Цитата:
Коментар від Наташкин-кус
привет. пришла к вам за советом!
я хочу стать на лыжи (впервые). прочитала, что нужно для этого кучу всякого инвентаря... да так много, что просто глаза разбегаются!! Неужели это все необходимо, чтоб попробывать кататься? я так думала, что это уже для более опытных лыжников...
что, без этих вещей не стоит и "тыкаться-мыкаться" на лыжи?
а может что-то есть что-то крайне необходимое для "попробувать" или что лучше выбрать из домашней одежды?
Зарание спасибо!
|
Постараюся скоротити список Рейна - як на мене, абсолютному новачку, який ще не переконався, що йому дійсно необхідно, підійде такий мінімальний набір:
1. Куртка - може бути спортивна зимова, може бути із секон-хенда.
2. Штани - беремо на секонді або купуємо б/в чи нові - штани протягом дня будуть приймати на себе всі падіння, тож ніякі літньо-осінньо-зимові повсякденні штани не підійдуть. Якщо впевнена, що таки будеш кататись, краще і куртку, і штати мати нові або трошки б/в.
3. Замість термобілизни і фліса:
- низ - беремо звичайні колготи, але теплі - у тоненьких капронах на схилі нема що робити;
- верх - на голе тіло беремо тоненьку кофточку (якщо тепла погода, можна і футболку), зверху спортивний светер середньої "теплоти" і "грубості" - надто товстий светр не дуже підходить, так як рухаючись, тобі буде жарко.
4. Рукавиці - тут знов ж таки, треба або йти на секонд, або придбати у першому-ліпшому спортмагазині будь-які рукавиці середнього цінового діапазону (дешеві можуть бути низької якості, а дорогі тобі не потрібні). Звичайні рукавиці змокнуть одразу при перших же падіннях.
5. Шолом - треба брати напрокат. Можна і у звичайній шапці катати, це вже ваш вибір - безпека або сподівання на "авось пронесе". Зазначу лише, що кому точно шолом необхідний у перший же день катання, так це бордерам.
6. Гірськолижна маска, окуляри - якщо погода сприятлива, немає вітру, не падає густий мокрий сніг, в принципі можна обійтися і без неї. Однак якщо погода не дуже, краще вже взяти напрокат, особливо якщо у тебе вразливі очі, поганий зір.
7. Шкарпетки - береш найдовші (найвищі) гетри, які знайдеш у своєму гардеробі. Поясню навіщо: під час катання короткі шкарпетки мають властивість зсуватись вниз по нозі у лижному черевику і через деякий час можуть натиснути тобі ногу.
8. Лижі, палки і черевики - береш напрокат. Якщо покатаєшся кілька днів і відчуєш, що це твоє, рекомендую одразу придбати собі черевики, а про лижі думати вже у процесі катання протягом усього сезону.
Перед першим виходом на гірку не забудь взяти з собою гігієнічну помаду (звичайна не дуже підходить, так як випадково можеш запачкати своїм макіяжем комір і горловину куртки) та щедро намастити лице кремом.