![]() |
Цитата:
|
Просто троха недокантована, доволі часта картина. Треба дуже активно кантувати щоб вона була так красиво. Але існує якась така позиція, коли стає зручно кантувати внутрішню, але я ще не розібрався з цим.
Це якось повязано з каунтером, коліно рухається назовні від лінії стопа-таз за рахунок ротації стегнової кістки (femur) і коли таз розвернутий назовні стає відносно легко "покласти коліно на схил", що так люблять вимагати тренери. Уяви, що ти хочеш подивитися на свою підошву, просто стоячи собі. Для цього ти піднімаєш ногу і відводиш коліно назовні а стопу піднімаєш веерх. І це робити доволі зручно, а от коли ти кантуєш без каунтера то ти не можеш відвести так коліно, цей рух просто заблокований. Тому всі хто навіть пропагагує їзду без каунтера і розвертають сильно плечі в поворот і крутять плечима, вони все рівно розвертають таз назовні, інакше вони не можуть кантувати ефективно. До речі, це якраз питання з області біомеханіки. |
Ти юзаєш термін каунтер замість СА (counteracting) чи це шось інше? Підозрюю, що інше і я заплутався )))
|
Так, СА я зазвичай називаю просто "каунтер".
|
У темі 1 додатків
Цитата:
Цитата:
все навпаки - винтове положення тіла якраз і є частою причиною А-фрейму (ікса, недокантованої внутрішньої) можна провести експеримент на підлозі: стаємо з невеличкою розножкою (внутрішня трошки спереду) і просто крутимо тазом спочатку в одну сторону (таз назовні повороту, винтове положення, СА), потім в іншу - ротація тазу всередину повороту і спостерігаємо на які ребра (канти) стають наші стопи при цих розворотах і картинка з класики лиж: винтове положення = А-фрейм |
Каунтер не створює A-framе, якщо мова не йде про якісь екстремальну його кількість. Каунтера достатньо трошка, головне відмінити крутний момент який створює лижа.
Ось приклад тієї позиції, про яку я казав. Я собі в голові називаю її "відкритий таз": Login • Instagram Анна Фенінгера робила багато CА і в неї часто так гарно нога розблокована: https://skieveryday.net/wp-content/u...Fenninger2.jpg Але ми вже раз про говорили, не думаю що буде щось нове. В мене поки нових аргументів принаймні нема :-) |
на цій фотці Пінтуро розходження між лижами і корпусом зовсім мінімальне, а якби була фотка через 2 метри там би воно було дуже велике
в слаломі так і має бути - корпус їде майже вниз, а лижі зі сторони в сторону, і якраз посередині найбільше розходження траекторій, бо лижі приїхали поперек але я вважаю, що корпусом спеціально не треба крутити назовні, особливо як пишуть на еффектів скіінг - "з самого початку повороту" знаю, ти думаєш інакше) |
У темі 1 додатків
До речі, та картинка на фото не дуже відрізняється по каунтеру на ту ж феннінгер, в неї такого можна сотнями найти. Лише плечі в іншу сторону, тахз показує туда само. Правда, раніше на пряих лижах починали каунтерити раніше, бо вони тримали баланс а лижі створювали дуже мало тиску будучи прямими. Зараз роблять щоб збільшити кут закантовки, під самими воротами.
|
Якщо ти думаєш, що таке положення корпусу вниз по склону досягається безплатно, то просто глянь як виглядає любительский рейсінг. Я вже колись показував ЖС, тепер покажу слалом. Якщо не робити каунтер, лижника крутить за лижами і він їде в ліс і тазом і плечима:
Masters Ski Racing REVISITED - YouTube |
та постійно як приклад каунтеру наводять фотки з траси, де лижники ухиляються від флагу
реально, цей рух зовсім не для кутів закантовки, а щоб не убитись об флаг) на демо цього відео ти бачиш каунтер? CARVING | Transition - YouTube Добавлено через 3 минуты Цитата:
|
Для мене ці СА і перекрут (с) до сих пір конфлікт і в башці і в реалі. Я собі поки що вирішив залишити СА для коротких і фрі, а перекрут для середніх+. До кінця сезону розберуся )))
|
Бачу каунтер. Прямо кавер фото до відео, таз опущений і це завжди передбачає трошка викручений на зовні повороту.
Але, ти не враховуєш один нюанс. Ти мабуть ніколи не їхав на лижі більше 20м радіуса, не кажучи про 30 на яких їдуть ЖС. На цьому відео на ньому слаломка!, вона створює дуже багато тиску який утримує від падіння. Щодо спортсменів і ухилянна. Якщо поставити чарліки їм (це коли палка без флагу), вони будуть їхати точно так само. Ось це приклад їзди взагалі без каунтера. Вони можуть збільшити кут закантовки далі лише або розвернувши і опустивши таз, або ще більше нахилившись в поворот як солдатик (Бергер вже старший, так і робить, нема в нього в же range of motion так багато): Richi Berger & Reilly McGlashan skiing 8's on the Solden Rettenbach Giant Slalom hill. - YouTube |
Цитата:
чи дивишся на якусь там точку вниз по схилу і із за цього корпус направлений собі вниз, а ноги їздять туда сюда? |
@mansrzv, скоріше друге, але це дінаміка, ти ж розумієш
|
Цитата:
на цьому відео з 8.00 чувак показує біля стінки INCREASING THE EDGE ANGLE OF AN ADVANCED SKIER | A Carving lesson w/ Tom Gellie | Ep.3 TT - YouTube |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 10:31. |