Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Снаряжение для фрирайда и бэккантри (https://extreme.com.ua/forum/98-snaryazhenie-dlya-friraida-i-bekkantri/)
-   -   Выбор лыж для фрирайда. Общие вопросы (https://extreme.com.ua/forum/snaryazhenie-dlya-friraida-i-bekkantri/5130-vybor-lyzh-dlya-friraida-obshie-voprosy.html)

StasV 16.02.2011 11:27

Да ладно. Это всего лишь мнение человека который катает только фрирайд. Есть много людей которые будут покупать универсалы с талией 85-95 и катать рядом с трассой, кто-то купит с талией 100 по тому что в действительно глубокий снег заезжает нечасто, лёгкие девочки и для ultimate deep будут брать с талией 100, т.к. не провалятся глубоко всё равно.
Кто-то в Канаде возьмёт только суперширокие, т.к. там снега выпадает очень много и т.д.
В общем производитель не обеднеет :)

Powder 16.02.2011 12:15

У тех кто в Канаде от 2-х пар лыж и больше. Почти у всей молодежи есть парковые лыжи, универсалы с талией 100-115мм, ну у что то для дип дайс с талией 120-136мм. Я знаю точно что лыж должно быть больше чем одна пара. :beer:

Moric 16.02.2011 17:19

Цитата:

Коментар від dmitro (Коментар 114062)
А я бы взял ELAN Olympus Mons 190

Ты уже их взял:agree:

Добавлено через 8 минут

Цитата:

Коментар від dmitro (Коментар 114268)
Расколбас проходится карвингом на ходах без проблем, а для бугров зачем жесткость?

Затем, что сразу после Монсов катнул там же на более жёсткой лыже той же длины. Гораздо увереннее себя чувствовал.:good:
Карвингом бугры? Лучше могулом вельвет:mosking:

dmitro 17.02.2011 09:17

Цитата:

Коментар від Moric (Коментар 114389)
Карвингом бугры? Лучше могулом вельвет

Блиин, жесткие бугры и расколбас это одно и то же???7:shock:

Васисуалий 17.02.2011 11:12

Очень нахваливают (а кто и ругает) нынче Армаду jj и Росси S7. Кто пробовал то и другое?

dmitro 17.02.2011 11:26

Про JJ cпроси у Pilota

Васисуалий 17.02.2011 11:29

По отдельности читал много, а вот в сравнении!

володя 19.02.2011 18:31

Хотів поради на рахунок лиж :help: призначення скі тур бекантрі і фрірайд мій ріст 185 см вага 78кг +14кг рукзак ,(якщо на кілька днів).Head Skis Supermojo 105 Twin-Tip Alpine Ski Розтовка 191 см.SKI.Каталог. Горные лыжи. Тесты горных лыж 2009. | Head | Supermojo 105 слка на сайт.
На сайті, звичайно, все гарно розписано. Хотів взнати думку гуру :skiing:.
Прочитав всю гілку, на мою думку мали б ці підійти. Але з вдячністю вислуаю інші думки. Досвід катання - прогорнутий чайник, сноубордист, якому сподобалась ідея скітурінга.
кріплення вже купив naxo NX 21

Sheridan 19.02.2011 18:34

Должно быть очень ок. Рост твой, талия гуд. Бери, если кошелек позволяет. Красная цена ей тысяч 6 гривен без скидки.

володя 19.02.2011 18:40

ДРУЗІ ЗА БУГРА ПООБІЦЯЛИ ЗА 360ДОЛ

гарбуз 20.02.2011 22:28

про JJ можу сказати, що коли пливеш по пухляку, тоді ти розумієш для чого цю лижу придумали..на всьому іншому особого задоволення не відловив...

BRED 21.02.2011 01:56

JJ и S7 по сути одно и тоже. Может в каких-то небольших аспектах есть нюансы, но в целом не вижу смысла их сравнивать. Обе лыжи достойные
ИМХО

Васисуалий 21.02.2011 11:50

BRED, от чего-то мне кажется, что S7 пожесче.
Хотя главный критерий, для меня, хорошая цена на нужную геометрию. Остальное доработаем техникой.

Константин 21.02.2011 13:40

Цитата:

Коментар від BRED (Коментар 115083)
JJ и S7 по сути одно и тоже. Может в каких-то небольших аспектах есть нюансы, но в целом не вижу смысла их сравнивать. Обе лыжи достойные
ИМХО

Имхо очень разные...нет рокера сзади
Мое личное мнение рокер в задней части лыж не айс.

Ispanez 02.03.2011 22:33

Бажання мають закономірність здійснюватися!)
Так сталося і зі мною.Цілу зиму я думав про перехід на довші, жорсткіші рельси)
І моя мрія здійснилася завдяки Вейкранеру, який запропонував мені мега лижку саме змагального рівня...та ще й з майбутнього 2012 року))
І так я став щасливим власником Salomon El Dictator 2012)
Перед тим,як придбати їх я багато перечитав інформації про ці лижі на закордонних сайтах.Там їх дуже хвалили,писали,що лижа для реального мочилова,великих гір, змагань і тому подібного.Скажу вже забігаючи наперед,що не дарма казали! ;)
Ось так описують їх на сайті Саломона)
Pure, athlete driven big mountain ski designed by Cody and Kaj. 300mm of rocker shape and full woodcore provide power and stability to crush the competition.
По ТТХ ця лижа сильно відрізняється від моїх беккантрі-фрістайл Атоміків)
Геометрія в них 139-114-124, радіус за 40м і випускаються в одній ростовці 194 см, з рокером 300мм...лижа для справжніх пацанів!!!)Встановлені кріплення Salomom STH 16, в гарному білому окрасі)!
http://images55.fotki.com/v509/photo...SC_0551-vi.jpgHosted on Fotki
Я вже встиг їх обкатати і на трасах так і поза ними!!!
Найперше,що ці лижі хочуть - це повного звикання та злиття з ними в єдине ціле, а то інакше вони собі будуть їхати в одному напрямку,а Ви в іншому!Є одна особливість,яка робить ці лижі слухняними - це швидкість!Чим швидше Ви їдете, тим більш слухняними вони стають..тим більше ще стабільності і впевненості Ви відчуваєте!
Відносно Буковелю,то самий перший раз обкатувалися вони саме там...спочатку було трішки страшно із-за ростовки та геометрії,проте після першого ж спуску всі страхи розвіялися,лижа цілком управляєма..можна їхати і не просто так їхати...а летіти!))
В дугу вони входять трішки важче ніж трасові лижі але нормально, я зі своїми 65кг і 180 см,нормально без особливих навантажень закладав їх.Кріплення встановлено на позначку РАйд,то для того,щоб повернути мені потрібно було сильно загружати носок лижі,але це навіть дуже добре,адже в мене часто в екстремальних ситуаціях зявляється задня стійка.
Під кінець дня було нарито багато бугрів і лижа справлялася з ними,але не так,як б-ть мяких твін-тіпів зїдаючи нерівність, а ці лижі просто розбивали і рівняли ВСЕ!)

Наступним випробуванням був ФР Кап 2011, 2 етап) В перший же ш день (пятницю) нападало багато снігу,як для Карпат десь по коліно,а місцями і по пояс.Їдучи по дорозі падав лапатий сніг,все як у крутих фільмах і саме в цей день я випробував лижі в їх природній стихії!Перші повороти давалися важкувато, бо не було швидкості,проте розігнавшись лижа йшла начебто корабель)
В Суботу день кваліфікації було вибрано не дуже довгу ділянку з плеча Говерли, де багато снігу було здуто вітром,проїзди проглядалися поміж камінням,травою, деревами.Лижі повертали добре, на жорсткому схилі тримали так,що мені здавалося,що я їду на гігантках по втрамбованому схилі!
Але найкращим на мій погляд мала бути неділя,адже схил було вибрано з вершини Говерли і спуск здійснювався в сторону водоспаду.Там широкі схили,з великою к-тю снігу,тобто є де розвернутися!В цей день я вже катався не як учасник змагань і хотів неквапливо зрозуміти поведінку лиж,що я і зробив!Широкі повороти,висока швидкість,можливість великих дропів - це саме те!!!)Після спуску глибокий вдих і видих і розуміння,що неможливого не існує!)

Залишається ще велике бажання катати і катати на такій лижі в ідеальних умовах.
Тоді я думаю і зявляться якісні фотографії з катання!А зараз так поки загальний огляд та враження!Всім дякую за увагу!Продовження буде....

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 18:30.