Гірськолижний форум
Горные лыжи ArmadaГорные лыжи Armada Горные лыжи Elan Маски и одежда Oakley Горнолыжные маски Bolle
Защита Dainese Термобельё Craft Спортивные носки X-Socks Термобельё X-Bionic
Реєстрація Головна Розділи Нові Біржа Транспорт
МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ : НАШ FACEBOOK : RSS : Гірськолижний форум > Снегозависимость > Карвинговая территория > Карвинг: техника катания > Правильно кататься
Карвинг: техника катания подготовленные склоны, вешки, фанкарвинг

Відповідь

Параметри теми Пошук у темі
Старий 02.02.2017, 21:52   #841 (посилання)
Lom
анти-лом.

Зараз: поза форумом

Снаряга: Head Magnum, Salomon 24h
@sanyana, можу спробувати пояснити деякі деталі як сертифікований не-аматор початкового рівня кваліфікації))
Правильний карвінг - який завгодно правильний поворот, в якому використаний боковий виріз лижі. Правильність кожного типу повороту визначають певні вимоги, які суб'єктивно гарні зовні і допомагають здійснити поворот цього типу. Наприклад, для різаного повороту великого радіусу не обов'язкові "корпус в долину" і укол палицею, але є жорсткі вимоги до положення рук, ширини ведення лиж, відсутності проковзування тощо. Не всі наведені тобою аргументи насправді обов'язкові у всіх випадках. Правильно кататись - це рухатись на схилі перш за все без порушень другого правила Білого кодексу, і виконувати технічні елементи згідно певних умов.

Всі люди різні. Хтось навчається починаючи з голови, хтось із м'язів, а розуміння біомеханіки процесу приходить згодом. Не суть, важливий результат. Для навчання кожному типу рухів на лижах є вправи, і правильний опис кожної з них починається з вибору схилу. Я поки що не знаю вправ, де рельеф на 2а підходив би краще, ніж 17. А от на кант ставати треба. Це наступна вправа по системі "від простого до складного" після повороту із упора. Не треба бігти перед паровозом. Але доганяти паровоз на ровері теж не треба
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 03.02.2017, 00:37   #842 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: salomon: Roker2 11-12 \K2 obSETHed 11-12/Volkl Recetiger Speedwal Uvo SL 15-16\Stumpjumper FSR/Cube
Лом когда-то напишет учебное пособие для СНГ 😇
:) Lom + Skyclub
Старий 03.02.2017, 11:01   #843 (посилання)
Парапланерюга

Снаряга: HEAD Worldcup Rebels i-Race ​​Pro
Для начала пусть для Украины напишет. будем пиарить
Старий 03.02.2017, 11:36   #844 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: Line SickDay Fischer Koa 110 Salomon X-Alp Explore
Цитата:
Коментар від igrus Переглянути коментар
Лом когда-то напишет учебное пособие для СНГ ��
Причем в электронном виде, чтоб можно было использовать видео.
Эпиграф уже есть: "Всі люди різні. Хтось навчається починаючи з голови..."
Старий 03.02.2017, 15:17   #845 (посилання)
Lom
анти-лом.

Снаряга: Head Magnum, Salomon 24h
друзья, есть снег. Какая в ж теория?
Старий 03.02.2017, 15:57   #846 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: Є!
Цитата:
Коментар від Lom Переглянути коментар
друзья, есть снег. Какая в ж теория?
От засада... Слава, вибачай! Я вже цілий трактат наваяв...
Цитата:
Правильний карвінг - який завгодно правильний поворот, в якому використаний боковий виріз лижі.
Цитата:
Карвинговый поворот - это любой правильно выполненный поворот, где используется карвинговая геометрия лыжи.
@Lom, Навіть не знаю... "Баден баден??? Чё два раза повторять? Не лохи ж едут... внатуре!" (хай це буде епіграфом)
До речі, остання цитата взята тут: Правильно кататься. Перечитай про всяк...
І все тут нібито добре, крім оцього слова "правильний". Я, як пересічний громадянин, якщо хочу щось дізнатись, то лізу в нет. І там, чорним по білому, Вікіпедія нам пише: https://en.wikipedia.org/wiki/Carve_turn
А от чого вона НЕ пише, так це оте саме слово. Як ти думаєш, чому оті дядьки з імпортними призвищами, тіпа Майєр, Хіршер, Міллер... & Co? досі не відкорегували текст?
Бо не одному відомому лижнику (на тверезу голову) не хочеться по своїй волі лізти в таку дупу! Що б півжиття потім пояснювати, що ж вони мали на увазі.
Правильний карвінг, правильно кататься, нормальні лижі, нормальні боти, нормальний схил... Ці словосполучення край небезпечні і (на мій нескромний погляд) не мають права на існування. Занадто багато "але" і "якщо", а саме головне...
Цитата:
Всі люди різні.
Це суто практичний підхід.
Цитата:
Наприклад, для різаного повороту великого радіусу не обов'язкові "корпус в долину" і укол палицею,
А я про що? Перечитай ще раз. " Виразність кожного з них напряму залежить і прямо пропорційна куту нахилу схилу і обернено пропорційна радіусу повороту." Ключове слово "виразність"! Ти цього не помічаєш, але це відчуває той, хто виконує поворот! А чому? А тому, що ці рухи (як ти слушно зауважуєш) "прошиті по гіпоталамусу"! Це як з класичною лижею на гладенькому, вкатаному і м*якому схилі. Візуально здається, що навантаження 50/50, а насправді 100/0 і ніяк інакше, бо ніженьки розїдуться.
Цитата:
Для навчання кожному типу рухів на лижах є вправи, і правильний опис кожної з них починається з вибору схилу. Я поки що не знаю вправ, де рельеф на 2а підходив би краще, ніж 17.
Знову "наші барани"... методика... правильні описи вправ... Ти, приміром, не знаєш, а я, приміром, знаю... Питання не в тому. Я тобі так скажу! Нормальний чоловік, в своєму житті, повинен зробити три речі!... (далі по тексту). Так само і з інструкторами. Кожен (без винятку) інструктор має створити (якщо ще якимось чудом не створив) власну методику! Спочатку в голові, а потім (можна тільки самі геніальні тези) на папері, бронзі, цифрових носіях... За своє життя я слухав/читав їх багато. Занадто багато. І от шо тобі скажу. Все це нагадує твори учнів різних класів на тему "Якби я був Жубером...". Це не погано і не добре. Це обов*язковий етап на шляху професійного росту.
Я хочу сказати, що "Інструкція по керуванню велосипедом" створена давно! Карвінгова геометрія, хоч і дала велосипеду карбонову раму, але колеса лишились круглими! І скільки не пишіть "Дуже Важливих Спеціальних Інструкцій" по їзді на велосипеді з карбоновою рамою... колеса будуть круглі.
І на останнє.
Цитата:
А от на кант ставати треба. Це наступна вправа по системі "від простого до складного" після повороту із упора
Я і не кажу, що НЕ треба! От тільки, якщо ті п*ять пунктів, за які я писав, на цей момент не будуть "прошиті по гіпоталамусу", з вмінням їх дозовано використовувати в залежлості від величезної кількості факторів. То "на виході" інструктор отримає гроші, учень отримає можливість їхати швидко і по рельсах, а ми всі отримаємо ще одного лома. З чим вас всіх і вітаю!
Старий 03.02.2017, 16:15   #847 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: Atomic D2 SL
@Lom, скажи, ты с него за прошлую тренировку много денег взял?))
Старий 03.02.2017, 16:25   #848 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: stumpy evo
@sanyana , можно видео вашего катания в студию?
Старий 03.02.2017, 16:39   #849 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: Є!
@sasha, так, можно. Традиційне "відеодавай!!!" А що це дасть? Бо є величезна підозра, що боги у нас різні...
Цитата:
Коментар від mansrzv Переглянути коментар
Не лишає відчуття, що вас чимось образили... Коли? Як? Хоч натякніть...
Старий 03.02.2017, 18:06   #850 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: salomon: Roker2 11-12 \K2 obSETHed 11-12/Volkl Recetiger Speedwal Uvo SL 15-16\Stumpjumper FSR/Cube
Цитата:
Коментар від mansrzv Переглянути коментар
Браво!!

Добавлено через 2 минуты

Сорри, вырвалось.. Пятница.. Вечер

Добавлено через 5 минут

Скажу так, когда ты пошел в школу, с тебя взяли деньги и ты ничего не понял... Ты ЛОХ
Когда тебя инстуктируют бесплатно, на склоне, по дружбе, ради интереса, знающие лыжники и ты все равно ничего не понял. - ТЫ вдвойне ЛОХ)))

Добавлено через 4 минуты

Ни в коем случае не про sanyana речь, просто навеяло))
Відповідь Є непрочитані сторінки Головна Новi 

Тут присутні: 5 (учасників - 0 , гостей - 5)

Ваші права у розділі

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній коментар
Где Вы планируете кататься? Sheridan Опросы 110 01.03.2011 21:22

При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
New UsersNew PostsVisitsPageviewsSearch EnginesDirect TrafficReferring Sites
Today00233 (75%)1 (25%)3 (4%)
Yesterday110178730106 (60%)71 (40%)1 (1%)
Month31125057163722639 (53%)2252 (45%)124 (2%)