Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Карвинг: техника катания (https://extreme.com.ua/forum/105-karving-tehnika-kataniya/)
-   -   Правильно кататься (https://extreme.com.ua/forum/karving-tehnika-kataniya/34-pravilno-katatsya.html)

HappySkier 29.01.2020 17:08

У темі 1 додатків
Цитата:

Коментар від SOUZmultFILM (Коментар 343379)
@HappySkier , Хто сказав що розножка то погано ? Той хто каже що спортивне катання не еталон? Що тоді приймати за взірець? У всіх учасників кубку світу вона присутня, а вони мабуть більше в тому розуміють за нас, чи ні? А вдосконалювати свою техніку немаючи взірця то як? Значить кожна техніка вірна, карвить людина на двох кантах значить техніка вірна. Все інше ніщо. 😉 я до прикладу по синіх трасах можу розігнатись швидше за деяких на червоних і це не про прямі лижі мова, але скидаю швидкість свідомо бо меніск в 3 місцях порваний.

А я і не говорю, гарно це чи погано. Це питання залишаю теоретикам.
А до Ваших слів хотів би додати тільки фото відомої людини.

Щодо меніска чудово розумію - у мене та ж проблема.

SOUZmultFILM 29.01.2020 17:21

@HappySkier , для мене люди яки приймають учачть у такого рангу змаганнях, володіють досконалою технікою. ДаЙОш рАзнржку! 😂

mansrzv 29.01.2020 17:33

Цитата:

Коментар від SOUZmultFILM (Коментар 343379)
Хто сказав що розножка то погано ? Той хто каже що спортивне катання не еталон?

:good::)

Добавлено через 7 минут

http://extreme.com.ua/forum/attachme...-alps-m-gs.jpg

що можна сказати про розножку по цьому фото? виглядає в пів лижі)
та нічого не можна сказати) з такого ракурсу (під 45 градусів) на всіх фото буде виглядати як "конська розножка"
обєктивно розножку можна оцінити тільки на фото строго в профіль. тут, доречі, вона, схоже, буде мінімальна

SOUZmultFILM 29.01.2020 17:37

@mansrzv , спостерігав за повторами спусків на кубку, приблизно в черевик. +/-

mansrzv 29.01.2020 17:55

ну найшли собі люди причину всіх бід - розножка, нііставо борються в цьому сезоні)
перед цим був еталон техніки - "сядь на стульчик сбоку", від чого розножка реально зашкалювала. завтра будуть ікс витравлювати
нормально)

ski.maniac 29.01.2020 19:59

на фото МХ, БЕЗ розножки НЕ зможе стати в таку позу, щоб виграти секунди. Інша справа, коли лижник, на пологому починає поворот з внутрішньої, виставляючи її вперед. то є зло. про цю розножку і йде мова.
Якщо ви цілий день катаєте, як МХ на фото, то ніхто не зробить вам зауваження за ту розножку. бо інакше не можливо, в такій позі.

Sergiy.Gutiev 29.01.2020 20:50

Хрен на неё ,на разножку. В прошлой буковельской методичке она присутствовала. И мы учили, и люди катали .. и всё было нормально. Гораздо большая, можно сказать, криминальная, ошибка - это КАТАНИЕ, подчеркиваю, катание, а не окончание каких либо поворотов в задней стойке. Разжевываю, потому, что иногда не очень внимательно читают написанное и что-то домысливают. Так что, лучше катать и не париться. Разножа = это особенность современной техники.
Часто приводят в пример фотографии спортсменов на трассе. У них борьба за сотые доли и безумный арсенал технических приемов. Если надо, проедут с разножкой, слии оправдано, то и в задней стойке (Боде Миллер классный чувак) Но чтобы катать как Тед Лигетти, нужно родиться Тедом Лигетти.
Ктати, кто - нибудь потеет когда катается? Я не о жаркой погоде, а о чрезмерных усилиях, если, что!!! :) ;)

Dobermann 29.01.2020 22:49

@mansrzv, якраз в продовження нашого діалогу - там виклали відео виступу Міхаели в Банско, то прошу звернути увагу на ширину ведення лиж. Не дивлячись на швидкість і неймовірне "ковбашення", ширина ведення лиж майже завжди залишається однаковою, незалежно від фази повороту.

Так, я лінійкою не міряв, але це візуально добре видно, погоджуєтеся?

igrus 29.01.2020 23:16

Примерно ноль на старте и крайний поворот вынос сильного канта вперёд для переканта ;)

@kiliweibel .... Quasi ipnotico ????... - Sciare che Passione | Facebook

mansrzv 30.01.2020 00:22

Цитата:

Коментар від Dobermann (Коментар 343401)
там виклали відео виступу Міхаели в Банско, то прошу звернути увагу на ширину ведення лиж. Не дивлячись на швидкість і неймовірне "ковбашення", ширина ведення лиж майже завжди залишається однаковою, незалежно від фази повороту.

ширина ведення і має бути однаковою, на ширині стегон (тазу)
Але ширина ведення це не відстань між лижами (слідами на снігу), це відстань між ногами

дивіться ще раз картинку вище

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 01:53.