![]() |
Коли просто дивишся вниз по схилу, буде як в відео з мастерс рейсінгом який я скинув. Тренера їм торочать вже роками, щоб вони тримали корпус вниз по схилу і вони все рівно їдуть в ліс, бо ними крутить. І вами би крутило так само, якщо ви не тренували спеціально утримувати каунтер. Це не так легко, як тільки ти починаєш активно і більше менш правильно кантувати або брашити (це скорочує радіус більше, ніж ви їздите карвінгом і відповідно створює більше крутного моменту) лижа створює багато крутного моменту, і щоб його відмінити/компенсувати треба активно утримувати крутити таз синхронно до повороту лижі.
До лінії падіння я особисто про це не думаю, точно не знаю, не думав про це. |
Цитата:
тобто всі, хто може попою по снігу закластись роблять каунтер? навіть Марніц??)) |
Цитата:
Класичне кутове положення, це якраз комбінацію CA і CB але не зрозуміло яка. Кожен тренер дивиться по ситуації. Харб для того і розділив на два щоб можна було б говорити точніше. Добавлено через 4 минуты Цитата:
|
:friends:
до наступних дебатів) |
:beer:
|
Каунтер, це не про таз. Про плечі, в моєму сприйнятті. На могул подивіться
|
Я пояснюю від себе, здебільшого транслюючи PMTS. Тут СА це про таз, плечі вторинні. Могул взагалі інша історія, яка практично мало має спільного з їздою і тим більше з PMTS.
Харб сам, на мою думку, любить дещо перегинати з канутером в останні роки при аналізі рейсінгу. В відео 2004-року він інструктував взагалі їхати карвінг за лижами, без каунтеру. В книжці через два роки вже писав, що це дуже тонка лінія їхати за лижами і її легко перейти і бути закрученим (на мою думку це якраз десь як їздить багато інструкторів, той же Марніц). І тут я погоджуюся, особливо це в рейсінгу актуально і що для мене несподівано -- в GS. А далі стало ще більше уділятися йому уваги. В PMTS CA приділяють так багато уваги, бо по суті це школа коротких поворотів, а в brushed/streered (і слаломному!) варіанті закручує дуже сильно, це основна проблема десь 90% всіх хто починає практикувати, і це реально складно, в Томаса н-д з цим все погано, він ніколи не поїде як Райлі з таким CA. Також, СА реально допомагає тримати баланс, а в PMTS більшість всього робиться дуже точно і на малих швидкостях, що дуже челенджить баланс. Добавлено через 30 минут Ось цей дядя тут розказує наочно про CА. Він колись давно приходив на форум PMTS розпитував щось, просив поясити, потім десь пропав. Тут є ще один аргумент про який я сам забув, це те що називають також strong/stacked position. SKI TIP: Improve your skiing with COUNTER - YouTube В іншому відео про канутер він ще називає цю комбінацію (закручений таз, прямі плечі) -- технікою кубку світу. |
@Lyubomyr,
цей тріггер бой слабий на мою думку, попадались і інші його відео я би не рекомендував його дивитись взагалі( |
Він сам каряво їздить доволі, його син вже в цьому році гарно став їздити.
Він далеко не сильний якийсь коуч, але загалом досить компетентний. Деякі його відео доволі доступні, зокрема це. Хоча і далеко не виключні. ось тут його син малий гарно став їхати гігнат, мені подобаєтся: 3 ELEMENTS of Giant Slalom Revisited - YouTube |
нє, не еталон ніяк( сидить на попі і т.д.
коментарі до відео тоже не в тєму, реально він мене зовсім не впечатляє |
@Lyubomyr, бро, а накидай мені порядок вправ для впевнених прогресуючих для перехода на пмтс, будь ласка. Можна назви, можна своїми словами, я все нагуглю в ютубі. Дякую )
Я багато бачив, і навіть уявляю собі цей порядок, але ти 100% знаєшь краще ) |
@Sheridan, те що ти впевнений, що маєш досвід, катаєш на швидкості, це тобі не дозволяє щось перескакувати. Скоріше навпаки, тобі треба сконцентруватися на правильному і ретельному виконанні вправ. Це супер важливо і є ключем до успіху. Коли мені на форумі після першого відео написали щось типу "я думаю, що тобі треба починати з першої книжки першої сторінки" це був удар який я не міг пережити, бо це був третій рік відколи я захотів навчитися на лижах, третій рік практики. Правда, потім прийшли тренери і таки не відіслали на першу сторінку, але я знаю як це важко. Хороші новини, що наш попередній досвід і певні здібності до лиж вони не дають можливості щось пропустити, але вони дають можливість швидко рухатись по сходинках і прогресувати далі ніж дехто зможе прогреснути за все життя.
Я б тобі радив почитати з кантування стопами. Треба привчити тіло, що коли хочеш повернути, ти маєш робити це стопою, створювати зусилля, щоб в поворотаз в тебе утворювалася буква О. Разом з тим, можеш починати вчити супер фентом, це по суті другий рівень складності просто фентома, тут челендж навчитися скользити на канті мізинця в кінці повороту. Також ця вправа передбачає вирівнювання fore-aft балансу, треба перецентруватися (включити кор, порадтися вперед, потянути ноги назад, щоб носок лижі натурально опустився вниз) і далі продовжувати закантовувати стопою. І все це балансуючи на одній нозі. Твоя практика фентом мува має виглядати десь так: MA, lsem, Phantom on gentle slope - YouTube Dropbox - Liubomyr Semkiv 02.mp4 - Simplify your life Тільки без поштовха який я тут роблю на першому відео, це одна з цілей цієї вправи -- просто класти ногу, не штовхатися). Це буде дуже важко. Важко тримати баланс, супер важко тримати канутер, супер важко не вставити і не штовхатися, не махати руками і ось це все. Але це твій квиток на наступні рівні -- все робити правильно, ретельно і повільно. Відео треба зняти на відеокамеру, 3-4 поворота спереду, потім проїзд з боку, і 3-4 поворота ззаду. Показати мені, отримати фідбек і далі йти працювати. Якщо буде добре виходити, можна додавати інші супутні вправи, які будуть покращувати супер фентом. Якщо пройдеш перший етап, то далі, н-д на другий сезон варто освоїти більше релізів: з двох ніг і якщо піде добре, то релізитися з навантаженої ноги (weighted release). Це пререквізит для осоєння всіх цих перевалювань, крутого карвінгу, їзди all-mountain на новому рівні, і т.д.. Найважче мабуть, це прийняти реальність і полюбити практику. Ну і камеру треба мати з зумом, це як дзеркало для боксерів чи танцюристів. |
@Lyubomyr , дякую, друже, за стільки букв! За тиждень щось назнімаю в Гудаурі, потім в Бук
Добавлено через 7 минут @Lyubomyr , на першому відосі ти торкаєшся кантом внутрішньої зовнішнього черевика? Це дає додаткову точку стабілізації? Це дозволяється на початку? |
Це навіть бажано інколи практикувати свідомо. Одна з варіацій фентома. Це називається в PMTS "Free foot discipline". Коли в тебе одна нога вільна, її треба привчити дисципліновано триматися десь в просторі а не болтатися і розїжатися кудась. Торкнутися до черевика, це такий спосіб це навчитися. Це також зробить тобі вузьку стійку що дасть змогу краще балансувати на одній нозі. Потім, цей скіл переноситься і на ширші ноги, буде дещо не звично, бо в повітрі нема до чого прислонитися, але це працює.
|
Цитата:
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 10:31. |