Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Наша жизнь вне Форума (https://extreme.com.ua/forum/7-nasha-zhizn-vne-foruma/)
-   -   Вопрос - ответ или Help me! (https://extreme.com.ua/forum/nasha-zhizn-vne-foruma/12126-vopros-otvet-ili-help-me.html)

nomeaning 02.11.2016 14:16

Цитата:

Коментар від Igorco (Коментар 307556)
@nomeaning, тобто вас не пустили в Україну, машина залишилась на митниці?

Машина залишилась на парковці митниці Краковець.
Причина чому залишили машину: ми не підготували ПДГ (попередня декларація громадян) і не зробили попередній митний платіж. На території митниці не вигідний курс продажі євро, тому вирішили залишити машину на парковці (10 днів безкоштовно). Все робили самі і не користувались жодними додатковими послугами. Стосовно сертифікату країни походження - я думав, що це вже в минулому і процес проходить по VIN номеру.

Цитата:

Коментар від Igorco (Коментар 307556)
І наскільки я знаю, сертифікат потрібен був для постановки машини на облік в МРЕВ, а не на митниці.

Для МРЕВ потрібен сертифікат відповідності, а для регіональної митної служби сертифікат країни походження або у декларації купівлі продажу (invoice / накладна) повинна бути інформація про походження і печатка фірми, яка продала машину. Щоб оформити ПДГ і зробити попередній митний платіж 5/5 брокерів вимагають у мене сертифікат країни походження, а митники без попереднього відвідування брокерів відмовляються приймати документи.

сергей67 02.11.2016 14:42

На Краковце сегодня с нашей стороны очередь фуры около 4 км, легковые около 1 км. Поляки тормозят процесс, вчера был у них выходной и праздник. Как Грушев - не знаю. Зы, стою на Краковце, возле границы

vaalikos 02.11.2016 21:39

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 307542)
Друзья! Планирую Варшаву в понедельник. Какой переход выбрать для пересечения границы, чтобы не застрять там навсегда?

Личное мое мнение, что в Варшаву лучше всего через Дорогуск, но вот по практике прохождения этого перехода у меня лучше всего получалось со вторника по четверг в первой половине дня, а вернее ближе к обеду. Мои "рекорды" этого перехода: 15 минут и 13,5 часов на наших+поляков.

Просмотр вебок иногда дает более-менее представление об очередях
granica.gov.pl

Kateryna 03.11.2016 18:56

еще камеры тут
Кордон online
и отчеты по количеству машин (условно, конечно) тут
https://www.facebook.com/zahidnuy.kordon/?fref=ts

Rio 06.11.2016 18:45

А вдруг.

Ремонтирую помещение под зал. Как обычно денег конечно нет, но уже смирился что надо будет нанимать людей.

Своих нанимать приятнее :) . Есть у нас строители?

Надо человек с отбойным молотком, болгаркой, гипсокартонщик, стяжка.

belka 07.11.2016 01:59

Цитата:

Коментар від Dobermann (Коментар 307544)
Якщо методом виключення, то НЕ рекомендую Угринів - Дулгобичів.
В цей понеділок мав зустріч в Польщі, тому виїхав в неділю в надії на менші черги. Результат - 5,5 годин простою; двіженія з місцевими контрабандистами, які лізуть без черги; повільна робота польських митників.

В любому випадку рекомендую запастися витримкою.
Особисто мене після 4тої години починає крити.

Ох, больная тема. 28го простояли 6,5 часов, послали на детальный осмотр, учитывая, что посылали машины у кого точно ничего нет (с детьми, или пустые и тд), все делается для статистики. По приезду не досчитались одной сумки, есть подозрение на этих же польских проверял. Контрабандисты реально достали, лезут без очередей и в огромном количестве, погранцы делают вид, что ничего не происходит. Я хз как мы завтра будем ехать обратно...пора изобретать телепорт

wwa 07.11.2016 09:44

Цитата:

Коментар від belka (Коментар 307806)
Я хз как мы завтра будем ехать обратно...пора изобретать телепорт

Обратно всегда без проблем. Было по крайней мере.
Удачи!

сергей67 07.11.2016 12:06

У темі 1 додатків
Цитата:

Коментар від nomeaning (Коментар 307560)
Машина залишилась на парковці митниці Краковець.
Причина чому залишили машину: ми не підготували ПДГ (попередня декларація громадян) і не зробили попередній митний платіж. На території митниці не вигідний курс продажі євро, тому вирішили залишити машину на парковці (10 днів безкоштовно). Все робили самі і не користувались жодними додатковими послугами. Стосовно сертифікату країни походження - я думав, що це вже в минулому і процес проходить по VIN номеру.

Для МРЕВ потрібен сертифікат відповідності, а для регіональної митної служби сертифікат країни походження або у декларації купівлі продажу (invoice / накладна) повинна бути інформація про походження і печатка фірми, яка продала машину. Щоб оформити ПДГ і зробити попередній митний платіж 5/5 брокерів вимагають у мене сертифікат країни походження, а митники без попереднього відвідування брокерів відмовляються приймати документи.

странно, вот ответ фискалов на депутатский запрос, 3 и 4 абзац...

зы кому надо, могу на почту скинуть

nomeaning 07.11.2016 13:08

Цитата:

Коментар від сергей67 (Коментар 307820)
вот ответ фискалов на депутатский запрос, 3 и 4 абзац...

Дякую за зобреження. Роздрукую на всякий випадок.

Після розмови по гарячій лінії вияснив, що є можливість написати запит для перевірки авто по VIN номеру. Запит подається у м.Городок (відділ митного оформлення №2). Відповідь на запит повинна бути від одного до двох тижнів. Сертифікат країни походження, який можна зробити закордоном, може пришвидшити розмитнення, якщо його вийде зробити швидше і як було сказано: полегшить процес.

сергей67 07.11.2016 13:59

Цитата:

Коментар від nomeaning (Коментар 307823)
Дякую за зобреження. Роздрукую на всякий випадок.

Після розмови по гарячій лінії вияснив, що є можливість написати запит для перевірки авто по VIN номеру. Запит подається у м.Городок (відділ митного оформлення №2). Відповідь на запит повинна бути від одного до двох тижнів. Сертифікат країни походження, який можна зробити закордоном, може пришвидшити розмитнення, якщо його вийде зробити швидше і як було сказано: полегшить процес.

https://www.youtube.com/watch?v=59fkdozTjXg

igor_Ka 07.11.2016 21:16

Маловероятно, что сертификат происхождения можно оформить после экспорта из ЕС, а если и оформят текущей датой, то наши чинуши могут его не признать так как дата ввоза раньше (хотя вряд ли где то это нормируется)
Кроме того вариантов (типов) сертификатов происхождения несколько, возможно стоит уточнить, какой именно они хотят, чтобы не давать им повода на еще "мало ж-дал"

belka 08.11.2016 15:23

Цитата:

Коментар від wwa (Коментар 307807)
Обратно всегда без проблем. Было по крайней мере.
Удачи!

таки да, 45 минут :)

wwa 08.11.2016 18:44

Цитата:

Коментар від belka (Коментар 307883)
таки да, 45 минут :)

:Rose:
Я довольно часто езжу ;)

Добавлено через 36 секунд

А через какой пункт пропуска?

belka 08.11.2016 22:57

Цитата:

Коментар від wwa (Коментар 307898)
:Rose:
Я довольно часто езжу ;)

Добавлено через 36 секунд

А через какой пункт пропуска?

Шегины, туда так же

vorigg 13.11.2016 17:44

Посоветуйте, пожалуйста, пропитку для обуви (ткань какая-то мембранная). Чтоб воду отталкивала и дышала.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 19:49.