Гірськолижний форум
Горные лыжи ArmadaГорные лыжи Armada Горные лыжи Elan Маски и одежда Oakley Горнолыжные маски Bolle
Защита Dainese Термобельё Craft Спортивные носки X-Socks Термобельё X-Bionic
Реєстрація Головна Розділи Нові Біржа Транспорт
МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ : НАШ FACEBOOK : RSS : Гірськолижний форум > Снегозависимость > Карвинговая территория > Карвинг: техника катания > Правильно кататься
Карвинг: техника катания подготовленные склоны, вешки, фанкарвинг

Відповідь

Параметри теми Пошук у темі
Старий 06.01.2021, 23:25   #1891 (посилання)
Їжджу на внутрішній лижі.

Зараз: поза форумом

Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
mansrzv,

Так, я все таки ту прокатку і мав на увазі. Може то від того дельфінчика в них такі рухи виходять.
Ти добре зауважив, Р. Бергер такого не робить, то саме P. Lorenz, R. McGlashan і інші. Бо це інший поворот.

Цитата:
Коментар від igrus Переглянути коментар
браво!!! это то, что я хочу донести до УВАЖАЕМОГО mansrzv
что надо с правильного проскальзывания!!! а потом перенести на скольжение без проскальзывания!! у меня немного получалось, но более затянутой дугой на 5 ж в буке, коротко пока нет
До речі, в Харба карвінг це advanced topic і не схвалюється поки нема основних рухів, які вивчаються під час brushed, тому він би це схвалив. Хоча це нерідко розстроює учеників, які прийшли вчитися карвінгу.

З іншої сторони, рейсери по всьому світі не вчаться поворотам з проковзуванням і гарно карвлять, правда не всі і після дуже багато практики. Також, це все забирає багато часу, особливо, якщо самонавчатись. Тому, якщо хтось просто хоче гарно карвити і задоволений своїм прогресом, отримує задоволення, то це прекрасно. А в mansrzv досить добре виходить.

Добавлено через 8 минут

Цитата:
Коментар від Barkas Переглянути коментар
Думаю сперва надо начинать с малого, чтобы понять механику.
То, что некоторым уже несколько лет твержу, хрен достучишься)
Не всі готові перевчатися. Декому просто треба окремі елементи, їх зрозуміти і інтегрувати в свою їзду. Проблема лише в тому, що деякі елементи несумісні між собою. Перевчатися важко, некомфортно, довго і дорого, не всім це підходить.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 06.01.2021, 23:43   #1892 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: Atomic D2 SL
Цитата:
Коментар від Lyubomyr Переглянути коментар
Так, я все таки ту прокатку і мав на увазі. Може то від того дельфінчика в них такі рухи виходять.
я так і зрозумів
я роблю цей рух постійно, коли більше, коли менше
це робиться для розкантовки лиж при нижній розгрузці
в спорті дає прискорення на виході з повороту. В Кубку таке роблять всі, а найбільш виражено це було в Боді Міллера

у Лоренца і МакГлашана можливо і не виражений цей рух. Хтось із них казав, що на виході з повороту він розслабляє зовнішню і дозволяє їй згинатись, про виштовхування лиж вперед з під себе не згадував

і у відео з Хіршером МакГлашан розцінив позу Хіршера в перекантовці як "помилку", бо зад був позаду пяток, а типу по інструкторським поняттям задниця на перекантовці не повинна бути за пятками. Хоча абсолютно у всіх спортсменів вона далеко позаду, типу поза "на унітазі")

думаю, це просто різні погляди

а Харб це трохи не моє) але кому шо
Старий 06.01.2021, 23:55   #1893 (посилання)
Їжджу на внутрішній лижі.

Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
Так, в Харба, Макглашена і Лоренца дуже схоже погляд на техніку. Щодо виштовхування, на Кубку більшість тих хто добре вміє в нижню розгрузку їдуть так само, згинання і розслаблення ноги. Це виштовхування вроді як не має сенсу з точки зору фізики.

Щодо Харба, він дуже крутий тренер, варто слухати що він каже. В них в комюніті сильні лижники, той же Helluva.
Старий 07.01.2021, 00:02   #1894 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: Nordica Enforcer 110, Volkl SL Uvo
Цитата:
Коментар від Barkas Переглянути коментар
приблизительно вот так
И даже цикл " идеального корейского" на нашем форуме
Карвинговые Обучалки

Цитата:
mansrzv,
Р. Бергер такого не робить, то саме P. Lorenz, R. McGlashan і інші. Бо це інший поворот.
Видео короткого поворота с минимальным проскальзыванием на крутом склоне от от P. Lorenz тоже есть в этой теме. Думаю, к его комментариям тут мало кто может что-то добавить
Правильно кататься
С точки зрения физики процесса и действующих на демонстратора сил, тоже ничего не изменилось
Правильно кататься
Старий 07.01.2021, 00:04   #1895 (посилання)
Всегда на форуме

Цитата:
на Кубку більшість тих хто добре вміє в нижню розгрузку їдуть так само, згинання і розслаблення ноги. Це виштовхування вроді як не має сенсу з точки зору фізики.
на Кубку всі добре вміють) і все таки всі це роблять
з точки зору фізики я пояснювати не буду, я не фізик
але цей рух точно має сенс. якщо катаєш на велі, знаєш що таке памп трек і як пампити - втискаєш заднє колесо в яму і розгружаєш на бугрі
в лижах так само: яма - апекс, бугор - перекантовка

а ти Харба як вивчав?
Старий 07.01.2021, 00:15   #1896 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: salomon: Roker2 11-12 \K2 obSETHed 11-12/Volkl Recetiger Speedwal Uvo SL 15-16\Stumpjumper FSR/Cube
Цитата:
Коментар від mansrzv Переглянути коментар
а ти Харба як вивчав?
видимо только очное знакомство или школа за океаном точно
Старий 07.01.2021, 00:21   #1897 (посилання)
Всегда на форуме

Цитата:
Коментар від igrus Переглянути коментар
...разгрузка вверх - это процесс перемещение ЦТМТ (центра тяжести массы тела) перпендикулярно к склону вверх для освобождения от влияния сил внешних и масс для беспрепятственной перекантовки (смены канта и направления )...
Чтобы не возникло споров и недопонимания, немного уточню
"перемещение ЦТМТ (центра тяжести массы тела) перпендикулярно к склону вверх", это ускорение ЦТМТ, всегда имеющее составляюшую, направленную противоположно ускорению свободного падения g, т.е. всегда загрузка. Которая обычно заканчивается разгрузкой при "исчерпании" длины ног
Оффтоп! igrus + dimbo, Sashko
Старий 07.01.2021, 00:24   #1898 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: salomon: Roker2 11-12 \K2 obSETHed 11-12/Volkl Recetiger Speedwal Uvo SL 15-16\Stumpjumper FSR/Cube
@SergAnt, мы говорим о разгрузке лыж от давления на снег

посмотри просто на след от лыж для лучшего понимания
Старий 07.01.2021, 00:28   #1899 (посилання)
Всегда на форуме

@igrus, неважно снег или любая другая поверхность. Если ты поднимаешь ЦТ с ускорением вверх, вес, а значит и реакция опоры увеличиваются
Аналогично, приседаешь - уменьшаешь вес, пока есть ускорение ЦТ вниз
Старий 07.01.2021, 00:31   #1900 (посилання)
Всегда на форуме

Цитата:
Коментар від SergAnt Переглянути коментар
Которая обычно заканчивается разгрузкой при "исчерпании" длины ног
как если вдавить весы в пол, вес сначала увеличится, а потом уменьшится?
Відповідь Є непрочитані сторінки Головна Новi 

Тут присутні: 5 (учасників - 0 , гостей - 5)

Ваші права у розділі

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній коментар
Где Вы планируете кататься? Sheridan Опросы 110 01.03.2011 21:22

При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
New UsersNew PostsVisitsPageviewsSearch EnginesDirect TrafficReferring Sites
Today000026 (72%)10 (28%)1 (2%)
Yesterday045713065 (79%)17 (21%)6 (4%)
Month7793634110342267 (62%)1342 (37%)52 (1%)