Карвинг: техника катания подготовленные склоны, вешки, фанкарвинг |
22.03.2023, 11:59
|
#101 (посилання)
|
Їжджу на внутрішній лижі.
Зараз: поза форумом
Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
|
Цитата:
Коментар від Skyclub
Das ist fantastisch!
|
Ми мабуть схоже мислим; може технічна освіта дається в знаки )
|
|
|
22.03.2023, 12:04
|
#102 (посилання)
|
Адепт Харбариума
Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
|
Нєвєсомая Стопа так не злетить. Це нікому не цікаво. Шкода (
Тому я продовжу. Навіть без технічної оствіти.
Цитата:
Коментар від Skyclub
Сила яка тисне буде залежати від дфох факторів: радіуса дуги по якій їде лижа і як ця дуга орієнтована по відношенню до лінії падіння.
Як правило, хороші лижники стараються вийти на максимальні кути (створити найменший радіус і і таким чином найбільшу зворотню силу) вздовж лінії падіння і коли лижі вже повернуть і будуть орієнтовані перпендикулярно їй, то вже зменшувати кут закантовки (відпускати/release).
|
Саня з самого початку сприйняв в штики цю тему. Саме з причини несприйняття сферічного коня в вакуумі. Дарма. Так ведуть себе юристи частіше, розвалюючі справу, звертая увагу суду на помилки слідства.
Я зараз перечитав те, що Саня написав (цитую вище). Схоже на те, що при бажанні і вмінні жовті кружечкі будуть на лінії падіння. Саня, ти саме це маєш на увазі?
|
|
|
22.03.2023, 12:22
|
#103 (посилання)
|
Парапланерюга
Снаряга: ATOMIC SL 12 2008 спортцех
|
Ден, то цитата Любомира.
Жовті кружочки - це вже ржака з самого початку, бо ніхто не сказав що вони мають означати-сукупнісіть таінствєнніх внєшніх сил?
Потім виникло обмеження -це вже краще - "лижник на трасі гіганту", де вн вириє яму -мабуть саме це Че і мав на увазі, але ніхто не звернув на це уваги.
Я казав, що діє багата факторів, Любомир їх назвав, теж частково.
Лижник керує тою загадковою точкою і намагається підняти її ближче до гори., якщо на трасі.
У гіганті -чим вища траєкторія, тим кращє час -ну скажіть, що я помиляюсь? Бо я це підслухав, але від багатьох спортсменів чув, і тренерів.
Нізька траєкторія -пролетиш наступні ворота, або скинеш швидкість в них. Колись на восьмій на Буці стояла траса весь сезон, я там катав і спілкувався.
ставлять додаткові фішки, щоб підняти траєкторію. Я про це.
Короткі, малого радіусу, по Томасу -сніг має летіти ВГОРУ.
Вбік вже поганенько.
ВНИЗ(це ваш кружочок) це скид пяток, це не поворот, а скид.
І ми розбирали слід від лиж Томаса у короткому і він був вгорі - саме тому я і написав, що точка має бути вищє.
Ходимо по колу
|
|
|
22.03.2023, 12:31
|
#104 (посилання)
|
Адепт Харбариума
Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
|
@Skyclub, я взагалі за кружечкі в апексі поворота. Це лінія схилу по-нашому.
Забудь про вищу-нижчу траєкторії. В нас є тільки коридор, по якому ми валимо вниз по ідеальному схилу. Ворота тут заважають. Всі повороти в нас однакові.
Цитата:
Коментар від Skyclub
Короткі, по Томасу -сніг має летіти ВГОРУ.
|
Оце саме цікаве. Томас не сказав, як цього досягти? Бо Харб сказав давно. І назвав його early edging. Це максимально раннє кантування і початок різаної дуги дуууууже до лінії схилу.
Ще два роки назад я б був за кружечкі внизу. Зараз в мене теоретичні сумніви. Бо я бачив сліди рейсерів кубка світу в фрі катанні. І купу відосів Харба і його послідовників. І Шифрін навіть ) Свої сліду подивлюсь якось. Але я ніхто ) Тут краще, щоб Любомир мене прокоментував. Він шарить
|
|
|
22.03.2023, 12:37
|
#105 (посилання)
|
Парапланерюга
|
Ну, в мене в коротких сніг летить в гору, навіть якщо ритм дуже малий. нічого складного.
Коли бугри нескінчені, або кртутяк, то злизуєш пяти(вниз), бо так економно. тиждень тому з 16 км спуску з Мармолади 8 було у буграх. народ просто вмирав по дорозі ) не до краси ))))))))), а мені пофіг
|
|
|
22.03.2023, 12:38
|
#106 (посилання)
|
Адепт Харбариума
|
@Skyclub, покажеш відосік якось?
|
|
|
22.03.2023, 13:05
|
#107 (посилання)
|
Парапланерюга
|
Поки не захейтили ведмедики кочі
це на школі у Марніца у січні
знімає моя дружина
це демо ДЛЯ НЕЇ, тому короткі навмисне дуже затягнуті у часі, що було зрозуміло, куди летить сніг, навіть коучам
нема питань додати частоти, але Томас сказал САМЕ УПОВІЛЬНИТИ для закатки, а потім додавати.
-спочатку малий радіус
- потім великий(дуже складно переробити погляд та руки-це процес, на сьогодні набагато кращє вже)
схил червоний(не встратий положняк, де все просто)
|
|
|
22.03.2023, 13:10
|
#108 (посилання)
|
Bukovel Skischool
Снаряга: Salomon X-Race SW/165 2017
Atomic Hawx Ultra 110
|
А тепер подумайте, в якому місці повороту лижника розганяє...
Додано через 2 хвилини
Не може бути в апексі (лінія падіння) максимального навантаження...
Додано через 34 секунди
...забув додати "на мою скромну думку")
|
|
|
22.03.2023, 17:30
|
#110 (посилання)
|
Їжджу на внутрішній лижі.
Снаряга: Rossignol FIS GS 193, Dynastar FIS SL 165, O+ скітур, Blizzard Brahma 88, Salomon QST 106, HEAD Supe
|
Цитата:
Коментар від Sheridan
Нєвєсомая Стопа так не злетить. Це нікому не цікаво. Шкода (
Тому я продовжу. Навіть без технічної оствіти.
|
Я мав на увазі, що обгворювати питання де найбільші сили дещо без толку. Але є інщі цікаві аспекти повязані з внєшнімі сіламі :
1) Як їх можна використовувати для переходу в наступний поворот (недавно десь згадувалося в контексті курсу того Велєри Пасанецького)
2) різномаїття різних форм і позицій тіла в різних фазах повороту.
Я в минулому сезоні почав звертати увагу на це і багато що для себе зрозумів. Основне відкриття було, що якщо ти не зробив кутів скільки хотів вчасно, то нема сенсу вже мучити себе і лижу пізно в повороти. Та й ще всякі цікаві відрияття для себе зробив з цим всім. Але для цього треба поняти флекс-ту-реліз, це відкриває нові виміри в цій всій грі.
|
|
|
Тут присутні: 5 (учасників - 1 , гостей - 4)
|
Роман_ЛВ
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати коментарі
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати коментарі
HTML код Вимк.
|
|
|
При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
|
| | New Users | New Posts | Visits | Pageviews | Search Engines | Direct Traffic | Referring Sites |
---|
Today | 0 | 0 | 10 | 32 | 10 (83%) | 2 (17%) | 1 (2%) |
---|
Yesterday | 1 | 3 | 147 | 544 | 94 (64%) | 52 (35%) | 1 (1%) |
---|
Month | 7 | 73 | 3667 | 11115 | 2264 (62%) | 1359 (37%) | 49 (1%) |
---|
|
|
|