Гірськолижний форум
Горные лыжи ArmadaГорные лыжи Armada Горные лыжи Elan Маски и одежда Oakley Горнолыжные маски Bolle
Защита Dainese Термобельё Craft Спортивные носки X-Socks Термобельё X-Bionic
Реєстрація Головна Розділи Нові Біржа Транспорт
МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ : НАШ FACEBOOK : RSS : Гірськолижний форум > Снегозависимость > Карвинговая территория > Карвинг: техника катания > Правильно кататься
Карвинг: техника катания подготовленные склоны, вешки, фанкарвинг

Відповідь

Параметри теми Пошук у темі
Старий 06.01.2021, 12:37   #1871 (посилання)
Всегда на форуме

Зараз: поза форумом

Снаряга: salomon: Roker2 11-12 \K2 obSETHed 11-12/Volkl Recetiger Speedwal Uvo SL 15-16\Stumpjumper FSR/Cube
кто поржать, а кто понять

Добавлено через 7 минут

а многие и так под коньячок потрещать..
мне как бы все равно, но многие и открыли то, что не могли до сих пор открыть и што делать со своим топтанием на месте
главное, никто не признается, что открыл для себя чего то.. но я же знаю
так что дерзайте, это интересно - понимать себя в другом, выходя из привычного комфорта
экспертное катание это не комфорт, а постоянная работа над собой
хочешь - борись...
не хочешь - оставайся где есть.. )))
делов то )))

Добавлено через 16 минут

Цитата:
Коментар від Skyclub Переглянути коментар
igrus, слова "объяснить тебе, ты еще не готов, не так все запущено, большой шаг вперед, ты вряд ли поймешь" , которые в этой ветке постоянно употребляются, предполагают , что разговор идет на вертикальном уровне "учитель-ученики", хотя даже с учениками не комильфо вещать в таком тоне-они будут обижаться, комплексовать и плохо усвоят материал .
Я все же подозреваю, что в дискуссии не участвуют инструктора категории А, и даже В, и мастера спорта тоже и даже КМСы сюда не заглядывают , потому, скорее всего, у нас обмен мнениями в режиме "дружеский треп НА ГОРИЗОНТАЛЬНОМ УРОВНЕ"

На горизонтальном уровне не ОБЪЯСНЯЮТ, а всего лишь излагают СВОЕ личное видение, не более
Если что, я чиста поржать со всех нас, начиная с себя
еще раз прочитал, наверное да... попробую так не общаться
но на многих, да и на писанину тоже, потрачено много времени, стресса и сил и катание не дешевое занятие для меня стоит денег
и да, еще.. заставить трудно человека даже за деньги
НО.. идем дальше..
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 06.01.2021, 13:32   #1872 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: Atomic D2 SL
Цитата:
Коментар від igrus Переглянути коментар
проскальзывание возможно в первой части поворота - загрузке
во второй части _разгрузке - идет скольжение на кантах и приход к смене кантов в сл поворот

это и есть КОРОТКИЙ ПОВОРОТ С ПРОСКАЛЬЗЫВАНИЕМ
к чему тебе надо идти, а потом уже только думать о БЕЗ ПРОСКАЛЬЗЫВАНИИ
повтори фазы поворота. разгрузка - это не часть поворота, это между поворотами (фаза 0) при разгрузке лыжи плоские

но, в общем, я понял о чем ты хочешь сказать) первая часть поворота - проскальзывание, вторая - резаная

Цитата:
это и есть КОРОТКИЙ ПОВОРОТ С ПРОСКАЛЬЗЫВАНИЕМ
к чему тебе надо идти, а потом уже только думать о БЕЗ ПРОСКАЛЬЗЫВАНИИ
только зачем мне К этому идти, если я иду ОТ этого уже лет 10))
то, что ты считаешь новым писком моды - это продвинутый уровень классики (до линии падения проскальзывание, после - режем), так ездили на прямых классических лыжах
Старий 06.01.2021, 13:40   #1873 (посилання)
Їжджу на внутрішній лижі.

Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
Ще про короткі повороти з проскользуванням.

Насправді їх навіть сучасних є два вида. Про якісь "з класиски" я тут не буду писати, я навіть не знаю про що мова, так як ніколи не бачив.

Один вид, який ви можете побачити у інстуркторів Австрії Буковеля, М. Марніца, всюди майже, це поворот який базується на вправі Hockey Stop і вираженому вставанні. Механіка наступна: реліз робиться через енергійне вставання щоб звільнити лижі від контакту зі снігом а далі упускаючи деякі моменти, робиться хокейна зупинка: прогресивна втім швидка закантовка двох ніг.

Приклад:

Інший спосіб, як це робиться в PMTS Х. Харба, так само їдуть (не знаю, як вони цьому вчаться) корейці, японці, автралійці це свідоме утримування зовнішньої ноги від закантовки аж до лінії падіння. Вставання при цьому не потрібне. Поворот є на 99% як короткий карвінговий, різниця в закантовці зовнішньої ноги, замість цифрового вкл/викл робиться "аналогове" поступове збільшення кута. Таким чином, тримаючи зовнішню лижу розкантовану, лижі будучи майже плоскими (кут всерівно буде, правда дуже малий, достатній лише щоб не зловити кант) проковзують під тілом і лише в кінці повороту кут збільшується, закінчуючи поворот як чистий різаний. В Харба це називається Brushed Carved Turn, тоді як чистий різаний вони називають Edge Locked Сarved Turn. Зі свого досвіду скажу, brushed варіант набагато складніший, так як під час цього контрольованого дріфту важче керувати своїм тілом. Проте успіхи в brushed варіанті переносяться на edge locked варіант. Використовується для їзди радіусом, який нам треба в даний момент незалежно яка в нас лижа.

Приклад:

В обох видах повороту механіка схожа: недокантована опорна лижа проковзує/дріфтить першу частину повороту. Але вхідні команди зовсім по різні: один вимагає взлетіти (або покластися на rebound від лижі) і тим самим дозволити лижам пройти під тілом, а інший керувати закантовкою зовнішньої ноги незалежно від внутрішньої.

В будь якому випадку, не допускається руху пятки лижі по дузі відмінній від носка. Якщо носок на місці а пятки розвернулися, то це вже не правильно.
Старий 06.01.2021, 13:43   #1874 (посилання)
Всегда на форуме

Цитата:
кстати фелк делает свое дело, мне интересно они твои любимые или фишер лучше?
я даже знаю что ты ответишь если конечно правду скажешь )))
я где то уже говорил про это.
и фелки и фишер хорошие.
на фелках ездит больше мой сын, я на фишере
фелки более "дружелюбные" что ли. если кто-то будет пробовать - с первого раза, думаю, фелки больше понравятся (быстрее заходят в поворот, по ощущениям на них можно больше угол заложить)
НО, если разобраться, фишер делает все то же, только для этого нужно больше носки грузить. Недостаточно ушел вперед - и фишер едет прямее, и внутренняя хуже режет
теперь мне и те, и другие одинаково хорошие
Старий 06.01.2021, 14:05   #1875 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: Stöckli Spirit Otwo
@Lyubomyr ,

К какому виду отнести это ?

Томас Марниц (Tomass Marnics) | Facebook

Думаю, ни к какому
Старий 06.01.2021, 14:09   #1876 (посилання)

Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
Цитата:
Коментар від dimbo Переглянути коментар
@Lyubomyr ,

Томас Марниц (Tomass Marnics) | Facebook

Думаю, ни к какому
Цитата:
Коментар від dimbo Переглянути коментар
Перший тип. Він старається масукувати вставання, тому вам виглядає це як дещо інше.
Старий 06.01.2021, 14:15   #1877 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: Stöckli Spirit Otwo
@Lyubomyr ,
Мне он видится несколько другим.
Томас начинает резать почти сразу после перекантовки. А в первом типе, обычно, начальная фаза поворота идет почти на плоских лыжах.
В конце поворота, перед перекантовкой, Томас аж выталкивает лыжи из под себя.
Может я не прав, но смотрится однозначно не как приведенные Вами примеры.
Старий 06.01.2021, 14:38   #1878 (посилання)

dimbo,

Він може мати різні варіації. Інколи лижник хоче зробити його менш топорним і більш м"яким і робить деякі поправки, менше встає, від того може лижа почати менше пролітати і скоріше ловити, результат стає дещо іншим. Основа, прототип, базовий рецепт залишається незмінним. Я привів як дуже такий класичний виражений варіант того на хокейній зупинці.
Старий 06.01.2021, 14:47   #1879 (посилання)
Всегда на форуме

як по мені, він обома типами може
з 0.34 - другий тип, з 0.47 - перший

Старий 06.01.2021, 15:15   #1880 (посилання)

mansrzv,

Там на 0.41 видно ту саму хокейну зупинку, вона характерна таким поштовхом в пятки, схожим на витискання пяток з під тіла.

Для прикладу, Річі Бергер на 0:24 не робить хокейної зупинки:

Взагалі, я б здивувався побачити в одного лижника два різних, вони не доповнюють одне одного а взаємозамінються і не мають ніби сенсу співіснувати. Просто два різних підходи, різні школи.

Добавлено через 12 минут

До речі, згадав, є шикарне навчальне відео, яке демонструє ідею утримування зовнішньої ноги від на початку поворота закантовки:

Відповідь Є непрочитані сторінки Головна Новi 

Тут присутні: 3 (учасників - 0 , гостей - 3)

Ваші права у розділі

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній коментар
Где Вы планируете кататься? Sheridan Опросы 110 01.03.2011 21:22

При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
New UsersNew PostsVisitsPageviewsSearch EnginesDirect TrafficReferring Sites
Today000026 (72%)10 (28%)1 (2%)
Yesterday045713065 (79%)17 (21%)6 (4%)
Month7793634110342267 (62%)1342 (37%)52 (1%)