Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Кашпировские онлайн (https://extreme.com.ua/forum/34-kashpirovskie-onlain/)
-   -   К: sanyana (https://extreme.com.ua/forum/kashpirovskie-onlain/12802-sanyana.html)

Lom 16.01.2016 22:46

Цитата:

Коментар від SergAnt (Коментар 295774)
Полого, техники никакой

а вот нинада нас дурить. Чтобы так идти пологое, требуется как раз таки техника.

igrus 16.01.2016 23:02

Ден - ржачный :-))
Вот заведу я гигантку... Меня не то шо снимать будут, меня в телевизоре покажут..:-))

Lom 16.01.2016 23:20

а дульки. Я вон попробовал, даже в мобильном телефоне нокия-кирпич не показали))
@sanyana, прекрати истерику, выходь из колыбы (или ты промазал? она почти верхняя в списке топиков), ты ж кремень! :beer:

Spin 16.01.2016 23:49

@sanyana, спокойствие! Я через это тоже проходил. И лыжики мои не намного отличаются радиусом (16 метров для 168 см). Помалу втянулся в это "карвинговое безобразие". Подумать только, лыжи сами рулят! Цена - кавалеристская стойка, к которой до сих пор не могу привыкнуть. Ощущение - как будто только с кобылы слез. Кстати, может тебе тоже поможет это мое наблюдение. Как только почувствуешь, что ноги стоят в раскорячку, то это уже почти карвинг. Осталось немного научиться гнуть свое трудногнущееся тело в области ж**ы (простите за гусарские штучки) и еще по мелочам, типа пригружать носки лыж, круче кантоваться и т.п.
В завершение...по секрету...я тут кое-кому набиваюсь в компанию на Тростян. Там этих колыб)))

sanyana 17.01.2016 13:51

Цитата:

Коментар від Spin (Коментар 295779)
на Тростян. Там этих колыб)))

Нє... то далеко. Я до найближчої ледве встиг. :skiing:Стало легше, але... якось не те. Сів дивитись з племінницею щось Діснеївське... фентезі про тінейджерів.:shock: Коли це кіно(?) закінчилось, вона спитала: "Правда кульний фільм!?" От тут мене і попустило. Спав, як зайка.:good:

Та-ак! Хто у нас тут на прослуховування? С переглядом якось не складається...

Ага! @Lom, @Prokurat. Шоу обростає старими-новими персонажами. Герой, майстер, спортсмен... (то нічого, хлопці, що я вас так буду називати?) -От і добре.:friends:
Цитата:

Коментар від Prokurat (Коментар 295762)
Ну и зачем их ворочать, пусть едут себе, разгоняются

Дивно... чому майстер не зауважив спортсмену, що коли він таки розженеться на ціх "брьовнах", то якраз стане в чергу на витяг?:acute:
Цитата:

Коментар від Lom (Коментар 295763)
Как мне показалось, вполне успешно средними дугами без особых усилий. На длинные не было места, на короткие у меня не получилось (пробовал).

Герой таки теж дивився на майстра.:good: Майстер, він на то і майстер, що гарно підбирає слова і гарно катає. Але дивно, як він не відчув, що скидає канти в кінці кожного повороту, бо чітко усвідомлює, що кожен поворот треба завершити. Навіть середніми дугами. Ти моя остання надія. Я знаю. Ти готувався. Хай твої колеги знімуть тебе на "брьовнах" від старту на короткому бугелі, бо навіть мені пощастило їх вмовити. Хіба це складно? І я традиційно заспокоюсь. Навіть теоретиків чипляти не буду. Обіцяю.:agree:
І цеє... тоє... як його... Так! Це універсали. От тільки пипець, які жорсткі і пипець, які важкі. Лом не дасть збрехати.:agree:

Та-ак! Далі у нас вельмишановний @SergAnt. Мої вітання! Завжди раді бачити спецов і не тільки в цій темі!:good:
Цитата:

но раз автор приглашает, а @Sheridan не возражает

Ну як дитина... їй богу... Чого б це йому заперечувати? Та й коли? Коли рейтинги ростуть? Коли всі нормальні люди понеслись за попкорном? Ню-ню... Я навіть проплюсую. Бо інший товриш виклав своє відео на похилому(?), а я не зацінив... Погано вийшло...:pardon:
Цитата:

Если автор ждет видео форумчан на кубковых Gs, исполненного в стиле Лигети ("стиль, динаміку і видовищність!"...) и снятого на буковельской 7-ке, то это просто шутка юмора. Зачёт.
Или автор искренне считает, что "склея" ноги, сев на задницу, проскальзывая-тормозя в каждом повороте на пологом, он таки получает желанное? -

Герой таки втомився. Герой таки хоче тільки те, що хоче і не більше. Але шось недобере... А шо? Стиль, динаміка, видовищність залежать від схилу, а не від лижника і техніки?:shock: Отакої! Знову... вік живи - вік вчися! Хоча... шо той "клоун-стайлер" може розуміти..? І це... мій опонент правда знає за різницю між знати і вміти? Ась?:nea:
Цитата:

Но лучше мастера не отвечу

А майстер... пишучі трактат поліз в небезпечні хащі. Бо по майстру виходить, що категорійність в туризмі для лохів, а для справжніх екстремалів - комерційні сходження на Еверест.:good: Ну то таке... я в ці хащі не лізу.:pardon:
За відео респект.:agree: Ви і Шерідан просто чудові. Я тут передивився своє відео і з 35 по 50 сек. визнав себе більше схожим на Шерідана.:shock: Сподіваюсь він не образиться.:pardon: А то, що ви порівнюєте лижі за радіусом... ну, шо той "клоун-стайлер" може розуміти..?:unknown: Слідуючий!
Та-ак! Тут трохи неробірливо... Далі! Ага... Поки все.

@Spin, ти шо думаєш, я чогось не розумію? Просто шоу має йти по сценарію.:secret:
І цеє... хлопці! Обіцяю не лишати поза увагою найкращі перли. Як і ви. Але майте бога в пузі... чорнила і час такі дорогі...:wink: Не так щільно... Не встигаю:(

Sheridan 17.01.2016 14:17

@sanyana, мне жаль, но я не понимаю, о чём весь сыр-бор. Тебя не затруднит переключиться на русский и обьяснить в парочке предложений.

P.S. Кроме меня, видимо, все понимают, о чём речь. Доктор, мне хана?

SergAnt 17.01.2016 14:56

Боюсь, я и на русском уже ничего не пойму :acute:
Цитата:

Коментар від sanyana (Коментар 295803)
...А то, що ви порівнюєте лижі за радіусом... ну, шо той "клоун-стайлер" може розуміти..?:unknown:

С удовольствием попробую объяснить. "Clown Style" - устоявшийся в интернет-форумах термин, описывающий кривляния автора на пологом. Смысл на современных карвинговых лыжах непонятен, но это ни разу не проблема. Главное автору, и не только, нравится и приносит удовольствие. Только вот убеждать в этом оппонентов, видимо, не стоит.
Я вообще всю прошедшую неделю на пологих переездах- траверсах учился у дочки ездить в свиче, это оказалось посложнее любых студенческих Чегетов, Тростянов и Чимганов :shock:
А разница в лыжах есть, да. На таком пологом Gs-ка будет кантоваться полегче и ехать чуть быстрее. Тут не поспоришь :friends:

Bob_Kneissl 17.01.2016 15:42

Цитата:

Слідуючий!
Та-ак! Тут трохи неробірливо... Далі! Ага... Поки все.....

І цеє... хлопці! Обіцяю не лишати поза увагою найкращі перли. Як і ви. Але майте бога в пузі... чорнила і час такі дорогі...:wink: Не так щільно... Не встигаю:(

@sanyana, Я наступний!:agree: Подивився відео, почитав всі коментарі та й стало мені сумно.:wink: На форумі я мабуть самий старий, хто вміє катати олдскул і в свій час був трохи спортсменом аматором та ходив слаломну трасу, тому мушу тебе дуже розчарувати.:agree: На відео немає як такої чистої олдскульної техніки. При такій техніці ти не пройшов би навіть 2-х воріт простої слаломної траси , не кажучи вже про катання по цілині, де потрібно було вміння, щоб підняти носки класичних лиж хоть трохи з цілини. В далекому 2009 році в нас на форумі була версія про завантаження лиж в карвінговій техніці 50/50, що мені було дуже дивно, тепер 60/40. В наступному році був запрошений до Чеслава на школу Актів-спорт, де мені було дуже психологічно важко перейти з класики на карвінг та розклеїти ноги:wink:.
Тому, щоб більше тебе не розчаровувати, давай зустрінемось на Буковелі, пологу трасу вибираєш сам, на твоє замовлення буде продемонстровано любий твій каприз:slalom:. Колиба за тобою.:beer::beer::beer:
Це моя особиста думка.:wink:

sanyana 17.01.2016 16:09

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 295804)
@sanyana, мне жаль, но я не понимаю, о чём весь сыр-бор. Тебя не затруднит переключиться на русский и обьяснить в парочке предложений.

P.S. Кроме меня, видимо, все понимают, о чём речь. Доктор, мне хана?

Хорошо. В пару предложений не смогу. Я не вижу тут никакого сыр-бора. Все общаются на одном языке. Автор темы выложил видео, посыпал голову пеплом, признал свои ошибки и обещал много работать. Тема, как ни странно не заглохла. В процессе, автору стало интересно, как все таки будет выглядеть уже правильная техника, примененная к ТОЧНО таким условиям, как на видео. Так и не получив конструктивного ответа, он решает прикрыть обсуждение до лучших времен. Это пост 70. Неудачно. Т.к. появляется пост 80, и автор не понимет, в ответ на что в такой манере он был написан. Все.

Цитата:

Коментар від SergAnt (Коментар 295808)
Clown Style" - устоявшийся в интернет-форумах термин, описывающий кривляния автора на пологом

Гугл молчит. Не хочу, после вопроса Шеридана, коментировать.
Цитата:

Коментар від SergAnt (Коментар 295808)
Только вот убеждать в этом оппонентов, видимо, не стоит.

Где вы это прочитали?

Цитата:

Коментар від Bob_Kneissl (Коментар 295811)
давай зустрінемось на Буковелі, пологу трасу вибираєш сам, на твоє замовлення буде продемонстровано любий твій каприз. Колиба за тобою.

Господи... та хіба ж я десь чи колись був проти практики і конструктиву? Щиро дякую! Я збираюсь на Бук десь після 8 березня. А ще раніше в Пилипець... Сподівюсь на зустріч!:beer: Полюбе за мною!:)

Lom 17.01.2016 17:32

Цитата:

скидає канти в кінці кожного повороту,

Давай для понимания таки разберемся с терминологией, иначе практика нипанятна))

Карвинг - это не обязательно резаный (без проскальзывания) поворот. Это любой правильно выполненный поворот, в котором использована карвинговая геометрия лыжи. Не веришь - посмотри любые соревнования по гиганту. Спортсмены стараются идти резано, но при необходимости успешно совмещают резаный и скользящий поворот даже в пределах одной дуги, дабы вписаться в ворота. И как бы никто за это не называет их технику годилем или классикой, не? :)

Существует несколько способов контроля скорости в карвинге:
-частота поворотов
-радиус поворотов
-проскальзывание.

Теперь делаем проекцию теории на поставленною тобой мне практическую задачку: спуск по красно-синему склону с остановками, узкий участок, максимум внимания на тебя, контроль себя и окружающих при очень большой загрузке склона, скорость в пределах общего трафика или немногим быстрее, т.е. не быстро. Лыжи - тяжелая жесткая гигантка, некондиция, радиус бокового выреза 19 м.

Возможные варианты решения:
1. Частые резаные повороты. Не вариант, радиус лыжи. Частые скользящие повороты. Вполне вариант, но требующий таки слишком больших усилий, да и райдер лентяй))
2. Идти резано, заканчивать поворот поперек склона, возможно с небольшим заездом вверх для гашения излишней скорости. Не вариант. Полоска кошерного снега на краю склона не широкая, выезжать на разбитую средину не хотелось, и главное - существовала реальная опасность столкновений при движении по траверсу.
3. Идти резаной дугой, близкой к боковому радиусу лыжи, как наименее энергозатратной. В концовке поворота перейти на скользящий, при необходимости добавить акцентированную закантовку на грани браккажа для контроля скорости.

Угу? :agree:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 14:40.