Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Кашпировские онлайн (https://extreme.com.ua/forum/34-kashpirovskie-onlain/)
-   -   К: Igrus (https://extreme.com.ua/forum/kashpirovskie-onlain/1223-igrus.html)

igrus 04.04.2024 15:04

яж казав, не приплетайте в всому цому Томаса ;)
А взагалі "Берега ПОПУТАЛ!!" це не тема розбору чиїсь фото, не генерованих мною
зробить тему Хороший инструктор та гадайте по фото яка фаза поворота фотографії :)

тебе вже похвалили тут, то збирай манаики та юзай Ближній Схід як максіму, а як мин другу тему! :)))

igrus 04.04.2024 15:38

! Rain:
коментар видалено

прохання адміна зробити, щоб Хороший інструктор пішов геть як мін з ціеі гілки, як максимум до арабів на діскусію ;)

я вже все побачив, такого Дна ще тут не було,...
справді суспільство хворе, та спілкування до позитиву ніяк не взмозі наблизитись..

Mik 04.04.2024 17:15

Я, зі свого досвіду, спробую пояснити дещо про носки та тиск на них.
Отже забудемо на хвилинку про лижі, та поворот. Аналогія в данному випадку буде з бігом, саме з приземленням. Є три варіанти приземлення:
Передня зовнішня частина стопи з подальшим перекатом.
Вся стопа
Пятка.

Перший варіант-еволюційний, природній.
А тепер переносим це в лижний поворот. Початок повороту на носках. Потім поступовий перекат всієї стопи до п'ятки.
Просто багато хто стартує з другого варіанту(всієї стопи, центральної стійки ітд.)
Я нівкого не вчився, самоучка.

igrus 04.04.2024 17:35

мік ти кажешь про карвинговых поворот, де ЦМ приблизно стоїть над лижами на початку повлроту, хороший інструктор каже про ранній перенос, коли зразу після переканту ЦМ переноситься в центр повороту (не дуже присутній кут ангуляціі) , а лижи ідуть по своїй тракторіі, дуже багато назв цьому повороту, але і справді там нема тиску та напруги на язики бот, як слідство на носки лиж
є безліч моментів, якими технични інструктора впливають на учнів.. то є один з них..
твій метод більш універсальний, та корисний для норм лижника ;)

Lyubomyr 04.04.2024 17:43

Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 421524)
Я дав велике ФОТО і навіть пояснив, яка це фаза повороту.
ПАДІННЯ.
Хто з цим незгоден?
У цій фазі ніхто не давить на носок. Це фаза створення кутів. Зовнішня пхається вперед. Як ти собі це уявляєш - пхати ногу вперед і валитися на носок одночасно?

Я коментував окрему цитату, не фото. Я взагалі техніку по фото ніколи не оцінюю. Фото може бути лише гарним або ні, а техніку треба бачити в динаміці. Та й ніхто не просив.

На фото справді виглядає, що це ще далеко до лінії падіння такий кут, в такому разі він неочікувано, вражаюче великий, аж дивно, так можна і впасти.

А так по темі носків, я їжджу з розножкою якщо не потяну активно ногу назад. Це ок, так всі роблять. Спортивні лижі не повертають без цього. Я колись теж їздив на пятках і думав що так і має бути поки мене не просвітили. На спортивних лижах фактично це номер один про що треба думати, щоб не висадитися на пятки.

Skyclub 04.04.2024 18:16

Цитата:

Коментар від igrus (Коментар 421528)
прохання адміна зробити, щоб Хороший інструктор пішов геть як мін з ціеі гілки, як максимум до арабів на діскусію ;)

я вже все побачив, такого Дна ще тут не було,...
справді суспільство хворе, та спілкування до позитиву ніяк не взмозі наблизитись..:{

Дивись, ведмедику, в тебе є 2 варіанти тут.
Адмін тут нікого не банить , навіть зовсім кончених довбнів, навіть :crazy:, навіть тебе:cry:
Натяків ти не розумієш, звісно.

Але ж існує просте та логічне рішення, і всім стане добре.

Ти просто заходиш до мене на сторінку у Кашпіровських і просто своїми лапками витираєш все, що там написав. ВСЕ.

Після цього я захожу сюди і також витираю ВСЕ, що я тут писав.

Після цього ми обіцяємо просто ігнорувати один одного, і "нє упамінать всує"

І можєш собі спокійно віщати далі:agree:

Я цього добиваюся, якщо до тебе досі не докотило.
Бо ти таки достав, :evil:

І поки ти цього не зробиш, я буду спілкуватись з тобою саме ТУТ у твоїй манері, але трохи витонченіше:Yahoo!:

Звісно, після цього, твої кути мене вже не зацікавлять.
А поки що таки цікаво, знайдеш ти те, чого нема, чи ні?
Бо час іде невпинно:pardon:

Добавлено через 22 минуты

Цитата:

Коментар від Lyubomyr (Коментар 421533)

На фото справді виглядає, що це ще далеко до лінії падіння такий кут, в такому разі він неочікувано, вражаюче великий, аж дивно, так можна і впасти.

А так по темі носків, я їжджу з розножкою якщо не потяну активно ногу назад. Це ок, так всі роблять. Спортивні лижі не повертають без цього. Я колись теж їздив на пятках і думав що так і має бути поки мене не просвітили. На спортивних лижах фактично це номер один про що треба думати, щоб не висадитися на пятки.

Саме тому Томас і написав, що "дуже добре", бо саме цьому він і вчить, сам він просто падає у поворот аж до снігу. Зараз з ним були буковельські хлопці, Руслан та Андрій, вони катосять майже так само-падають. Пригадую Бойчука, здається, він так само падає.

Lyubomyr 04.04.2024 18:35

Ні, в Харба це якраз є і завжди було. Поміняти канти до лінії схилу. Це називається в американсьому спорті High C (верхня дужа від букви С).

Подивися уважно:
Develop Early Angles with ski testing. - YouTube

В Харба ця мехініка описана ще в книжці 2004 року, Expert Skier 2.
Просто ми не падаєм туда за борт, а згинаєм ноги і даєм тілу продовжити рух і ногам поїхати далі. Ігрус про це писав недавно десь, до слова.

Добавлено через 6 минут

Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 421534)
Про носки - я зараз пробую інше, і є підозра, що носки більш важливі для лиж більшого радіусу і зовсім жорстких, в мене 14.2 і там , мабуть мякі носки. У Юльки Редстер.
Я взяв свого старого Фішера WC, взагалі нічого не можу з ним зробити. Може і саме через носки, хз...

Так, це то про що я говорю. Це дуже відчувається на GS лижах. В мене 30м. Я тобі кажу, вони не повертають без цього взагалі. Але й слаломки FIS працюють зовсім по іншому якщо зігнути носок. Коли будеш дивитися рейсінг зверни увагу як вони під ворота приїжають головою вниз а ноги позаду.
В мене також черевики HEAD спеціально нахилені з мінімальним кутом, десь щоб було як в Rossi/Lange, в такій позиції коли я тисну, більше зусилля йде на носки.

Я на своїх неспортивних їжджу розслабено і десь ближче до центру.

Sashko 04.04.2024 20:11

Цитата:

Коментар від Mik (Коментар 421531)
Я, зі свого досвіду, спробую пояснити дещо про носки та тиск на них.
Отже забудемо на хвилинку про лижі, та поворот. Аналогія в данному випадку буде з бігом, саме з приземленням. Є три варіанти приземлення:
Передня зовнішня частина стопи з подальшим перекатом.
Вся стопа
Пятка.

Перший варіант-еволюційний, природній.
А тепер переносим це в лижний поворот. Початок повороту на носках. Потім поступовий перекат всієї стопи до п'ятки.
Просто багато хто стартує з другого варіанту(всієї стопи, центральної стійки ітд.)
Я нівкого не вчився, самоучка.

просто цікаво. я пробігся повільно. приземляюсь на всю стопу. потім піднімаю пʼятку і відштовхуюсь.
потім спробував пробігтись з приземленням на передню частину, зробити перекат і наступний крок. не працює у мене.

якщо приземлятись на передню частину стопи - я не буду робити перекат - я зразу відштовхуюсь.

Що я роблю не так?

Mik 04.04.2024 20:22

@Sashko, треба босим спробувати. Все одразу стане на свої місця.
Ще одне. Не знаю, чи працює на спрінтерських. Від середніх точно працює.
Ще одне. Біг, це ніби 5хв/км і менше. Інше джогінг, (труссца). Якщо немає фази польоту, то і переката може не бути. Нема чого гасити перекатом (навантажень)
Running Analysis of Heel Strike vs Forefoot Strike Technique [Ep64] - YouTube
Ден почистить це, сподіваюсь.

igrus 04.04.2024 23:47

Друже. Це дуже прослідковується в лижах та ботах. Коли ти ідеш на ікрах, задниках бот ( закатуешь на перекантовку). Потім тебе (ЦМ) переносить завдяки інерції + Центробіжноі на перекантовку та кидає на язики бот. Яки вже автоматично тиснуть на носки лиж... :))) я це і називаю ' катання на зовнішніх силах' )))
Це дуже грамотно сказав той канадіець в твоєму відео.. про кидання ядра - просто рукою. Та розгіном корпуса та ніг.. що ефективніше - звісно другий варіант...

Додано через 24 хвилини

Подивився відео бігунів. Таки я трусцою бігаю на плюсну.. переважно . Бо свод стопи гарно гасить ті навантаження до коліна
Та значно легше по м'якому покриттю стадіона. .
Бо 8-10 км на пятку ну просто жах для колінок буде..
Але зв'язати це з лижами в мене тільки так виходить. Це я називаю прокатка.. бажано для навчання с початку ну дуже великий амплітудою робити. Накатувати на максімалках .

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 13:16.