![]() |
Цитата:
у меня вот иногда икроножные болят, так и не нашла ответа почему так? почему иногда? |
@Lom ,возьми наконец нормального инструктора, пускай тебя научит.. ;)
|
@igrus, так Валера ж недалеко?
|
Цитата:
Опишу тільки власні відчуття, які можуть бути просто особливістю мого організму. Таку проблему також іноді відчуваю і таки дійсно на не дуже крутих схилах. Особисто мені допомагає якщо я присяду трохи глибше, тобто стану в стійку "напівшвидкісного" спуску і трохи похитаюся взад-вперед, щоб знайти точку розслаблення. До речі, це якраз ще одна причина, крім безпеки інших лижників, чому я їхав велику частину довгої синьої траси-дороги №30 не вихиляючися в сторони, а в стійці, бо це дозволяло мені трохи розслабити ноги перед більш складною наступною чорною трасою №7. Не даю жодних гарантій, що у інших буде так само, бо жодних книжок щодо цього не читав і спец. досліждень не проводив. |
Все дело в том, что Лом не катается в больших горах, на своих домашних прыщах только привыкаешь к своеобразным нетепичным нагрузкам, поэтому попадая на цикл более мнение нормальных от 1го км трассы, может быть блок организма к нетепичным нагрузкам, поэтому завал в заднюю и срыв больших передних мышц Бедра на статику для удержания веса - равновесия в движении,
Просто проводить в буке не меньше 2-3 дней за поездку ;) разбавлять свои прыщи нормальным катанием ;) Тоже самое касается бука и Альп к примеру ;) |
Цитата:
думаю бедра болят от статичной нагрузки Когда ты едешь с поворотами, ты попеременно напрягаешь и расслабляешь мышцы, давая им отдыхать При прямых спусках они у тебя постоянно напряжены в полусогнутом состоянии (чем больше наклон голенища ботинка, тем больше колени сгибаются, например если у тебя в ботинках есть спойлеры) Чем больше согнешь ноги в прямом спуске, тем сложнее. Например, в стойке скоростного спуска бедра будут жечь прилично) Или наоборот расстегни ботинки, сможешь больше выпрямить ноги, будет легче Добавлено через 15 минут Цитата:
причина может быть в ботинках. У женщин головка икроножной мышцы располагается ниже, мужские ботинки могут передавливать ее Если дело не в ботинках, а икроножные болят как крепатура, значит их хорошо нагрузили Функция этих мышц - сгибание стопы, подъем на носки и толкание вперед В лыжах икры очень нагружаются в начале поворота, когда из задней стойки (особенно при нижней разгрузке) нужно резко уйти вперед |
@mansrzv ,для того, чтобы разбираться в типах нагрузок и работе мышечного комплекса при разных видах нагрузок, недостаточно быть юзером интернета и ютуба ;)
|
@igrus, у тебя какие то возражения по сути вопроса или лично ко мне претензии?)
если я начну тебя троллить в ответ думаешь сильно обрадуешься?) |
@mansrzv ,все по сути твоей изложенной дичи по Лому ;)
По Леси, как не странно, ты плаваешь брасом в вопросе ;) Добавлено через 4 минуты А вообще, ты прав.. Пускай растегивает ботинки и болеть ничего не будет ;) Добавлено через 6 минут @Lom ,в прогонах как раз и надо карвить, с той же вертикальной работой, зачем тратить время и км трасс бездарным спуском как с водой в унитазе :))) Добавлено через 5 минут И вообще, ты очень увлёкся своим клоном в экране ;) Когда ты стоишь на склоне, твои лыжи поперёк склона, когда едешь.. Они вдоль, и у тебя задняя стойка 100% Пробуй в буковеле не спускаться, а кататься, правильно кататься и Тренероваться правильно скользить ;) |
Цитата:
Крепатура, да. Речь же идет о неподготовленных склонах, на вельвете (давно уже его не было) вроде такого не припомню. А что, ни у кого больше икры не грузятся? |
Цитата:
|
Однозначно статичне навантаження. В поворотах навантаження змінюється і м'язи почергово ''відпочивають'', тому і не втомлюються.
Візьміть книжку або інший неважкий предмет і підіймайте-опускайте перед собою на витягнутій руці, наприклад, хвилину.... або дві. Потім відпочиньте і спробуйте її утримувати на витягнутій руці в одному положенні перед собою протягом такого-ж часу. Відчуваєте в м'язах плечового поясу те ж саме, що в бедрі? Цитата:
Коліно, як і будь-який інший суглоб має хрящ. В повсякденному житті амплітуда рухів наших суглобів обмежена. Це призводить до зносу хряща в одному місці і подальшої його деформації. І тут починаються проблеми. Щоб того не було потрібно ''рухати'' суглобом з повною амплітудою. З колінами це відбувається під час присідань. Я так розумію, що Ви багато часу проводите сидячи за оргтехнікою і мучите того маленького нещасного чоловічка, якого обізвали ''лижобот''? Лижі, ходьба і біг не дають необхідної колінам амплітуди. Тому необхідно робити декілька разів у день паузи в роботі і присідати. Хоть 10-15 раз. Пі.Сі. Якщо це Вам сказав лікар, розглядаючи профіль і анфас на фотографії, названій іменем шановного Вільгельма Конрада Ронтьєна, то я нічого не маю проти. |
Цитата:
Пожалуй, Игрус таки прав. Дело даже не в пупырях с короткими склонами, а в проф. привычке ехать короткие участки, останавливаться, смотреть на ученика, учинять разбор, ехать дальше. Длинные проезды, тем более в статичной позиции - совершенно нетипичная нагрузка. Да, таки надо катать длинные склоны без остановок. @yura.bogomol, в повсякденному ще болять на крісельному підйомнику, коли коліна сильно зігнуті. Що саме там стерлось не знаю, але при амплітудному присіданні там щось голосно клацає)) Само собою, катаю в наколінниках, що фіксують гвинтові навантаження сталевими пружинами по бокам. Травми теж були. І пікові нагрузки теж, в гірському туризмі/альпінізмі без них якось не буває. А лікар казав, що мені взагалі кататись не можна )) Друзья, я правда знаю что такое задняя стойка и умею ее контролировать. А вообще я противник понятия "стойка", кроме "основной стойки" в начале обучения, и сторонник свободного перемещения ЦТ вдоль лыжи смотря по обстановке. У кого с этим не очень - упражнения в расстегнутых ботинках неплохо ставят баланс, экономят потертости надкостинцы на лодыжках и учат чувствовать лыжу стопой, от плюсны. |
Цитата:
Але одні і ті ж рекомендації не завжди підходять всім і завжди. :pardon: У молодості, крім дворазових гарних тренувань на тиждень і виїздів на скелі кожен вікенд, де було супер навантаження на коліна, я кожен ранок присідав по 50 разів на кожній нозі ("пістолетики"). До вересня минулого року, незважаючи на вже існуючі проблеми з суглобами із-за вікових змін в них, я все ще присідав кожен ранок по 50 разів на обох ногах. Але щось в них досить раптово ще раз змінилося (якесь запалення), і вони перестали згинатися до повного присяду. Питання постало чи робити операцію відразу , чи ще потерпіти в такому вигляді. Трохи підлікували і я зупинився на другому варіанті. Слава богу, цей сезон ще відкатав, я б сказав, що для такого стану ще й непогано, але питання з колінами не зняте - одне коліно гнеться ще більш-менш, а друге зовсім не дуже. Тому зараз підтримую тонус м'язів розтяжками. Сподіваюся, я відповів за Лома і, можливо, за багатьох інших. П.С. Дописав і побачив, що Лом вже відповів. Але нехай вже буде. До речі мені осінню також заборонили кататися. :pardon: Додано через 6 хвилин Цитата:
|
@Lom , клацає, але ж не болить? Клацає, хрустить - то є від недостатньої рухливості суглобів. Там якісь нерівності утворюються, солі, шлаки, токсини та інші гадості відкладаються. Поки не почало боліти починайте присідати
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 22:40. |