Кашпировские онлайн ставим технику по фотографии и видео :) |
21.03.2023, 13:04
|
#321 (посилання)
|
Одесса-мама
Зараз: поза форумом
Снаряга: Völkl Racetiger Speedwall Uvo SL 16/17, Völkl Code Speedwall 12/13
|
Цитата:
Коментар від Sheridan
@A888, я теж так раніше думав. Тому і взяв верхню каталожну слаломку, а не спортцех. Тепер жалкую. Чи ні... )
|
Вибач, що російською, це копірайт из Основ « Что такое спортивные лыжи
Спортивные лыжи сделаны для того, чтобы на них соревноваться. И как любой другой соревновательный инвентарь, хоть обувь, хоть автомобиль, не только узкоспециализированы, но ещё и конструктивно ограничены действующими правилами соревнований.
Часто называемые «цеховыми», эти лыжи рассчитаны на жёсткие подготовленные склоны и борьбу за доли секунды. Для каждой из горнолыжных дисциплин свои модели в строгом соответствии с текущими правилами FIS (Международная федерация лыжного спорта).
Принципиальное отличие любых спортивных лыж от экспертных в том, что ими нужно постоянно управлять, загружать, контролировать и работать в каждом повороте. Любая экспертная лыжа из каталога, даже та, что в спортивном дизайне, может поворачивать сама и подразумевает катание целый день. Спортивная же сама не повернёт, тренировка и соревнование. Пара часов с полной отдачей — и отдыхать/восстанавливаться.»
|
|
|
21.03.2023, 13:15
|
#322 (посилання)
|
Адепт Харбариума
Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
|
@A888, ну Енді ))) Ти знаєш, яке в мене найбільше розчарування в житті? Це те, що я рахував, що дорослі всі розумні і знають, про що говорять. Цей текст - це теж уява звичайної людини. Не Енштейна чи Хокінга.
Я був на 3 заводах. Спортцех відрізняється конкретно. Окрема деревина, товстіший тітанал, сама швидка база. Але це ті самі лижи. Єдине, чим вони можуть кардінально відрізнятись від каталожних, це продольною жорсткістю. Особливо в R&D, а не просто спортцех. Під кожного з кубку роблять щось те, шо йому підходить.
Ну і щоб два рази не вставати. Зазвичай канти на спортцеху тонкіші. Знаєте, чому? Я офігів, коли це прочитав ) Хоча може це теж уява якогось дорослого, який не шарить про шо пише, але це був реальний фізик )
|
|
|
21.03.2023, 13:32
|
#323 (посилання)
|
Я знаю, що я нічого не
|
@Sheridan, чув багато разів, що канта менше. Чому менше не знаю.
|
|
|
21.03.2023, 13:37
|
#324 (посилання)
|
Адепт Харбариума
Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
|
@Mik, я тримав їх в руках вони на відсотків 25-30 тонкіши. Знав, що це для регулювання продольної жорсткості, але прочитав, що, як з'ясуваалося!!!, що канти набагато гірше скользять по снігу, ніж база! Оце фізики заморочились. Ну ми в курсі, що ми насправді їдемо по воді, а не по снігу. Сніг тане під навантаженням і замерзає одразу після. Тут треба порівняти площину тиску канта і леза ковзанів, наприклад.
В общєм, тупо залізна лижа нікуди не поїде, якщо на схилі холодно. Примерзне одразу до весни. Тому кант зробили тонкішим, щоб кант не гальмував ідеально підготовлену всілякими прискорювачами базу
Чудєса )
|
|
|
21.03.2023, 13:42
|
#325 (посилання)
|
Я знаю, що я нічого не
|
@Sheridan, не повіриш, але скользяк при мінусах від 15 і нижче без парафіну також примерзає і лижі не їдуть.
|
|
|
21.03.2023, 13:44
|
#326 (посилання)
|
Адепт Харбариума
|
@Mik, тому що тиску недостатньо, щоб зробити воду. Ковзанам пофіг )))
І тут я зрозумів, що не знаю, як фізично працює парафін. Блін )
@Kirill розкажеш?
|
|
|
21.03.2023, 13:48
|
#327 (посилання)
|
Я знаю, що я нічого не
|
Ото автор теми буде радий нашим тут дописам.
|
|
|
21.03.2023, 13:48
|
#328 (посилання)
|
Адепт Харбариума
|
@Mik, я все поношу кудись пізніше. таке треба чистити, коли всі вже все сказали )
|
|
|
21.03.2023, 14:49
|
#329 (посилання)
|
Одесса-мама
Снаряга: Völkl Racetiger Speedwall Uvo SL 16/17, Völkl Code Speedwall 12/13
|
Цитата:
Коментар від Sheridan
@A888, ну Енді ))) Ти знаєш, яке в мене найбільше розчарування в житті? Це те, що я рахував, що дорослі всі розумні і знають, про що говорять. Цей текст - це теж уява звичайної людини. Не Енштейна чи Хокінга.
Я був на 3 заводах. Спортцех відрізняється конкретно. Окрема деревина, товстіший тітанал, сама швидка база. Але це ті самі лижи. Єдине, чим вони можуть кардінально відрізнятись від каталожних, це продольною жорсткістю. Особливо в R&D, а не просто спортцех. Під кожного з кубку роблять щось те, шо йому підходить.
Ну і щоб два рази не вставати. Зазвичай канти на спортцеху тонкіші. Знаєте, чому? Я офігів, коли це прочитав ) Хоча може це теж уява якогось дорослого, який не шарить про шо пише, але це був реальний фізик )
|
Ти забуваєш про прокладку між сидінням і кермом, між лижею та кріпленням. У ній і закладена вся жерсть. Канти тонші тому, в тому числі), що треба компенсувати вагу.
|
|
|
21.03.2023, 15:07
|
#330 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: Atomic D2 SL
|
Коли я писав, що спортцех нормально продавлюється, я мав на увазі СЛ лижі
ГС звісно тяжче прогнути, потрібна більша швидкість, ну і техніка краща
Даунхільні просто прямо будуть їхати, поки до 90 км не розженешся)
|
|
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати коментарі
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати коментарі
HTML код Вимк.
|
|
|
Схожі теми
|
Тема |
Автор |
Розділ |
Відповідей |
Останній коментар |
Троллей
|
borisimus |
Air Sports территория |
20 |
26.05.2013 17:09 |
При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
|
| | New Users | New Posts | Visits | Pageviews | Search Engines | Direct Traffic | Referring Sites |
---|
Today | 0 | 0 | 0 | 0 | 56 (70%) | 23 (29%) | 1 (1%) |
---|
Yesterday | 0 | 3 | 58 | 170 | 56 (70%) | 23 (29%) | 1 (1%) |
---|
Month | 3 | 110 | 4947 | 15868 | 2596 (53%) | 2220 (45%) | 123 (2%) |
---|
|
|
|