Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Карвинг: техника катания (https://extreme.com.ua/forum/105-karving-tehnika-kataniya/)
-   -   Harald Harb PMTS (https://extreme.com.ua/forum/karving-tehnika-kataniya/29396-harald-harb-pmts.html)

Mik 04.04.2024 09:55

Не нове, але може кому небудь знадобиться.
WHAT WE DO - Ski lesson with JF Beaulieu - YouTube

Lyubomyr 04.04.2024 12:40

Якби Харб побачив цих чуваків в цій темі він би не втримався :)

igrus 04.04.2024 16:05

Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 421526)
а 100%.
Той Аладін їде строго по Томасу, одна школа, але не такий андроїд, як Томас, але якщо передивитись у поганій якості, то не відрізниш, а Томас не так щоб у в захваті від Харба, і Харб і близько так не їздить

цей шедевр треба перепостити, бо може стерти.. а нащадки такого ніде не знайдуть... :))))

Додано через 16 хвилин

але насправді Любомір мав на увазі зміст справді Харба дуже власні моменти, якщо він їх не патентував, то і всі користуються.. ;) може то учень його без патенту :)))
доречі ролік з канадіцем мені багато чого нового відкрив, прикольно..
до нього я би пішов на навчання.. він не то, що теоретик, він досвідчений знавець в анатомії конкретно для горних лиж.. 🤞
і справді цікаво іноді в інтернеті щось нове почути..
доречі там не про кути, там більше філософії, і таки на Харбі грунтування 👌
не дарма сьогодні зайшов на форум.. :)))!

Skyclub 04.04.2024 17:56

Боже, воно знов не зрозуміло, про що я написав:scared:
Перепости, бітте, бо коли ти все потреш, я також все потру, а нащадки втратять шанс торкнутись твоєї мудрості:cry:

Lyubomyr 04.04.2024 18:19

Skyclub, так це дуже ігший підхід до лиж )
Харб знає цього канадця, а канадець його ) він PSIA і CSIA завжди сильно хейтить шо вони вчуть фігню. А ютуб канал цього TDK, то він колись давно на форумі pmts приходив і задавав птиання, але потім шось попав під немілість коли пробував приносити якісь свої дурниці і його там забулили.

Добавлено через 4 минуты

До речі, ось це поміняти канти до лінії схилу це одне з небагатьох де цих два підходи можуть зійтися. Зійтися по середині, так би мовити )

Lyubomyr 04.04.2024 19:06

Так, він такий )

Він дуже шарить в лижах, його батько був тренером і він вже життя на лижах. Знає всю історію гірських лиж.

Мені дуже подобається цей кліп його: Riders of the Lost Arc, Harald Harb carving turns. - YouTube

igrus 04.04.2024 19:21

Тільки Хороший інструктор ставить на ваги Харба за 70 років зі штучними суглобами з Томасом ... )))
мені одному не дуже смішно?))

Lyubomyr 04.04.2024 20:49

@igrus ,
Про це всі забувають.

Добавлено через 22 минуты

Взагалі, не дуже важливо навіть як їздить Харб. Їздить він дуже круто насправді.

Основна цінність його вчення в тому, що це універсальна мова яка описує їзду на лижах. Володіючи описаними ним основними рухами (ті самі Essentials) можна їздити як завгодно, це просто оптика, система понять.

igrus 04.04.2024 21:23

Я ше раз подивился канадійця з тдк . Раніше на тдк був якийсь дуже спорт..
Цей канадіець і справді на мене вплинув. Чому я не подивився його з начало сезону. 😡 До прокатки аля маятник я дійшов сам. До зменшення палиць також в короткому повороті..
Але долбаний тиск в зовнішню мене теж бентежив. Але не дотягнув від нього відмовитись..
ну і від Харба робота внутрішню стопою то якраз накатував вже довго. .. але то ніяк не грає з тиском в зовнішню лижу..
Так розумію вже не грає одне з другим )))
Але це все зв'язати в один рух маятника це дуже сильно!!
Тепер я розумію Харба! Чого він так воює з більш , на мою думку, вірним рухом. Бо про сагітальну роботу я в нього нічого не чув. Можу помилятися.. але.. мені канадійці завжди більше подобались..👍

Mik 04.04.2024 21:36

@igrus Всі рухи пов'язані. Бо біомеханіка. Шкода, що ніхто не пробує повторити рухи без лиж. В мене кожен день(може) є вправи, які схожі до лижних рухів. Я не один такий. Повна торба в неті. Метода вдала, якщо не суперечить сама собі. У Харба саме так.

Ще додам дурість. Я пишу про якийсь рух, вправу.. Але впевнений, що ніхто не іде на сходи пробувати те, про що я писав. Кожен вважає, що прочитати і "подумати" достатньо для розуміння. Але думки і дії, це як бажання і реальність. Не завжди однакові. Був би радий прочитати відгук про вправи, так само, як читав про стопу від Сашка. (хоча він мене тролив мабуть на 99% :beer:) але все-таки.

Lyubomyr 04.04.2024 22:09

Подивився і я відео з канадцем. Тепер я зрозумів, чосу Мік сюда це кинув. Керування внутрішньою ногою це правильна річ, це вони навчилися ніби. Але це не з їх методички, а його персональні секретики, тому Харб критикує їх організацію.

Той розмах рукою він стрьомний. Закручування веде до втрати тиску на лижі.

За маятник, може комусь це корисно, звісно. В нас є реліз (відпускання, розкантовка) лижі в кількох варіантах. Правильний реліз передбачає дати лижам їхати своєю дорогою (ми їх відпускаєм зі свого контролю) а далі ми їх тянемо назад а себе подаєм вперед. Таким чином виходить маятник.

Добавлено через 3 минуты

@igrus ,

Ціле ДВД призначене цій темі і розділ в книжці. Це реклама до нього:
Harald Harb Ski Lessons - Quick Tip - Fore/Aft - #6/6 - YouTube

Mik 04.04.2024 22:11

Маятник від takaomaruyama здається.

igrus 04.04.2024 23:03

Маятник який все поеднує.. 👍
Без довбаного тиску в зовнішню на початку(в мене)...🤬
Шо нівелює початок з кантовання внутрішньої..🤓
З того і плуг Молдавії на одніеі нозі інколи..
+ До всього того маятника хокі стоп... То і виходить щось гарне... Справді гарне 👍
Ще Харб завжди сварив всіх за вставання. .. я не розумів чому. Але зараз канадіець точно дав знати, що воно бракуе після переканту руху внутрішній стопі для початку повороту, так само як і розножка.. ноги мають бути короткими та стопи на ширині гомілок та і разом без розножки... Бо в тому положені самий великий діапазон руху стопи для закантовки...
Доречі в букоскул вже відчутне в категорії С в плузі рух тиску, переносом ваги на одну з лиж для зміни траєктории. Топто вони теж ідуть по сходах канадійців. Ну частково Харба.. так що всі не стоять на місці... ЦМ вже частково не порушен. Все іде від стоп.. ідуть фактично ноги . Корпус дуже стабіліті.. як і пропогандує і Томас ;)

Додано через 24 хвилини

@Lyubomyr , теперь все стає на місця. Бо так здається. Шо в Харба взяли щось без запитання не спитавши!
Додали свого, заправили Такаомаруямой) скомкали в 10 хвилин методику і продають по світу як свою)))
Тоді чому мовчать східні гуру)))
Бо він іх завжди думаю згадує. А за Харба мовчить..)))
Мені була тдк контора не цікава. Бо там завжди щось ну дуже не то, старе як світ..
Ще Харб все ростягуе. Ховае в двд.. дуже досконале та витривале засвоєння. То виснажуе.. але то вірно, з точки зору як бізнесу. Так і освоєння в навчанні ;)

igrus 05.04.2024 08:48

він реально геніальний лижник. як все просто та лаконічно..
не дарма він переважно катає коротким, бо вражати жопою на сніку в нього нема потреби.. він найкращій!
тепер розумію лють Харба ще більше, сорі шо в цій гілці.. :)

How to develop new motor patterns by Jf Beaulieu - YouTube

Lyubomyr 05.04.2024 08:54

Так, він тут якраз тут вчить шкідливі речі які потім дуже важко і довго виводити.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 23:23.