Карвинг: техника катания подготовленные склоны, вешки, фанкарвинг |
22.04.2024, 18:17
|
#531 (посилання)
|
Їжджу на внутрішній лижі.
Зараз: поза форумом
Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
|
Так, я теж помітив що в тебе на фотках нема ротації. Бачучи твої ноги на аві я б радив спробувати налаштувати кантінг ботів.
Харб так викладає, бо як я вище писав, він останніх 10 років це став шось дуже форсувати і дуже пишається своїм каунтером. Він і справді більше розвертає таз назовні, але не так як ви демонізуєте. То як він сам їздить я сприймаю чисто як стиль, от такий стиль крутої їзди в нього:
Ну і раз ми вже за це заговорили. то, як у вас ноги стоять від ваших ротацій це гарно виглядає і це справді дозволяє легше кантувати, я ніколи це не заперечував. Це просто зовсім інша -- протилежна парадигма. Ви положенням тулуба "тягнете" за кінетичний ланцюг низ, а ми навпаки -- ми вчимося стопами, тазом і розслабленням всього тіла тянути все що зверху. Навіть якщо це важко і неприродньо. Це як взяти модель скелету, то можна зробити положення лижника як тулубом, і всі кості підуть за ним, так і стопами.
Добавлено через 16 минут
Цитата:
Коментар від Mik
Ікси, це страх втрати опори в двох ногах, (90% випадків.)
|
я не думаю що 90% це страх, в іксів є різні причини. Однf з найбільших -- це неправильно вирівняні боти і природні деформації стоп. Вальгусна (природній X) -- коли ти намагаєшся в повороті просто впертися, а коліно валиться вниз і зашвидко "тяне/веде" всередину (1-2 c і вже перекантував). Інша -- навпаки, коли ноги колесом. Тоді лижник навпаки не може заканувати лижу і тисне її далі і далі, аж поки нарешті не поборить черевик і докантує щоб вона почала тримати, але в цей момент коліно вже задалеко і івін падає всередину хоча лижа вже вже вчепилася і тримає баланс.
Ще є проблеми з технікою, найпоширеніша -- невміння і незнання як переходити з одних кантів на інші, тоді людина просто стає верхньою лижою і вона розкантовується все руйнуючи.
І остання, найменш проблемна і втім візуальна негарна -- лінь внутрішньої ноги. Коли правильно спозиціоноване тіло і так вже зробило кути достатньо великі, і баланс є на зовнішній лижі, але нам просто страшно і впадло далі кантувати.
Востаннє редагував Lyubomyr: 22.04.2024 о 20:12.
|
|
|
22.04.2024, 18:19
|
#532 (посилання)
|
Я знаю, що я нічого не
|
З такої перекантовка не дуже впадеш в наступний поворот.
|
|
|
22.04.2024, 18:20
|
#533 (посилання)
|
Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
|
Так, з глибоким згинанням ніг просто нема куда падати, бо ти вже внизу. В цьому для мене велика складність їхати GS зі згинанням ніг, але то окрема історія.
|
|
|
23.04.2024, 10:03
|
#534 (посилання)
|
Я знаю, що я нічого не
|
@Lyubomyr, якщо термін ікси змінити на А, то половина описаного тобою точно відпаде. Анатомія, як мінімум. А фрейм, це навіть в черзі на підйомник видно. Ноги літерою А, руки ближче до центру тіла. СОМ з руками і ноги широко. Вони навіть пересуваються штовхаючи лижі почерзі.
Якось так.
Добавлено через 47 минут
Ще таке.
Таких людей важко вчити. Вони не в силах себе примусити втратити опору в двох ногах. Але інструктори навчились, і заказ цих людей вчать крутити плече в поворот в плузі.
Розножка росте з тих самих причин. Ті, хто її ніби поборов, мають "походку моряка" (Всі догадались). Причина та сама.
Це мої спостереження під час роботи. Прикладів багато. Люди поводяться дзеркально навпаки в лижах і без лиж
|
|
|
23.04.2024, 16:03
|
#535 (посилання)
|
|
Я говорив про людей які вміють троха їздити і щось пробують прогресувати. Ті, хтоніколи на лижах не стояли чи якісь зовсім чайники я взагалі не обговорюю.
|
|
|
23.04.2024, 16:07
|
#536 (посилання)
|
Я знаю, що я нічого не
|
Я знаю тих, хто з B категоріями а фрейм зберіг)) Буковельська метода заперечує переступання, вважай вага на дві ноги. Тому не лише у початківців це є.
|
|
|
23.04.2024, 20:35
|
#537 (посилання)
|
Я знаю, що я нічого не
|
Приклад 50/50 навантаження на ноги. Очевидно, сподіваюсь.
|
|
|
23.04.2024, 21:00
|
#538 (посилання)
|
|
Виглядає цілком норм по навантаженню. На короткорадіусних лижах при такій сепарації ніг опорна нога завжди буде навтажена муттєво більше, важко навіть уявити як то стати 50:50.
|
|
|
23.04.2024, 21:05
|
#539 (посилання)
|
Я знаю, що я нічого не
|
Нога під тілом, це не зовсім норм.
|
|
|
23.04.2024, 22:13
|
#540 (посилання)
|
|
Нога внутрішня під тілом не заважає тримати баланс на зовнішній, в принципі. Головне радіус лижі і кут закантовки і можна балансувати. Навантажена лижа внутрішня б розкантувалася сильно.
Добавлено через 14 минут
Я ніяк не оцінюю саму їзду.
|
|
|
Тут присутні: 4 (учасників - 0 , гостей - 4)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати коментарі
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати коментарі
HTML код Вимк.
|
|
|
При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
|
| | New Users | New Posts | Visits | Pageviews | Search Engines | Direct Traffic | Referring Sites |
---|
Today | 0 | 0 | 17 | 53 | 19 (73%) | 6 (23%) | 1 (4%) |
---|
Yesterday | 1 | 10 | 178 | 730 | 106 (60%) | 71 (40%) | 1 (1%) |
---|
Month | 3 | 112 | 5065 | 16422 | 2655 (53%) | 2257 (45%) | 125 (2%) |
---|
|
|
|