@Sheridan, це не підхід. Це вимушена необхідність.
Підхід, на мою, зовсім не скромну думку, це:
1. Пошаритись в інтернеті/ринку на "Петрівці";
2. Нахапати все! Від Борисова В.Г. до... повного розуміння теорії та матчастини;
3. Довго і вдумливо читати "регламент" з додатками;
4. Вчити/згадувати наспіви азбуки Морзе та англійську мову;
5. Сунути в "Укрчастотнагляд" і стати нормальним аматором;
6. Парити мозг/нести слово істини на форумі нубам тіпа мене.
@@Rusja, знаєш, що мене бентежить? Те, що "хто треба" поклав нам смайлики, а не плюсики...
Тут два варіанти. Або ми пишемо повну хрєнь, або все і коню зрозуміло, що й писати не треба!? Я, зі своєї, нубської, точки зору категорично з цим не згоден!
Цитата:
Коментар від @Rusja
Для леса и гор частоты VHF диапазона конечно лучше, но тут нужна антенна покачественнее т.к. стоковая для VHF не гуд.
|
Моя стокова працює добре! 8 км по гірській дорозі. А залізти на горб то і більше.
А "просунута", на мій погляд, конче необхідна в тих випадках, коли пофік, які дозволені частоти, а які не дозволені. Головне - аби хоч хтось почув! Мабуть, для наших рацій, Нагоя NA-771/Шторм ST-771 будуть найкращим вибором!?
Навздогін. Натрапив на таку статтю:
Радіозв’язок для всіх екстремалів (загальний 5-й канал) - Lviv eXtreme club
Цікаво, хтось просуває на сьогодні ідею "п'ятих каналів"? На мій погляд це правильно і корисно!
"Отже ці основні чотири параметри повинні бути налаштовані перед збереженням першого каналу:
1. Для всіх трьох стандартів тональні коди чи субтони повинні бути вимкненими!
2. Потужність я наполегливо рекомендую вибрати для всіх стандартів не вище 1 Вт (нижче я поясню чому).
3. Девіація для LPD і FRS — широка, для PMR — вузька.
4. Крок каналу для LPD і FRS — 25 kHz, для PMR — 12.5 kHz.
(примітка для PMR: якщо вам не вдається вводити з клавіатури потрібну частоту, спробуйте крок каналу встановлювати 6.25 kHz або змінювати введену частоту стрілками вверх/вниз або ручкою налаштування частоти)."
Не чув раніше, а тому третій пункт не зовсім зрозумілий. Чому для PMR - вузька?