Карвинг: техника катания подготовленные склоны, вешки, фанкарвинг |
15.02.2021, 23:44
|
#2391 (посилання)
|
Bukovel Skischool
Зараз: поза форумом
Снаряга: Salomon X-Race SW/165 2017
Atomic Hawx Ultra 110
|
Цитата:
Коментар від Sheridan
Первая инструкция от одного из топов этой техники. Пол Лоренц. Он не придумал ей названия, но использует epic carving, performance carving и power carving. Ничего из этого нормально не переводится ))) Ладно, пофиг. Учите английский или включайте русские сабы. Это афигенно
|
Ану, кто скажет, засчёт чего такие плавные и красивые повороты?
|
|
|
16.02.2021, 10:04
|
#2392 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: ELAN wingman 82 CTI 2020р., Tecnika mach1 HV110 2020р., Kellys viper custom
|
Цитата:
Коментар від Korben Dallas
|
Бо присутня розножка.
|
|
|
16.02.2021, 11:10
|
#2393 (посилання)
|
Їжджу на внутрішній лижі.
Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
|
Цитата:
|
Бо навчався в Буковелі
Добавлено через 43 минуты
Цитата:
Коментар від Sheridan
Идея ясна? Всё намного проще, чем у Харба
|
В ХХ на словах все так само просто. Все що Пол в тому відео розказує: softening outside leg white staying balanced on on until long leg length matches short one which enables body to topple over the skis. Not extending/disrupting balance, levelled hip creates angulation. Все це є, 20 років вже. Все дуже просто! Всього то треба навчитися балансувати на всіх чотирьох кантах, бути гнучким в тазі, скоординовано робити різні елементи: додати, забрати, потянути ногу і все це за дві секунди на великій швидкості.
Це вивчається з допомогою прогресій (в відео про фісовську слаломку в Пола є слова типу "learn movements and then bring them to skiing", це підхід PMTS "primary movement teaching system") , які є в книгах і методології ХХ. В Projected Productions теж є матеріали, але там скудно, прогресій нема, є якісь поради, але якщо є вже база, цікаво слухати, воно 100% сумісне з PMTS.
|
|
|
16.02.2021, 12:18
|
#2394 (посилання)
|
Адепт Харбариума
Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
|
@Korben Dallas, ну давай свою версию
|
|
|
16.02.2021, 15:50
|
#2395 (посилання)
|
Человек Скользящий
Снаряга: Gecko Amplid, Hill Duke, Jah Bill and Love Marker
|
@HappySkier, "Такую", "похожую", "подобную" (нужное подчеркнуть) технику уже называли fun carving. Почему так и не называть, тем более здесь во главу угла поставлен как раз fun? )
|
|
|
16.02.2021, 17:02
|
#2396 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018;
HEAD Icon TT500, 2011-2012;
Atomic Hawx Prime 120s
|
Цитата:
Коментар від Niroman
@HappySkier, "Такую", "похожую", "подобную" (нужное подчеркнуть) технику уже называли fun carving. Почему так и не называть, тем более здесь во главу угла поставлен как раз fun? )
|
Є і "fun carving", і "power carving", і "technical carving". І дійсно, думаю, "fun carving" використовується частіше.
Я не головний спеціаліст у варіантах цього стилю. @Sheridan так точно є більшим спеціалістом і, як я розумію (можливо помиляюся), він вважає, що "fun carving" не найкращим чином відповідає суті цього стилю, і тому він спочатку запропонував "technical carving", а потім поміняв на "power carving".
А я тільки запропонував на мій погляд, найбільш відповідні переклади цих термінів.
Якщо взяти головним англійським терміном "fun carving", то питання назви відпадає.
|
|
|
16.02.2021, 18:18
|
#2397 (посилання)
|
Bukovel Skischool
Atomic Hawx Ultra 110
|
Здесь есть прокатка лыжи, про которую мы все забываем в перекантовках
|
|
|
16.02.2021, 21:42
|
#2398 (посилання)
|
Їжджу на внутрішній лижі.
Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
|
Перед описом, він зробив важливий вступ:
"... And all of this should be happening with minimal or efficient movements. That means I'm not trying to make any unnecessary movements."
Він просто не робить нічого зайвого, про прокатку не було ні слова. В момент перекантовки він робить то, що сказав:
помякшує ногу, це призвродить до того, що вона приїжджає до верхньої ноги таким чином скорочуючись, далі (він це не сказав) він переносить вагу на верхню ногу (утримуючи при цьому кант мізинця, інакше буде плуг і ризик зловити кант), утримувати довго нічого не треба, тіло зразу перевалюється через лижі на іншу сторону -- лижа продовжує їхати поперек склону а тіло пвродовжує рухатися вниз, це відбулося, бо він просто забрав підпорку, яка тримала тіло від випадання під дією центробіжної сили; в момент перевалювання він кантує нову внутрішню лижу (тут він сказав тут що важливо, щоб ноги були активні під час того, як тіло перевалюється в новий поворот), тут перехід завершується.
|
|
|
16.02.2021, 22:04
|
#2399 (посилання)
|
Bukovel Skischool
Atomic Hawx Ultra 110
|
@Lyubomyr ,ок, покажете мені якось все це, про що Ви тут написали, я хочу всі ці букви побачити в русі і в динамиці, крок за кроком
|
|
|
16.02.2021, 23:27
|
#2400 (посилання)
|
Адепт Харбариума
Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
|
Цитата:
Здесь есть прокатка лыжи, про которую мы все забываем в перекантовках
|
Что-что? Почему я впервые слышу этот термин?
|
|
|
Тут присутні: 5 (учасників - 0 , гостей - 5)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати коментарі
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати коментарі
HTML код Вимк.
|
|
|
При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
|
| | New Users | New Posts | Visits | Pageviews | Search Engines | Direct Traffic | Referring Sites |
---|
Today | 1 | 3 | 10 | 32 | 10 (83%) | 2 (17%) | 1 (2%) |
---|
Yesterday | 1 | 3 | 147 | 544 | 94 (64%) | 52 (35%) | 1 (1%) |
---|
Month | 8 | 76 | 3667 | 11115 | 2264 (62%) | 1359 (37%) | 49 (1%) |
---|
|
|
|