Маршрут: Либохора - р.Щавина - р.Бесарабка - Чорна Сигла (1287 м.) - висота (1180 м.) - висота (1220 м.) - висота (1240 м.) - Буковинець (Тусул) (1258 м.) - висота (1240 м.) - висота (1220 м.) - висота (1234 м.) - Шипкован (1244 м.) - висота (1072 м.) - р.Бесарабка - с.Козаківка - с.Сукіль - висота (800 м.) - Кам'янка. Відстань - 48,1 км. 1,5 дні. День 1 - 32 км. День 2 - 16,1 км. Команда: Muadib і NBomb.
Привіт Друзі. Обіцяний хардкор.
хр.Чорна Сигла. Це вже був четвертий наш вихід за дану локацію. Історія почалась ще у 2018 році. Тоді, ми якихось стратегічних планів не ставили, то була розвідка. Маслали файно, але, вперлись в локальні сніги, втратили час, і звісно, основної мети не досягли. Але, на хребет все ж таки вилізли і відвідали Буковинець (Тусул) (1258 м.). У 2019 році, ми пройшли частину хребта З Толіком і Галею, основну мету досягли, і відвідали Чорну Сиглу (1287 м.). В 2023 році, хребет нас не пустив. Причина та ж - буреломи, хащі і втрата дорогоцінного часу. Але, тоді в нас був інший масштабний план, і частину задуманого ми виконали. Цього разу, ми виконали основне завдання, і пройшли хребет повністю. Але, це обійшлось нам, неймовірними зусиллями. Всі чотири виходи, дуже важкі і у фізичному, і в психологічному плані. Не кожен хребет любить, коли його відвідують. Факт. Тому й чинить спротив. І я вірю в такі речі. Хребет дав справжній бій. Боровся як вовк. У підсумку в нас рахунок 2:2. І я вважаю це важкою і чесної боротьбою. Пройдуть роки. Хребет відійде від травми, спричиненою нашими відвідинами, а ми продовжимо робити щось своє. Дякую Чорна Сигла за пережиті враження і емоції, за біль і страждання, за судоми в ногах. Дякую за все.
Самовпевненість. Це, на мою думку, основна причина, всіх бід та нещасть спортсменів. Тому, дуже розумне планування - це життєво важлива необхідність. Правильне та розумне планування, забезпечує успіх операції, мінімізує проблеми та ризики.
Muadib. Мені дуже пощастило мати такого напарника, як Ромко. Працюємо ми командою. Розробляємо маршрут, плануємо логістику. Я багато чому в нього навчився. Але, навіть незважаючи на неабиякий досвід, Ви не можете передбачити, коли шторм наломає смерек і завалить ними напрямок руху - на початку квітня, чи в кінці лютого. Природа завжди вносить свої корективи, і про це не слід забувати. Звісно, що на таких локаціях, необхідно працювати командою. Напарник має бути розумним, досвідченим, надійним і перевіреним. Соло на таку локацію не рекомендую. Високий рівень небезпеки.
Божевілля. Хребет складний. Буреломи, завали, каменюки, хащі, трави по шию та ожинники. Завали, місцями, вище людського зросту. Вони масштабні і великі. Необхідно дуже добре орієнтуватись на місцевості, бо інакше біди не оминути. Води на хребті нема, зате є ціла купа пасток і перешкод, щоб зломити си голову, і успішно відправитись до пращурів. Увесь хребет рясно заріс ожинником, і це стало для нас дуже великою проблемою. Ми допустили велику помилку, що не набрали достатньо води. Тому воду довелось дуже економити, і останні глотки випили, як спустились з хребта. Ввечері, на горі Шипкован (1244 м.), хопив якийсь блуд, і довго не могли відшукати дорогу на старій вирубці. Але, ми впорались, і щасливо спустились донизу. Живі і здорові. Було дуже важко. Під кінець судоми почали зводити ноги. Висновок - ми пройшли хребет, завдяки високому скілу та досвіду. Тому, бережіться, і не повторюйте наших помилок. Дуже дякую Ромко. Чудова робота Друже.
Без тебе, я б ніколи не зміг реалізувати свою Мрію.
Accapi. Мій Чудовий Друг Nickel, подарував мені термомайку.
І я її взяв протестувати на цей хребет. Дуже задоволений подарунком. Працює відмінно, спина суха, непонатирало спину і плечі. Комфортно сидить на тілі, і дуже зручна. Колір дуже файний і веселий. Нагадує молодий весняний Ліс. Я трішечки її випацькав і позадирав, бо лізли через хащі і ожинники. Але, то не страшно - виперу, і буде як нова. Микола, Дуже Дякую Друже за такий чудовий подарунок. Обняв. До зустрічі. Бережіться.
P.S.: Ось так і підійшла до завершення ця цікава і захоплива історія, тривалістю більше 6 років. І якось стало сумно на душі.
Але, сподіваюсь будуть і інші, не менш захопливі історії та події. Тому, залишайтесь. Попереду ще багато цікавого. Ну якось так. Здається нічого не забув. Дякую за увагу. До зустрічі. Бережіться Друзі.