![]() |
Цитата:
|
прочла только начало темы и может быть повторюсь с вопросом, тогда просто дайте ссылочку, где это уже обсуждалось.
на днях сделали операцию по частичному удалению мениска. говорят, что за месяц-полтора функции колена восстановятся. посоветуйте, каким наколенником пользоваться в будущем при катании на лыжах? еще мне в больнице говорили о какой-то специальной стельке в ботинок. пролейте свет? |
Цитата:
|
Почитав темку і маю таке питаннячко
БУли на Плаю 8-го березня, там жінка потянула коліно (до лікара не ходили, ну вперта вона в мене:))), але ше докатала день, казала коли їздить майже не чути. ВВечері була маленька припухлість нога докінця не розгиналась, за тиждень все пройшло зовсім не болить не хрустить і не колеться. Так от питання чи можна давати на нього нормальні нагрузки (плануємо на вих. на Бук) |
Ви вимагаєте неможливого;) Не думаю, що хтось візьме на себе відповідальність та скаже "Упирьод, фсьо можна, раз не болить". А раптом там щось не так? Тому, якщо хочете перестрахуватись, го до лікаря.
ПиСи: я навіть з розірваним хрестом в наколіннику катався. Але то мої таракани і я за них відповідаю :) |
Цитата:
|
Цитата:
|
У темі 1 додатків
Привіт всім!
Нарешті пройшло 6-ь тижнів як я отримав травму коліна, хочу поділитись своїм лікуванням. І так 25.02.2012р. я отримав травму правого коліна , цього ж вечора я приїхав у травмпункт м.Ужгород, де мені зробили ренген та наклали гіпс та направили в травм. відділення до Уровського. До нього я не пішов, оскільки чув за нього не самі хороші відгуки. Для встановлення діагнозу я вирішив зробити МРТ (ДЦ "МРТ" м. Мукачево, т.3-12-01, 3-14-54. ціна - 600 грн.) де дали мені наступний висновок: "Розрив передньої хрестоподібної зв'язки, розрив латеральної коллатеральної зв'язки, реактивний синовіїт." З даним висновком я звертався до 4-ох врачів, з яких 3 порадили робити операцію (пластику), а 1 провівши огляд коліна не побачив там розриву ПХЗ і порадив 6-ь тижнів побути в ортезі. Я вирішив прислухатись і замінив гіпс на ортез (вартість - 350 грн.). Крім цього я приймав наступні ліки: - Остеогенон 1 таб. 2 рази на день (до їди) 160-170 грн. - Аскорутин 1 таб. 3 рази на день (після їди) 5-6 грн. - Рибячий жир 1 таб. 2 рази на день (після їди) 30-35 грн. Також я добавив у свій раціон: холодець кожний другий день, салтісон (шойт), рибу та кисломолочні продукти, цитрусові, горіхи, мед і пив чай з шиповника. (Коллаген хондроитин глюкозамин в продуктах питания. - про харчування) В неділю я зняв ортез і вже начав розробляти коліно. Розробляю коліно кожний день вечором у ванні з морською сіллю (15 хв. просто лежу розігріваю, потім 15хв. розробляю) та після прийняття ван через 15-20 хв. на диванні (згинаю коліно лежачи на животі) також 15-20 хв. Починаючи з 3-ого дня теж саме тільки вже два рази на день. З 8-9 дня планую записатись на плавання, згодом тренажерний зал на кардіо вправи (велотринажер та хотьба на біговій доріжці). З цього всього я можу сказати: - МРТ хороший метод діагнозтики, але врачів які б могли дати достовірний висновок в Закарпатті немає (наскільки я узнавав то в Україні їх також практично немає) - незвертайтесь за лікуванням травм.відділення Ужгородської міської лікарні та до травматологів Ужгородської поліклініки (це моя суб'єктивна думка, можливо я помиляюсь) - і саме головне потрібно тримати себе "у формі" (перед цим сезоном я зав'язав із тренажерним залом та набрав близько 8 кг.) P.S. Бережіть себе, не дозволяйте лікарям тренуватись та наживатись на собі і звертайтесь на extreme.com.ua за порадами.:) |
А забув сказати саме основне - ПХЗ виявилась не розірваною, а трохи надірваною і вчора лікар оглянувши моє коліно сказав що 99% впевнений що ПХЗ зрослась:good:
|
Цитата:
Добавлено через 2 минуты Цитата:
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 06:18. |