Гірськолижний форум
Горные лыжи ArmadaГорные лыжи Armada Горные лыжи Elan Маски и одежда Oakley Горнолыжные маски Bolle
Защита Dainese Термобельё Craft Спортивные носки X-Socks Термобельё X-Bionic
Реєстрація Головна Розділи Нові Біржа Транспорт
МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ : НАШ FACEBOOK : RSS : Гірськолижний форум > Снегозависимость > Карвинговая территория > Карвинг: техника катания > Правильно кататься
Карвинг: техника катания подготовленные склоны, вешки, фанкарвинг

Відповідь

Параметри теми Пошук у темі
Старий 03.04.2017, 16:31   #991 (посилання)
Lom
анти-лом.

Зараз: поза форумом

Снаряга: Head Magnum, Salomon 24h
Цитата:
Коментар від sanyana Переглянути коментар
До чого ти тут вжив "авальман"? Не пиши. Покажи два зпарених повороти з використанням авальману

ну то не питання )) Зверни увагу куда дивляться носки нартів, картинки читай справа наліво. Нє, я українець, то просто воно так їхало, азохн вей))

Добавлено через 19 минут

Цитата:
Вибачай, "це" НЕ тростянстайл! Учбовий схил, вкатаний ратраком це не тростянстайл.
------------
Буду вдячним, якщо напишеш в форматі: "тростянстайл нужно вырубить для того, что бы...". Ага?
З.І. Може ти в кінці кінців "витягнеш туза з рукава" і покажеш, що таке "дураковаляние на буграх" на лижах 150+. Здається ти такі для цього лишив?
ну схил вправо від 5F ніби не дуже учбовий))
а формат - легко, на своїй шкурі та із скоромного інструкторського досвіду:

1. Недовіра до схилу і спорядження
2. Занижена планка комфортної керованої швидкості
3. Відсутність або непотрібна скороченість руху по дузі. Рух - не виражені зв’язані дуги, а серія моментальних розворотів з затягнутим боковим проковзуванням по лінії падіння схилу, а не по дузі.
4. Непотрібна активність роботи рук.
5. Занадто активна вертикальна робота.
6. "Склеєні" ноги, інколи коліно ховається за коліно, що не нічим не обгрунтовано на хорошому схилі.
7. Невміння використовувати рух на кантах.
8. Занадто висока стійка і неперервна напруга уваги, невміння повністю розслабитись.

На горбах, на жаль, кіна поки що нема. Потенційні оператори в таких умовах зайняті виживанням, а не фільмуванням))

Добавлено через 2 минуты

Цитата:
Коментар від mansrzv Переглянути коментар
радиус поворота намного больше радиуса лыж - это не декоративный карвинг
Это вообще не поворот. Это движение по траверсу. Нинада путать))
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 03.04.2017, 16:36   #992 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: Є!
Цитата:
Коментар від wwa Переглянути коментар
@sanyana, покажи мне ведение на кантах и я здаюсь. Траверс не в счёт.
Йа??? Та Бог би боронив! Ви мене, мабуть, не за того прийняли!?
Я, лише бідолаха - гірськолижник, який прагне знайти собі місце, в цьому Дивному Новому Світі! І до того ще змушений ховатись від карвінгової інквізиції з її неминучим аутодафе...
:) Lom
Старий 03.04.2017, 16:40   #993 (посилання)
Lom
анти-лом.

@wwa, не верь, я видел лично. Просто маскируется под олдскулера. Ну точно боится чего-то
Старий 03.04.2017, 16:56   #994 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: Salomon 3V (SL, 165), Völkl Racetiger (SL, 165).
Кто может прокомментировать технику из видео? Интересуют фрагменты 23:28, 23:44.
Старий 03.04.2017, 17:17   #995 (посилання)
Всегда на форуме

@Lom, навіть вдавати не буду, що розумію в який момент ти виштовхуєш лижі вперед. Якщо нічого кращого не маєш, то з нагоди покажеш. Не вживай поки що "авальман". Бо чую... А тепер і бачу... Щось не те...

Цитата:
Коментар від Lom Переглянути коментар
а формат - легко, на своїй шкурі та із скоромного інструкторського досвіду:
Якесь дивне в тебе уявлення... Дуже дивне... Я можу помилятись. Тут треба тільки показати, як виглядає і що робить адепт "не тростянстайлу" десь на "півночі" чи "центрі". Все стане ясно з нагоди.
А взагалі - дякую за відповідь!

Добавлено через 6 минут

Цитата:
Просто маскируется под олдскулера.
Просто моє розуміння карвінгово повороту дуже просте і докорінно відрізняється від більшості. За шо і страждаю...
Старий 03.04.2017, 17:30   #996 (посилання)
Lom
анти-лом.

насправді "тростян стайл" не має географічної прив’язки. Ну, нехай буде "яблуниця стайл", "косів стайл" (крім спортсменів) .... А що саме тебе здивувало? Можна в текстовому режимі, до показу ще маємо трохи часу)) Ну і своє розуміння міг би не приховувати. З інквізицією розберемося))

@Spin, а что там комментировать? Мужик в белых штанах и куртке. Цвет не революционный. Может, маскируется чтобы в кино его не видно было. Причина маскировки - вероятно, нецелевое использование снаряжения, у него сметана в карманах, сливочное масло делает. А нафига еще ехать в стиле "напильник по батарее"?
Старий 03.04.2017, 17:51   #997 (посилання)
Всегда на форуме

Цитата:
насправді "тростян стайл" не має географічної прив’язки
Тобто, ти так називаєш всіх, хто катає не досконало? -Респект! А Тростян то чим не догодив? Здається, тут криється якась таємниця...))
Цитата:
Ну і своє розуміння міг би не приховувати
Я його ніколи не приховував. Якщо лижі лишають за собою в повороті дві смужки - це карвінг. Інше - від лукавого. Або, як слушно хтось зауважив: "Хрєнь с подвивєртом"!
Старий 03.04.2017, 18:02   #998 (посилання)
Lom
анти-лом.

Цитата:
ти так називаєш всіх, хто катає не досконало
трохи не так. Ніхто не катає досконало. В моєму розумінні "Тростян і типу того стайл" - це спроба імітації классичного туристичного (не спортивного) годилю на коротких сучасних лижах з боковим вирізом, що має всі або більшість ознак із списку в пості вище. Стимулюють до такого стилю погано підготовані схили, лінь навчатись новому, страх загубити корону при навчанні. А Тростян - то сакральне місце, овіяне легендами про СРСР і ще там сніг падає з неба не сніжинками, а у вигляді півтораметрових льодяних конусів. Сам не був, але точно знаю, мені казали люди, що заслуговують на довіру
Старий 03.04.2017, 18:19   #999 (посилання)
Всегда на форуме

Цитата:
Стимулюють до такого стилю погано підготовані схили, лінь навчатись новому, страх загубити корону при навчанні.
Опача! А можно детально про навчання новому на погано підготовлених схилах?

Цитата:
це спроба імітації классичного туристичного (не спортивного) годилю на коротких сучасних лижах з боковим вирізом
Написане вище означає те, що написано нижче? Я правильно розумію?
Цитата:
с повышением крутизны склона дается то, чему пока нет корректного национального термина - "шмиг" в красивой формулировке польских коллег. Т.е. катаем некий гибрид из карвинга и классики - короткий резаный поворот с акцентированной закантовкой и проскальзыванием на кончике поворота.
Дивись, Слава, не запутайся...)
Старий 03.04.2017, 18:55   #1000 (посилання)
Lom
анти-лом.

Детально від мене ще не можна, але це питання часу. Катання по горбистим схилам - це частина інструкторської методички, яка на даний момент імхо занадто тезова і практично непридатна для самостійного опрацювання. За цей сезон з’явився деякий методичний досвід, буду збирати в купу і приводити до нормального стану.

Нєа, не дуже правильно зрозумів. Є дуже суттєва різниця, в якій купа всього, але основне - використання для поворотів бокового вирізу лижі. Ти мене не запутаєш

Добавлено через 21 минуту

Цитата:
авіть вдавати не буду, що розумію в який момент ти виштовхуєш лижі вперед

попробую понятнее... Линия со стрелкой - приблизительный прогиб лыжи, кружок - проекция прогибающей нагрузки. Получается, что момент максимального выталкивания лыж вперед в первом кадре, обгон корпусом лыж в четвертом кадре справа. Не?
Відповідь Є непрочитані сторінки Головна Новi 

Тут присутні: 10 (учасників - 0 , гостей - 10)

Ваші права у розділі

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній коментар
Где Вы планируете кататься? Sheridan Опросы 110 01.03.2011 21:22

При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
New UsersNew PostsVisitsPageviewsSearch EnginesDirect TrafficReferring Sites
Today00145916 (84%)3 (16%)1 (1%)
Yesterday0315647880 (51%)73 (47%)3 (2%)
Month31105074162352636 (52%)2273 (45%)125 (2%)