Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Кашпировские онлайн (https://extreme.com.ua/forum/34-kashpirovskie-onlain/)
-   -   К: Skyclub (https://extreme.com.ua/forum/kashpirovskie-onlain/13082-skyclub.html)

mansrzv 20.03.2023 17:21

В тебе, на мою думку, Х не така вже проблема
Але якщо хочеш можеш перевірити чи в тебе вирівняні ботінки, це може бути причиною
Ботінки мають щільно сидіти на нозі, інакше тест може бути непоказовий, якщо нога може досить сильно переміщуватись в ботінку
В застібнутих ботінках перед зеркалом постояти по черзі на кожній нозі (одній)
Якщо стояти легко, коліно не завалюється внутрь, а корпус сильно не відхлиляється назовні для підтримання рівноваги - то все ок
Якщо ні - то бажано вирівнювати боти

mansrzv 20.03.2023 17:31

Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 418315)
Точно тест черевиків такий?

точно)

це не кантінгом регулюється

mansrzv 20.03.2023 17:37

якщо стояти на одній нозі незручно, наступаємо внутрішнім краєм ботінка, наприклад на журнал (не цілою підошвою, а лише внутрішнім краєм, до середини. І носком, і пяткою одночасно)
І оцінюєм чи є покращення - завал коліна зник і стоїмо практично рівно, без сильного відхилення корпуса

Barkas 20.03.2023 17:40

У темі 1 додатків
Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 418310)
Оце вже цікаво!
Я єкпериментую з дозуванням - кантування зовнішньої(стопа, коліно, таз) і бачу передоз коліна. і внутрішня-сховати, розслабити(+мізинець, але зазвичай не до того). це і бачимо.
Ліву зовнішню постійно перекантовую(Х), праву зовнішню недокантовую(більш
паралельні, але між ними просвіт не зникає).
Так само з ангуляцією- то роблю її макс, то не акцентую на цьому.
Поки що краще всього спрацьовує руки, погляд(знаю, що ти не згоден).
Краще за все у мене закриває поворот внутрішня рука :secret:
а стопа без коліна чомусь не альо...
і зовнішню розгинаю поганенько...

Про черевики -САЛО Хмакс120, там регулювання нахилу є. Не чіпав. А як воно мені може допомогти на цьому рівні, коли я в процессі експериментів?

Також боровся з Х, для себе вирішив що не докантовую внутрішню. Помогла вправа від Харба phantom move. Зараз починаю поворот з внутрішньої ноги.
Начебто допомагає

mansrzv 20.03.2023 17:42

Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 418317)
То напиши чим, плііз, , в мене тільки кут нахила там присутній.

ідеально, треба спочатку вирівняти кантінг (кут нахила голєніща в сторони), не кут нахила ботінка вперед-назад
а потім, якщо є потреба після тесту, то вирівнювати уже самі ботінки (підошву)
короче, зроби спочатку тест, може тобі цього зовсім не потрібно робити)
це я сказав, як варіант причини ікса, який не повязаний з проблемами техніки, а залежить від екіпа

mansrzv 20.03.2023 18:00

Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 418321)
і що тоді робити з черневиком?

підошву рівняти, про це можна пізніше поговорити, якщо буде потреба)

Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 418321)
Хлопці, щось ви трохи плутаєте з Х. в мене їх ніколи не було і зараз нема .

Цитата:

Коментар від mansrzv (Коментар 418313)
В тебе, на мою думку, Х не така вже проблема

Добавлено через 4 минуты

у Харба, наскільки я зрозумів, тест на knee alignment проходять всі, до початку навчання техніці
це мені видалось найціннішим, що я дізнався з цієї школи)

mansrzv 20.03.2023 18:14

Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 418325)
як стану старим , то підуть колесом, звісно, бо в батька так було. але не в Х

ну тоді добавлю ще, для разрива шаблонів)) А фрейм на лижах (ікс) від О ніг:agree:

Mik 20.03.2023 18:26

@Skyclub, якщо маєш можливість, застібни бот в лижу і стань на неї. Руками порухай бот в сторони. Якщо люфт завеликий, треба підбирати накладки. Я забрав на своїх до нуля. У всіх виробників ботів є стандартні.

Lyubomyr 20.03.2023 19:40

Які в тебе боти? Погано, що нема кантінгу. Це перше що треба вирівняти і це може мати суттєвий вплив. Тут інструкція: How to Adjust Ski Boot Cuffs - YouTube

Хоча б можеш оцінити перед дзеркалом наскільки в тебе там ситуація добра/погана.

Якщо нема кантінга, можна нашвидкоруч вставити карту схилів між лайнером і пластиком щоб. Але я це не пробував.

Статичні мають небагато сенсу, треба дивитися саме в динаміці. І я бачу в твому повороті признак мякого вирівнювання. Якщо даш відео спереду можу подивитися уважніше другу ногу.

Можеш наколхозити вирівнювання. Візьми пластикову картку, відріж від неї смужку шириною в 1см, постав її під пятку на ліву сторону (для ноги яка "зам"яка", яка перекантовує). І примотай армованим скотчем. Це буде 0.5 градуса. Якщо буде замало (на цій нозі може бути і достатньо), тоді додай ще одну. Треба багато знімати відео. Можна спробувати різні варіанти, щоб зрозуміти, як це коли в тебе надто мякий або надто твердий сетап.

Добавлено через 1 минуту

Ось тут на картинці від відео видно як це вигядає в їзді:
Alignment ~ On-snow Assessment eVideo | Harb Ski Systems

Добавлено через 22 минуты

@mansrzv ,
В них під час кемпу тренери на тебе постійно дивляться на предмет потреб в алайнменті і дають тобі такі заготовлені вставки (клинки схожі на суотч з яимось чорним) з різними кутами: 0.5, 1, 1.5 і аж до 3.5. Ти кладеш собі це під п’ятку і далі катаєшся, вправи всякі робиш, на тебе далі дивляються, можуть поміняти. Потім, коли вже все подобається (десь день два проходить), тобі роблять запис, ти призодиш, тебе вимірюють всякими лінійками і всяке таке і роблять тобі вирівнювання вже на постійно. Але устілку і кантінг халяви роблять до експериментів з вирівнюванням. В нас в групі був чувак, якому нв одній нозі робили 3.5 (мені 0.5). Він заради того приїхав на кемп, бо хотів стати якимось інструктором британським вищого рівня.

До речі, Skyclub, можливо тобі устілку треба, бо стопа «слабка» (типу має пронацію) і може той варіант з карткоб погано працювати.

Добавлено через 2 минуты

Цитата:

Коментар від mansrzv (Коментар 418326)
ну тоді добавлю ще, для разрива шаблонів)) А фрейм на лижах (ікс) від О ніг:agree:

Може бути і від О і від Х, ця вся тема складна )

Sheridan 20.03.2023 19:42

Чув про те, що Харб дуууже заморочується черевиками в першу чергу. Але саме ця тема мені відкрила очі. Я само собою, заб'ю і буду катати, як є. Але ви всі круті, атас

Korben Dallas 20.03.2023 20:14

В мене інша проблема. На ботах кантінг сам змінюється постійно і я вже на то не звертаю уваги)) Але хочу якось ту крутілку залити клеєм на позначці "о"))

Lyubomyr 20.03.2023 20:49

Якщо в тебе О, то в тебе натуральна тенденція недокантовувати і ти будеш це відчувати і інтуітивно боротися з черевиком, будеш ще більше тиснути коліно завертаючи всередину і це може виглядати як Х.

Lyubomyr 20.03.2023 21:07

У темі 4 додатків
Є ще цікава штука. Для карвінгу і для так званого brushed карвінгу (або steered turn в інших колах) буде різне оптимальне вирівнювання. Мене на кемпі вирівняли для брашд варіанту, а це «м’який» варіант і коли я зацікавився кутами і карвінгом то усвідомив, що мені не подобається як виглядають мої ноги і почав експерементувати. Потім зконтактував Даяну і вона підтвердила, що на правому повороті «замяко» і після всіх доналаштувань манжети червика і знову відеоаналізу, таки порадила спробувати з цією карточкою. Тобто на кемпі вони не догледіли 0.5 градуса (це один крок) тих на правій нозі. Але мені сподобався результат і я пішов далі: додав 0.5 градуса на тій нозі де було добре, і ще додаткових 0.5 на тій де погано (сумарно стало +1) і ось це мені зараз більше всього подобається для карвінгу. Але я при тому втратив в brushed карвінгу, не можу тепер так їхати як вмів раніше, зашвидко хапає кант. Це суттєвий мінус. Може я зараз маю вже і засильний алайнмент, я вже не питав Даяну глянути.
В школі Харба всі надають перевагу мякшим налаштуванням. Райлі теж мякший має.

Добавлено через 2 минуты

@Skyclub ,
Я написав не тобі, а безособово. Почитай ще раз, я ніби пояснив чому так.

Додав фото Даяни і Райлі. Мякший сетап в карвінгу (мені) виглядає як трошки перекантована лижа. Але я все більше думаю, що може моє сприйняття естетики тут мене півдводить.

Вкладення 46802

Вкладення 46803

Вкладення 46804

Вкладення 46805

Sheridan 22.03.2023 10:49

Все про черевики переніс сюди Подгонка горнолыжных ботинок - Гірськолижний форум

Так більше користі буде наступним поколінням )

Sheridan 03.04.2023 15:26

Агрессії побільше, ніж у багатьох експертів. Мені подобається. Передавай респекти!

Ікс забирається мізинцем внутрішньої + додати коліном навіть більший кут, ніж зовнішня на початку поворота. Це такий собі фантом по-народному без акцента на передній баланс. І ні в якому разі не давати вагу на внутрішню.

Про розножку не питай. Вона сама щезне )

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 07:51.