Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Инкубатор (https://extreme.com.ua/forum/124-inkubator/)
-   -   Выбор горных лыж. Общие вопросы (https://extreme.com.ua/forum/inkubator/3693-vybor-gornyh-lyzh-obshie-voprosy.html)

McBodik 16.01.2019 14:27

Цитата:

Коментар від ag74 (Коментар 337200)
уточните про "великі гори"

Мав на увазі Доломіти на кілька днів в березні (там і хотілося б купити).
А зазвичай катаюсь - Буковель/Тростян. Як часто важко сказати, бо кожного сезону по різному, в межах - 5-15.

Роман_ЛВ 16.01.2019 15:58

Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 337168)
Между слаломной и карвинговой лыжей огромная разница ;)

"век живи век учись" ))

igrus 16.01.2019 16:05

Цитата:

Коментар від McBodik (Коментар 337202)
Мав на увазі Доломіти на кілька днів в березні (там і хотілося б купити).
А зазвичай катаюсь - Буковель/Тростян. Як часто важко сказати, бо кожного сезону по різному, в межах - 5-15.

не думаю, что вы купите там лыж в прокате за адекватные деньги, так как там как правило только новые модели. и в них еще надо разбираться.
если в туристических целях, то можно брать пробовать и какие понравятся, те и брать...
но в плане прогресса, специалист нужен. если это будет в конце сезона, то думаю попытаться можно.. ;)

Добавлено через 3 минуты

Цитата:

Коментар від Роман_ЛВ (Коментар 337207)
"век живи век учись" ))

всмысле?
это согласие или отрицание? :good::nea:

McBodik 16.01.2019 16:44

Цитата:

Коментар від ag74 (Коментар 337200)
лучше инвестировать в занятия с инструкторам в горнолыжной школе (на орендованных в школе лыжах) например в ActiveSport.

Дякую за пораду. Раніше катав в своє задоволення, але вже 2й рік задумуюсь звернутись до хорошого інструктора, але не можу наважитись (особливо, якщо дивитись на буковельських, які, здається, крім плугу нічого не вчать:) (сорі, якщо когось образив)).

Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 337208)
не думаю, что вы купите там лыж в прокате за адекватные деньги, так как там как правило только новые модели. и в них еще надо разбираться.
если в туристических целях, то можно брать пробовать и какие понравятся, те и брать...

Я не раз чув/читав, що в кінці сезону розпродають моделі минулого року за адекватну ціну, бо на наступний сезон вже треба нові моделі. Тому і появилась така ідея.

igrus 16.01.2019 18:41

@McBodik , скорей всего как раз и надо будет с плуга начинать.. ;)
Это я вам как не инструктор говорю, а как сам прошедший этот этап самообучения ;)

Tolla 16.01.2019 20:20

Цитата:

Коментар від McBodik (Коментар 337211)
... Я не раз чув/читав, що в кінці сезону розпродають моделі минулого року за адекватну ціну, бо на наступний сезон вже треба нові моделі...

А я чув, що за адекватну ціну розпродають моделі минулих років оптовим покупцям, при чому коли сезон вже закрито. Чув від оптового покупця, який везе сюди б/в спорядження вантажівками :)

Sumrok 16.01.2019 20:28

Цитата:

Коментар від Tolla (Коментар 337219)
А я чув, що за адекватну ціну розпродають моделі минулих років оптовим покупцям, при чому коли сезон вже закрито.

Это правда, и дома выгоднее покупать, цена таже но состояние и модель можно обсудить на форуме. А в Доломітах брать на прокат разные модели... :agree:

McBodik 16.01.2019 20:38

Цитата:

Коментар від Sumrok (Коментар 337220)
А в Доломітах брать на прокат разные модели...

брати різні щоб потестати і вирішити що більше подобається чи?

Sumrok 16.01.2019 21:28

@McBodik,
1. Определить для себя цель покупки новых лыж- :горно пляжник, горнолыжник
2. Тестить с уклоном на вашу цель ( типа на вырост)...

McBodik 16.01.2019 22:14

@Sumrok,
Горнопляжник це швидше не про мене, принаймні покищо :)
А от щодо ціль - я чомусь схиляюсь до all mountain бо наші схили (наприклад Тростян)))) далекі від хорошого вельвету.
Але, як то кажуть - корова яйця не несе...)) Тому, мабуть, варто почати зі школи, тільки б час на все, що я б хотів зробити, був:(

Роман_ЛВ 16.01.2019 22:25

Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 337208)
но в плане прогресса, специалист нужен. если это будет в конце сезона, то думаю попытаться можно.. ;)

Добавлено через 3 минуты

всмысле?
это согласие или отрицание? :good::nea:

согласие :friends:

dimbo 16.01.2019 23:59

Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 337168)
Между слаломной и карвинговой лыжей огромная разница ;)

А можно разъяснить эту разницу ? Я вот её не совсем понимаю.
Я почему-то считал, что карвинговая лыжа это общее название лыж с карвинговой геометрией, в отличии от классической.
Вроде большинство современных лыж карвинговые. Или это не так ?

Добавлено через 2 минуты

Почитал википедию. Она считает так же как и я.)
Может Вы не так выразили свою мысль, и я Вас не правильно понял ?

igrus 17.01.2019 00:33

Цитата:

Коментар від dimbo (Коментар 337235)
Почитал википедию. Она считает так же как и я.)

википедия на лыжах не катается, откуда ей понять меня.. ))

просто один из участников дискуссии привел пример с лыжами с буквами SL
а хозяин вопроса вообще определил лыжи двумя большими надписями, где есть другие буквослова какие определяют собственно характеристики, а не просто ростовки ;)
а мой ответ был проще простого, так как есть лыжи SL и другие карвинговые лыжи :pardon:

Sheridan 17.01.2019 00:34

Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 337241)
есть лыжи SL и другие карвинговые лыжи :pardon:

А GS?

igrus 17.01.2019 00:38

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 337242)
А GS?

а SG? :crazy:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 06:25.