Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Карвинг: техника катания (https://extreme.com.ua/forum/105-karving-tehnika-kataniya/)
-   -   Правильно кататься (https://extreme.com.ua/forum/karving-tehnika-kataniya/34-pravilno-katatsya.html)

Korben Dallas 15.02.2021 23:44

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 412996)
Первая инструкция от одного из топов этой техники. Пол Лоренц. Он не придумал ей названия, но использует epic carving, performance carving и power carving. Ничего из этого нормально не переводится ))) Ладно, пофиг. Учите английский или включайте русские сабы. Это афигенно :girl_in_love:
HOW TO CARVE | Tips to get your hip on the snow - YouTube

Ану, кто скажет, засчёт чего такие плавные и красивые повороты? ;)

SOUZmultFILM 16.02.2021 10:04

Цитата:

Коментар від Korben Dallas (Коментар 413049)
Ану, кто скажет, засчёт чего такие плавные и красивые повороты? ;)

Бо присутня розножка. :)

Lyubomyr 16.02.2021 11:10

Цитата:

Коментар від Korben Dallas (Коментар 413049)
Ану, кто скажет, засчёт чего такие плавные и красивые повороты?

Бо навчався в Буковелі :)

Добавлено через 43 минуты

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 413007)
Идея ясна? Всё намного проще, чем у Харба

В ХХ на словах все так само просто. Все що Пол в тому відео розказує: softening outside leg white staying balanced on on until long leg length matches short one which enables body to topple over the skis. Not extending/disrupting balance, levelled hip creates angulation. Все це є, 20 років вже. Все дуже просто! Всього то треба навчитися балансувати на всіх чотирьох кантах, бути гнучким в тазі, скоординовано робити різні елементи: додати, забрати, потянути ногу і все це за дві секунди на великій швидкості.

Це вивчається з допомогою прогресій (в відео про фісовську слаломку в Пола є слова типу "learn movements and then bring them to skiing", це підхід PMTS "primary movement teaching system") , які є в книгах і методології ХХ. В Projected Productions теж є матеріали, але там скудно, прогресій нема, є якісь поради, але якщо є вже база, цікаво слухати, воно 100% сумісне з PMTS.

Sheridan 16.02.2021 12:18

@Korben Dallas, ну давай свою версию

Niroman 16.02.2021 15:50

@HappySkier, "Такую", "похожую", "подобную" (нужное подчеркнуть) технику уже называли fun carving. Почему так и не называть, тем более здесь во главу угла поставлен как раз fun? )

HappySkier 16.02.2021 17:02

Цитата:

Коментар від Niroman (Коментар 413072)
@HappySkier, "Такую", "похожую", "подобную" (нужное подчеркнуть) технику уже называли fun carving. Почему так и не называть, тем более здесь во главу угла поставлен как раз fun? )

Є і "fun carving", і "power carving", і "technical carving". І дійсно, думаю, "fun carving" використовується частіше.
Я не головний спеціаліст у варіантах цього стилю. @Sheridan так точно є більшим спеціалістом і, як я розумію (можливо помиляюся), він вважає, що "fun carving" не найкращим чином відповідає суті цього стилю, і тому він спочатку запропонував "technical carving", а потім поміняв на "power carving".
А я тільки запропонував на мій погляд, найбільш відповідні переклади цих термінів.
Якщо взяти головним англійським терміном "fun carving", то питання назви відпадає.

Korben Dallas 16.02.2021 18:18

Здесь есть прокатка лыжи, про которую мы все забываем в перекантовках

Lyubomyr 16.02.2021 21:42

Перед описом, він зробив важливий вступ:
"... And all of this should be happening with minimal or efficient movements. That means I'm not trying to make any unnecessary movements."

Він просто не робить нічого зайвого, про прокатку не було ні слова. В момент перекантовки він робить то, що сказав:
помякшує ногу, це призвродить до того, що вона приїжджає до верхньої ноги таким чином скорочуючись, далі (він це не сказав) він переносить вагу на верхню ногу (утримуючи при цьому кант мізинця, інакше буде плуг і ризик зловити кант), утримувати довго нічого не треба, тіло зразу перевалюється через лижі на іншу сторону -- лижа продовжує їхати поперек склону а тіло пвродовжує рухатися вниз, це відбулося, бо він просто забрав підпорку, яка тримала тіло від випадання під дією центробіжної сили; в момент перевалювання він кантує нову внутрішню лижу (тут він сказав тут що важливо, щоб ноги були активні під час того, як тіло перевалюється в новий поворот), тут перехід завершується.

Korben Dallas 16.02.2021 22:04

@Lyubomyr ,ок, покажете мені якось все це, про що Ви тут написали, я хочу всі ці букви побачити в русі і в динамиці, крок за кроком ;)

Sheridan 16.02.2021 23:27

Цитата:

Коментар від Korben Dallas (Коментар 413080)
Здесь есть прокатка лыжи, про которую мы все забываем в перекантовках

Что-что? Почему я впервые слышу этот термин? :shock:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 00:11.