Гірськолижний форум
Горные лыжи ArmadaГорные лыжи Armada Горные лыжи Elan Маски и одежда Oakley Горнолыжные маски Bolle
Защита Dainese Термобельё Craft Спортивные носки X-Socks Термобельё X-Bionic
Реєстрація Головна Розділи Нові Біржа Транспорт
МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ : НАШ FACEBOOK : RSS : Гірськолижний форум > Горнолыжные курорты > Горнолыжные курорты мира > Горнолыжные курорты Австрии > Австрия, Зельден (Sölden)


Відповідь
 
Параметри теми Пошук у темі
Старий 17.07.2020, 14:22   #111 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для HappySkier
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018; HEAD Icon TT500, 2011-2012; Atomic Hawx Prime 120s
Зробив ще один фільм про найдовші маршрути Зьольдена із цьогорічних матеріалів.
Цей маршрут середнього рівня складності й складається з червоних трас 18, 11, 7a та 7b, а також синьої траси 9.

Загальна довжина (GPS): 7.6 км
Верхня точка: Rotkogljoch, 2662 м
Нижня точка: Gaislachkogl Tal Station, 1370 м
Різниця по висоті: 1292 м

Це була п’ятниця – останній день катання та ще й вже під обід, і мої суглоби були вже не в найкращому стані.
Тому, про спуск у 7.6 км в спортивному стилі типу non-stop я вже не думав і зробив фільм про цей маршрут із декількома зупинками на розгалуженнях і з’єднаннях трас, а також показом оточуючих краєвидів на цих зупинках.
Крім того, для цього фільму я знову зробив поясняючі субтитри, які рекомендую включити при перегляді. Я їх зробив декількома мовами, які повинні автоматично вибиратися в залежності від мови вашого браузера. Але якщо у когось буде не та мова, то в в правому нижньому куті вікна відео на ютубі є кнопочка налаштувань, де можна вибрати потрібну мову.

Цей маршрут типу «від самого верху до самого низу» стартує на перевалі Rotkogljoch від верхніх станцій витягів Langegg та Silberbrünnl до нижньої станції витягу Gaislachkogl у Зьольдені. На початку відео є карта.
Я вже писав раніше про червоні траси 7a та 7b, що вони, фактично, є синіми, за виключенням одного відрізка метрів 200, який є спільним з чорною трасою 7, але я б не сказав, що цей відрізок є чорним, тому особливо боятися нічого.

Варіанти проходження.
1. Ті, хто не шукає простих шляхів у житті, можуть пройти по чорній трасі 7 замість червоних трас 7a та 7b. Хто хоче глянути на чорну 7-му трасу, таке відео також є на моєму каналі і десь раніше у цій темі на форумі.
2. Замість не дуже довгої 18-ї червоної траси, яка йде в паралелі до 11-ї траси, тільки з іншої сторони вершини гори, а потім приєднується до 11-ї, можна з тієї ж стартової точки пройти повністю по червоній 11-й трасі. І за складністю, і за відстанню, буде приблизно однаково. Такий варіант проходження я також зняв на відео, але не впевнений, що буду робити такий фільм, бо він буде майже такий самий, як сьогоднішній.

  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 23.07.2020, 15:16   #112 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для HappySkier
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018; HEAD Icon TT500, 2011-2012; Atomic Hawx Prime 120s
Сьогоднішнє відео про один з найбільш популярних і красивих маршрутів Зьольдена, можна навіть сказати «класичний» маршрут Зьольдена, що складається з трас: Червона 1 + частина Червоної 4 + остання частина Синьої 1a, яка співпадає з останньою частиною Синьої траси 3a.
Ця траса починається на вершині гори Gaislachkogl, де знаходиться найвисокогірніший (3040 м) ресторан з панорамними видами і музей фільму про Джеймса Бонда «Спектр». Одну зі сцен цього фільму знімали саме тут, на виході з верхньої станції другої частини витягу Gaislachkoglbahn II.
Тому ця вершина дуже популярна серед лижників і тут завжди багато народу. А оскільки звідси донизу йде тільки одна червона траса №1, то лижників і бордистів на ній вистачає майже від відкриття витягів.
Крім того, ця траса йде серпантином навколо гори і є не дуже широкою, а на багатьох ділянках, навіть, вузькою. Тому більш-менш швидко по ній можна проїхати тільки з самого ранку.

Оскільки на момент спуску діло було вже десь під обід, і, як на вершині, так і на трасі, вже був цілий натовп народу, то швидкий спуск чи спуск з вихилясами був би зовсім недоречним, і на цей раз я вирішив зняти чисто природо-демонстраційне відео. Тим паче, що краєвиди на цій горі того варті.

Тому це був розслаблений спуск «солдатиком» з високо піднятою головою, щоб навколишні панорами потрапили у камеру в найкращому вигляді, тобто в стилі екскурсійного автобуса, як колись говорив @Джигит .
До речі, на відміну від синіх трас, по крутих частинах червоних трас спускатися в такому стилі, тримаючи свій погляд високо, не дивлячись під ноги, виявилося не так вже й просто – весь час хочеться опустити голову донизу. В результаті, вершини гір на таких ділянках частенько виявилися трохи обрізаними.

Дуже красиві краєвиди відкриваються також під час підйому на обох частинах витягу Gaislachkoglbahn, особливо другої частини. Тому, у фільмі я показав повний шлях від базової станції Gaislachkogl Talstation у Зьольдені з пересадкою на проміжній станції і видами, що відкриваються під час підйому, а потім вже спуск по трасах 1, 4, 1а від самої вершини до проміжної станції Gaislachkogl Mitte.

Отже, запрошую всіх у свій екскурсійний автобус помилуватися бомбезними краєвидами Зьольдена.

  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 07.08.2020, 19:36   #113 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для HappySkier
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018; HEAD Icon TT500, 2011-2012; Atomic Hawx Prime 120s
Вирішив зробити серію з 2-3 фільмів про траси, що найкраще відповідають потребам початківців.
Сьогодні закінчив перше таке відео, яке показує один з найпростіших маршрутів у Зьольдені для початківців, що знаходиться у зоні катання Gaislachkogl.
Цей маршрут є циклічним та починається і закінчується на проміжній станції гондольного витягу Gaislachkogl Mittelstation, куди можна дістатися із Зельдена на першій частині витягу Gaislachkogl I.
Оскільки початківці витрачають досить багато сил навіть на простих маршрутах, то, відповідно роблять перерви під час катанні досить часто, і тому проміжна станція витягу Gaislachkogl є дуже зручним місцем для використання в якості бази , бо тут є дуже хороший ресторан самообслуговування, куди можна зайти навіть просто щоб зігрітися, ніхто не вижене і чіплятися не буде. При бажанні можна й перекусити. Ну а хто хоче посидіти більш комфортно, то на першому поверсі є й класичний ресторан, але, звичайно, він трохи більш дорогий і там просто так не посидиш.
-----------------------
«Ліричний відступ» щодо харчування на горі для тих, хто ще не був у Австрії.
Мені розповідали, що в Буковелі харчуватися на горі суттєво дорожче, ніж знизу (як ви знаєте, сам я тут, на жаль, ще не був, але не думаю, що мене обманювали).
Так от на гірськолижних курортах в Австрії найчастіше буде прямо навпаки. Якщо на горі є ресторан самообслуговування, то стовідсотково буде значно дешевше, ніж в ресторанах знизу. Якщо в ресторанах знизу ми залишаємо, як правило 30-40 євро на двох, якщо на свято, десь 50, то щоб наїстися так само в ресторані самообслуговування на горі, у нас йде 20-25 євро, якщо ще щось на солодке, то до 30 євро. І в класичних ресторанах на горі також, як правило буде дешевше (у всякому випадку не дорожче), ніж знизу. Єдине виключення – це ресторани на горі престиж-класу, як на вершині гори Gaislachkogl, де поруч знаходиться музей фільму про Джеймса Бонда. Наскільки там дорожче, не скажу, бо не ходив.
-----------------------

Продовжую про сьогоднішнє відео.
Цей маршрут є циклічним і починається з Синьої траси 6, що веде до крісельного витягу Stabelebahn, який піднімає вас до початкової точки Синьої траси 1а. А ця траса, в свою чергу, приводить вас до початкової точки маршруту.
Варто зазначити, що сині траси Зьольдена мають різну складність (наприклад, сині траси 33 та 34 зовсім не сині, на мій погляд), але саме ці дві траси справді дуже прості і хороші для початківців.
Оскільки це я робив демонстраційне відео, спуски по Синіх трасах 6 та 1a у виконані із зупинками в місцях розгалуження/приєднання трас та показом краєвидів навколо, щоб початківці краще могли зорієнтуватися, куди їхати далі.

Статистичні дані Циклічного маршруту для початківців №1:
Старт -> Gaislachkogl Mittelstation, 2176 м
Синя траса 6 – 1.8 км
Stabelebahn 1960 м – 2394 м
Синя траса 1a – 1.1 км
Gaislachkogl Mittelstation, 2176 м -> Фініш
Загальна довжина маршруту (по GPS) – 2.9 км

Оскільки це відео призначене в першу чергу для початківців, то я зробив в ньому субтитри з додатковими поясненнями. Не забудьте увімкнути їх і переключити на потрібну вам мову.


Востаннє редагував HappySkier: 08.08.2020 о 08:29.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 16.08.2020, 09:44   #114 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для HappySkier
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018; HEAD Icon TT500, 2011-2012; Atomic Hawx Prime 120s
Вчора доробив другий фільм з циклу "маршрути для початківців".
Це відео показує другий з найпростіших циклічних маршрутів у Зьольдені для початківців, який знаходиться у тій самій зоні катання Gaislachkogl. Цей маршрут також починається і закінчується на проміжній станції гондольного витягу Gaislachkogl Mittelstation, яка є гарним базовим місцем для початківців.
Цей маршрут є циклічним і починається з Синьої траси 3b, що веде до крісельного витягу Wasserkarbahn (до речі, це той самий витяг типу Doppelmayr D-Line, про який я писав у темі Буковеля), який піднімає вас до початкової точки Синьої траси 3а, що закінчується на початковій точці маршруту.
Ці дві траси (3a i 3b) є реально синіми і справді дуже прості та хороші для початківців.

Це відео я також знімав відразу з «прицілом» зробити для початківців, і тому тут cпуски по трасах 3b та 3a також виконані із зупинками в місцях розгалуження/приєднання трас та показом краєвидів навколо, щоб початківці краще могли зорієнтуватися, куди їхати далі.
Головний нюанс є на трасі 3b, на якій є два місця, де можна "вискочити" на чорну трасу 3, якщо трохи неуважно дивитися за поворотами. І якщо вискочити на чорну трасу на першій точці з'єднання, то це не так страшно, бо через невеликий відрізок траси можна буде втекти назад на синю трасу на другій точці їх з'єднання. Але якщо вискочите на другій точці з'єднання, то будете човгати (я маю на увазі початківців) по чорній трасі аж до низу метрів 800 на своїй деякій точці. Тому цим моментам я приділив особливу увагу в своєму відео і в субтитрах до нього.

Циклічний маршрут для початківців №2:
Gaislachkogl Mittelstation, 2176 м
Синя траса 3b – 2.1 км
Wasserkarbahn 1853 м – 2429 м
Синя траса 3a – 1.4 км
Gaislachkogl Mittelstation, 2176 м
Загальна довжина маршруту (по GPS) – 3.5 км

Хоча матеріалу для нових фільмів є ще трохи по Зьольдену, а за італійський виїзд майже не брався (тільки один фільм про Saslong зробив), але тепер буде пауза десь до місяця, бо роботи багато.

  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 16.03.2021, 10:30   #115 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для HappySkier
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018; HEAD Icon TT500, 2011-2012; Atomic Hawx Prime 120s
А ось так зараз у Зьольдені катаються з інструкторами по пустих трасах ті, кому пощастило туди потрапити. Аж завидки беруть.
Чорна траса 7 починається з відмітки 3:28.

  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 17.03.2021, 21:41   #116 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для VeraM
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Киев

Снаряга: Rossi Attraxion 6
Як же хочеться там знову покатати)
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 18.03.2021, 11:20   #117 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для HappySkier
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018; HEAD Icon TT500, 2011-2012; Atomic Hawx Prime 120s
Цитата:
Коментар від VeraM Переглянути коментар
Як же хочеться там знову покатати)
І не кажіть .
Коли знімав і робив свої відео, то думав: «от років у 80-90 буду передивлюватися свої фільми і згадувати як класно я колись катосив у великих горах».
І от зовсім не очікував, що це трапиться вже в цьому році.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 20.03.2021, 14:42   #118 (посилання)
Новичок
 
Аватар для Fisher67
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Харьков
HappySkier, случайно набрел на Ваш обзор. Невероятная работа, огромная благодарность и наилучшие пожелания! Следующий сезон, дай Бог, обязательно Зельден!
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 20.03.2021, 17:44   #119 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для HappySkier
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018; HEAD Icon TT500, 2011-2012; Atomic Hawx Prime 120s
Цитата:
Коментар від Fisher67 Переглянути коментар
HappySkier, случайно набрел на Ваш обзор. Невероятная работа, огромная благодарность и наилучшие пожелания! Следующий сезон, дай Бог, обязательно Зельден!
@Fisher67, щиро дякую за високу оцінку моїх старань.
Якраз для інших туристів я все це й робив, щоб вони ще з дому знали, де що є, та їх поїздка до цього чудового курорту могла бути оптимально спланованою, і вони змогли отримати максимальне задоволення від цієї поїздки.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 30.08.2021, 08:38   #120 (посилання)
Всегда на форуме
 
Аватар для HappySkier
 
Зараз: поза форумом
Звідки: Київ

Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018; HEAD Icon TT500, 2011-2012; Atomic Hawx Prime 120s
У Зьольдені на льодовиках і на трасі Кубку світу вже випав перший сніг!
Чекати вже недовго залишилося і
Сподіваюся локдауну не буде
Мініатюри додатків
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  First_Snow_at_Rettenbach.jpg
Переглядів: 66
Розмір:  242,6 КБ
ID:	45952  Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  First_Snow_at_Tiefenbach.jpg
Переглядів: 77
Розмір:  250,4 КБ
ID:	45953  
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Відповідь Є непрочитані сторінки Головна Новi 




Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
 

Ваші права у розділі

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній коментар
Австрия, Бриксен-им-Таль(Brix im Thale) Viktoria V Горнолыжные курорты Австрии 1 20.04.2010 23:16

При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
New UsersNew PostsVisitsPageviewsSearch EnginesDirect TrafficReferring Sites
Today027117 (78%)2 (22%)1 (3%)
Yesterday31011259581 (72%)30 (27%)1 (1%)
Month125124222248602654 (62%)1422 (33%)190 (4%)