Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Карвинг: техника катания (https://extreme.com.ua/forum/105-karving-tehnika-kataniya/)
-   -   Harald Harb PMTS (https://extreme.com.ua/forum/karving-tehnika-kataniya/29396-harald-harb-pmts.html)

Lyubomyr 28.02.2023 23:23

Ось це:
?? impressive - YouTube

Добавлено через 1 минуту

Цитата:

Коментар від Mik (Коментар 417805)
В мене був скрін, де у А. Томба лижі зігнуті більше, ніж сучасні лижі у більшості любителів в повороті. Тому, здається, розумію, про що мова.

до речі, Томба ж був чемпом і на прямих і на параболічних лижах. Якраз перехід застав.

Mik 01.03.2023 00:16

Можливо вплинув навіть на той перехід. У нас було два кумири: Томба- слалом, Цурбрігген-гігант.
Але то було дуже давно:cry:

Pirmin Zurbriggen giantslalom gold (WCS Crans Montana 1987) - YouTube

Доречі, Цурбрігген розпиляв дошку сновборд, та приніс цю ідею до виробників лиж. Але ідею не зрозуміли в той момент. Через деякий час інший виробник почав виготовляти лижі з радіусом повороту. І як ми бачимо, ідея прижилась. Хтось їздив на прямих лижах і витискав радіус. А зараз люди не можуть "протиснути" лижу.
Вся інфа з док.фільму( не мої фантазії):slalom:

Lyubomyr 06.03.2023 10:48

В рекомендації YT попало одне з найкращих відео їзди ХХ яке я бачив:
Harald Harb, How Skiing looks with "17 seconds of Skiing Simplicity"! - YouTube

Що є в цих поворотах, і чого немає в багатьох навіть хороших лижників, це continuous tipping -- коли кут постійно збільшується, а потім постійно зменшується. Таке вміють хороші слаломісти.

Мій знаймоий тренер каже про це : "не робих цих статичних позицій, цих фотопоз". Наступного разу як будете оцінювати когось їзду з претензією на ідеальність, дивіться на цей аспект.

Sheridan 06.03.2023 10:52

Цитата:

Коментар від Lyubomyr (Коментар 417893)
одне з найкращих відео їзди ХХ

Ідеальний :girl_in_love:

Lyubomyr 06.03.2023 11:04

А це така ж бездоганна техніка рівня атлета Кубку Світу, на льоді, у трасі:
Dave Ryding Slalom Training Snow Valley 10/5/21 - YouTube

SergAnt 06.03.2023 17:48

У темі 1 додатків
Цитата:

Коментар від Lyubomyr (Коментар 417893)
Що є в цих поворотах, і чого немає в багатьох навіть хороших лижників, це continuous tipping -- коли кут постійно збільшується, а потім постійно зменшується. Таке вміють хороші слаломісти.

Причем у элитных спортсменов это почти идеальная синусоида
Это измеренные на практике изменения угла закантовки внешней лыжи в зависимости от фазы слаломного поворота (Данные из научной диссертации норвежца Robert C. Reid).

Mik 06.03.2023 21:45

Daniel Brtna on Instagram
Я розумію СА якось так, тобто розподіл верхньої та нижньої частин тіла. Лижі і стопи, ноги таз в поворот, а плечі вниз по схилу. Такий собі антирух, скручування.

Lyubomyr 07.03.2023 00:36

Так. Але в цього чувака з технікою проблеми. Подивись де знаходяться його ноги. Таку ж помилку мають більшість фрірайдерів, які хочуть «дати угла». Я сам довший час не помічав цього.

merry_candy 09.03.2023 17:41

Цитата:

Коментар від Mik (Коментар 417928)
Daniel Brtna on Instagram
Я розумію СА якось так, тобто розподіл верхньої та нижньої частин тіла. Лижі і стопи, ноги таз в поворот, а плечі вниз по схилу. Такий собі антирух, скручування.

Я розумію так: лижі та стопи, ноги – у поворот, а таз, плечі – вниз по схилу. І думаю, що ця різниця - важливий момент, який багато змінює в катанні.

Sheridan 09.03.2023 22:39

У темі 1 додатків
Всьо, я в школу. Обіцяли дати снігу після перемоги

Вкладення 46742

Korben Dallas 09.03.2023 22:43

@Sheridan ,дівіді, рілі?😁

Sheridan 09.03.2023 22:45

@Korben Dallas , дя. Якраз шукаю, куди його вставити. Поки без успіху :(

Korben Dallas 09.03.2023 22:54

Продам системник з DVD rom, дорого.🤗

Додано через 5 хвилин

Ще є VHS плеєр, якщо що ;)

Barkas 10.03.2023 07:57

Продам DVD плейер недорого )

Korben Dallas 10.03.2023 09:14

@Barkas ,агов! Не демпінгуй!))

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 16:50.