе ломом.

Плохой пример. Водитель если проделает подобное действие то:
а) нарушая правила дорожного движения, он знает, что он совершает
б) он имеет шанс попасть к Гаишникам с последующими экзекуциями
ну и т.д.
в случае с новичком для того чтобы требовать что-то от него нужно сначала доносить правила и объяснять, а вот если не доходит то тогда нужны люди по типу Гаишников которые будут проводить особо изящные экзекуции. А то получается, до наших людей доносят, как прикольно иметь классные шмотки и какие прикольные Колыбы на склонах (это я утрирую), но о правилах поведения никто не говорит. :unknown:

Виктор 05.02.2010 12:10

Цитата:

Коментар від Ненависть (Коментар 57042)
Плохой пример. Водитель если проделает подобное действие то:.....
но о правилах поведения никто не говорит. :unknown:

..... - как минимум попадает на деньги, большие или маленькие єто если повезло
а если нет , то больница, суд и разные прочие удовольствия.
Поэтому основной сдерживающий фактор это страх, любой нормальный водитель боится,каким бы крутым он не хотел казаться и какой бы крутой не-был автомобиль. Страх неизбежного наказания в любой форме, будь-то штраф, ДТП, больница.
К сожалению неизбежность наказания ЛОМА, весьма призрачна, по-крайней мере на наших курортах.
Безнаказанность порождает безпредел.

Roman111 05.02.2010 14:54

Цитата:

Коментар від Ненависть (Коментар 57042)
Плохой пример. Водитель если проделает подобное действие

При чому тут цей водій?

А пропонував поставити два питання:
1. Як Ви особисто відноситесь до такого водія?
2. Чи хотіли б Ви, щоб до Вас так ставились таким чином?

А тепер без прикладу ті самі питання:
1. Як Ви поставитесь до людини, яка порушуючи правила поведінки на схилах (які все більш і більш доступні для ознайомлення між іншим), зіб'є Вас чи близьку Вам людину (рівень тяжкості наслідків на Вашу уяву). (Дай Боже, щоб це відбувалося тільки в уяві). Чи легше буде Вам, якщо ця людина скаже, я просто не вмію кататися, але втратив страх перед швидкістю.
2. ...

Є дуже простий принцип: чини з іншими так, як хочеш, щоб чинили з тобою.

А до чайників у мене особисто самі найтепліші почуття. Сам ще далеко не профі :)

Rio 05.02.2010 17:35

Цитата:

1. Як Ви поставитесь до людини, яка порушуючи правила поведінки на схилах (які все більш і більш доступні для ознайомлення між іншим), зіб'є Вас чи близьку Вам людину (рівень тяжкості наслідків на Вашу уяву). (Дай Боже, щоб це відбувалося тільки в уяві). Чи легше буде Вам, якщо ця людина скаже, я просто не вмію кататися, але втратив страх перед швидкістю.
Слова "я просто не умею кататся" ничего не значат.
Тут скорее варианты:
1. Извинится. Спросит все ли в порядке. А тем более если травму какую то нанес, то хотя бы поможет до травмпункта довести(ну или хотябы спросит нужно ли это).
2. Встанет развернется и уедет.

klepakoff 05.02.2010 20:17

Ну почему нормальный человек падает и ему больно - а этим хоть бы что! Хоть головой в дерево! Встал и полетел дальше... Когда они (ломы) уже все перекалечатся? :) или на его место сразу новый приходит?
з.ы. сегодня наблюдал подрастающее поколение ломиков - новая смена! :) труба...

jurabike 05.02.2010 20:48

Цитата:

Коментар від jordik (Коментар 56949)
не вміє керувати лижами і траекторією свого руху.

я би сказав НЕ ХОЧЕ, далі по тексту

сам неодноразово чув фрази типу "Я туткаво їду а вона передо мноУ вихлЄЄ" або " А як я міг обїхати якщо якщо лижі не мож спинитІ"

Albertowych 05.02.2010 21:07

Деколи, під настрій, коли бачу як ломяра когось підрізав, їду за ни "вихляючи" :D , все одно дожену, але тримаюсь позаду так метрів 30-40, коли воно зупиняєтся щоб глянути як класно він всіх розшугав, скеровую лижкі прям на нього і метрів за 1,5 - 2 коли бачу як він в лиці змінився, закладую глибокий віраж з вибросом пяточок, майже лягаючи на схил, обїзжаю і валю собі далі "вихляючи".
Мож і не прав я ... АЛЕ. Повідати йому про стіль і техніку :bad:, а так він сам в шкурі того кого підрізав побуває. Підрізають то в основному чайників :(

Джигит 05.02.2010 21:15

Цитата:

Коментар від Albertowych (Коментар 57283)
Деколи, під настрій, коли бачу як ломяра когось підрізав, їду за ни "вихляючи" :D , все одно дожену, але тримаюсь позаду так метрів 30-40, коли воно зупиняєтся щоб глянути як класно він всіх розшугав, скеровую лижкі прям на нього і метрів за 1,5 - 2 коли бачу як він в лиці змінився, закладую глибокий віраж з вибросом пяточок, майже лягаючи на схил, обїзжаю і валю собі далі "вихляючи".
Мож і не прав я ... АЛЕ. Повідати йому про стіль і техніку :bad:, а так він сам в шкурі того кого підрізав побуває. Підрізають то в основному чайників :(

Уважаемый а если Они подумают - что Вы это высший уровень Их и продолжат в том же духе!

Albertowych 05.02.2010 21:22

кажу ж. Деколи!, і мож я і не прав. Соррі :oops:. А як? Якщо збиває, то просто забираю лижу і везу вниз, віддаю канатчикам або охороні. Тут також не правий?

Добавлено через 3 минуты

ну то нехай їздить "вихляючи" :evil:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 12:18.