![]() |
Ти не повіриш, я колись підозрював крій штанів і таки купив інші щоб це виправити ))
|
Мені здається, що ось це скручування тазу в поворот не зачіпає внутрішню ногу, якщо вона не навантажена і таким чином той ефект, що скручування допомагає кантуванню обходить внутрішню стороною. Цей позитивний вплив скручування тазу на закантовку, як я його розумію, зявляється за умови, що лижа зачіпається кантом за сніг, тоді таз скручуючтсь кантує лижу, бо вона на другому канті закріплена.
Я зараз троха вчив свого товариша, в нього через ось відєднану від снігу внутрішню вилазить те що тут називають «молдавський плуг» — паразитні рухи при спробі повернути внутрішню на кант призводять до втрати паралельності. В Харба в Essentials є понятта side loading, яке визначається як навантаження канта мізинця збоку, яке якраз і фіксує лижу в траекторії. Вона так і має віжчуватися, як притискання боком. Не слід плутати з навантаженням, воно відчувається зовсім по іншому. |
У темі 1 додатків
До речі, маю фото зі схожого ракурсу, хоча мені він щось не звичний і тому не подобається.
Вкладення 46864 |
@Skyclub, помітив вирішальну, на мою думку, відмінність. Томас зовнішнім кулаком ніби підкручує газ на байку. В свою чергу це трохи опускає лікоть, та гальмує закручування плеча, фіксуючи потрібне йому положення.
Хоча, сам я це не пробував. |
@Skyclub, Спина при високому лікті "сутула".
При нейтральному пряма. При низькому-як в становій тязі. Це можна все перевірити вдома перед дзеркалом. |
@Skyclub, Ок. Не знаю, можливо це лише я так це все описую. Вперше я звернув на лікті увагу, коли побачив, що дівчата часто катаються на лижах з ліктями майже впертими в тіло і лише передпліччя розведені в сторони. Я спробував повторити таке положення і побачив, що це дивним чином випрямляє спину в незручне положення (я не ношу взуття на підборах)
Потім я трохи експерементував з прокручуванням рук від нижнього до верхнього положення ліктя. Такі діла. Кидайте тапками. :beer: |
Цитата:
Вона може бути типова, але це не робить її якоюсь правильною чи щось таке. Це більше питання моди, естетики і т.д. Функціоналу ці руки з кавунами якогось не несе. |
По моїх спосетерженнях не всі, є різні варіанти. По Хіршеру, впевнений, що по тих самих причинах, що йому так здається гарно (бо рейсінг вимагає в поворотах збиратися і тому списати на звичку не вийде).
|
є два моменти. На великих швидкостях, як в спортивному GS н-д, руки інтуітивно розводять вбоки, це не є щось що треба робити на маленьких викдостях, і це ніколи це не побачиш в рейсерів на короткарадіусних лижах в вільній їзді.
Далі, правильними можна вважати руки так званий "strong arm position" коли вони троха зігнуті в локтьовому суглобі. Якщо скомбінувати згинання локтів і широкі руки, то виходять такі кавуни, але це не є щось природнє і навіть не поширене. Це частіше побачиш в технічних лижників в інстаграмі. Добавлено через 10 минут ці кавуни щоб зробити, це ж треба загінути руки і опустити їх. Неприродгня позиція. Я думаю, вони Лігеті косплеять всі. Якщо просто зігнути руки і витянути більше вперед, вийде по іншому. |
У темі 3 додатків
Вкладення 46868
Вкладення 46869 Вкладення 46870 Мені подобається, коли так. Останній чувак якраз любить робити кавуни і на цьому фото видно. Я люблю коли палиця зовнішньої паралельні нозі. |
Рейсери піднімають внутрішню руку і плече щоб вирівняти плечі, зробити контрбаланс, щоб не завалюватися в поворот. В американів це звучить завжди як level shoulders.
Виражені кавуни виходять якщо сильно зігнути руки і опустити вниз, ніби як на пояс хочеш посавити. Це випадково важко ніби зробити. |
У темі 1 додатків
Мені на цьому кадрі подобаються свої руки, окрім кисті завернутої вверх на внутрішній руці, маю таку проблему.
Вкладення 46871 |
|
Ну блііііін. Давайте не торкатись катання демонстраторів, спортсменіів, інструкторів. Краще про турист катання.
Що дуууууже радує. Всі, чесно всі кого знаю по форуму і в живу поїхали краще!!!! Хтось супер краще, хтось супер в мінус, но всі міняються, тягнуться у щось нове. І це класно!!!! А щодо рук,ніг, тулуба як бувший, даааавно бувший спортік скажу, там працює команда!!!! Над тим як ти акакував ворота, скільки доль секунд палка лежала, чим атакував першим, рука, нога??? Одні ворота одна доля, 70 воріт? 7 сек?? Це 30 місце від фаворита. Просто я недавно тримав апарат в руках, лейка чи як там та фірма, в реальному часі, 4 фото 4 стін і за 5хв проект з розкладкою до 0.1 мм , де які маяки ставити, де взагалі неставити. Вартує те добро 70 к євро. А тепер прикиньте команду у 200 душ з таким обладнанням? Там все грає свою роль, ріст, вага, розмір стопи, "лабутени" в межах норми. А ще і судьї можуть шариків в палку насипати. В GS не атакують а "облизують" не за того що ніззя, а тому що здвоїна і прапорець(парусність). Вернутись назад може скоріше чим проїдеш її. А це або схід з траси, або сек 3-4 мінуса. |
Я вже кудись кидав цього чувака. Дуже дивні руки. Там на каналі ще багато
Lucas Kampf on Instagram: "Noch ein paar letzte Schw?nge mit meinem kleinen ???????? #husky #ski #carving #slalom #mountains #hund" |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 13:19. |