Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Мастерская (https://extreme.com.ua/forum/48-masterskaya/)
-   -   Термоформовка, запекание ботинок (https://extreme.com.ua/forum/masterskaya/9210-termoformovka-zapekanie-botinok.html)

Marauder 10.12.2013 12:54

И еще такой нюансик, если печка маленькая, то дверцу открывать медленно. А то может порывом воздуха прижать валенок к горячей поверхности. Они при нагреве становятся очень мягкими и на ветру колыхаются как бумага. Я так себе подпалил уже разок.

kotandrey 11.12.2013 00:19

Цитата:

Коментар від waterboy (Коментар 235904)
+1 найти духовку с градусником

Підкажи будь-ласка, якою саме має бути духовка, це звичайна побутова?
В мене вдома, старенька гефест, він вже в ній не працює :(
Продублюй будь-ласка самий правильний на твою думку варіант запікання лайнера, можна особисто в пошту.

Ще таке, наскільки термоформовка вирішує питання по комфорту та підтисканням в певних місцях, на скільки розбухає в мм., або утискається?

В ботах та лайнері що в них, присутня плотність вище середньої, по всій стопі ноги, побоююсь, що, формовка може не допомогти, а боти кльові попались, та ще й за демократичну ціну.

Дякую.

waterboy 11.12.2013 09:39

Цитата:

Коментар від kotandrey (Коментар 236074)
Продублюй будь-ласка самий правильний на твою думку варіант запікання лайнера, можна особисто в пошту.

Я только на прошлой странице выкладывал видео :) Открой и посмотри, там все подробно описано.

Цитата:

Коментар від kotandrey (Коментар 236074)
В мене вдома, старенька гефест, він вже в ній не працює

Один раз, когда попалась старая духовка без термометра, то использовали термощуп внешний, но это не так удобно. легче найти знакомого, "у кого працюе".

Цитата:

Коментар від kotandrey (Коментар 236074)
на скільки розбухає в мм., або утискається?

И то и другое происходит.

kotandrey 11.12.2013 14:47

Блін, стрьомненько перший раз самому робити термоформовку :)
Хто підкаже, можливо у Львові хтось робить запікання, з досвідчених у цьому?

Sheridan 11.12.2013 15:19

Команчеро

Ximik 11.12.2013 16:44

Форумчани, може в когось є інформація, при якій температурі потрібно запікати боти Salomon з лайнером My Custom Fit Performance.

GreenLand 11.12.2013 17:23

Возможно Igrus подсобит...

igrus 11.12.2013 17:44

Цитата:

Коментар від GreenLand (Коментар 236182)
Возможно Igrus подсобит...

сорри, но я в курсах.. :unknown:
я сторонник ногу подгонять (запекать) под ботинок :crazy:

может здесь чего прочтешь.. :pardon:

My-Salomon.Ru: Технологии

My-Salomon.Ru: Все о термоформовке Custom Shell. F.A.Q.

My-Salomon.Ru: Термоформовка ботинок SALOMON

TheGhost 13.12.2013 02:44

А как узнать или внутренник пригоден для термоформовки?
Дядя гугл не помог.
П.С. Dalbello Proton 9

GreenLand 13.12.2013 09:07

Перезвони в Кант,там специалист по Dalbello есть-Екатерина Товары для экстремальных видов спорта. Лыжи, сноуборды, туризм, велосипеды. Быстрая доставка по Киеву и Украине.

Marauder 13.12.2013 09:34

TheGhost, какой протон? Обычный или ID? Запекается только ID.

TheGhost 13.12.2013 15:03

GreenLand, спасибо.

Цитата:

Коментар від Marauder (Коментар 236378)
какой протон? Обычный или ID? Запекается только ID.

По ходу обычный. На ботинке написано TRUFIT (custom fit) Sport, клик
Нету термоформовки)

Marauder 13.12.2013 15:58

TheGhost, Труфит это обычный, формируется по ноге от тепла тела. Запекать нельзя. Запекаются только некоторые интуишеновские валенки. Касательно Далбело это ID валенки.

kotandrey 19.12.2013 10:11

Всім привіт!

Оскільки тут багато людей ділиться інформацією яка всім допомогає, яка і мені дуже допомогла, хочу і я поділитись.

Так от, були куплені черевики Dalbello Surge 110 flex 2010 р. 25,5 розмір ( респект Anton_Yakovina з АСС) з внутрішнім черевичком dalbello intuition thermo custom fit.
Куплені були без примірки, при отриманні та примірці, розмір виявився мій, але помірявши, перше враження , висока жосткість внутрішнього лайнера, відсутність облягання по нозі, твердість, висока плотність при одягнутому черевику, при тривалому часі ботів на нозі, ноги дуже обжимали, навіть троха затікали аж.
Промайнула думка повернути, але Антон, порадив покачатись на них в лижах в них, після чого, з'явилось відчуття простору, тоді вирішив все таки залишити їх.
Далі тема запікання.
Живу у місті де спеціалістів по бутфітінгу немає, тому прийшлось задовбати усіх, Катю з магазину Кант, Kirill , Anton_Yakovina , waterboy і форум само собою :) , як правильно запікати в домашніх умовах.
Спочатку нарив в місцевому магазині фен для нагрівання, але Kirill сказав що мало ефективно, тоді згадав, що є знайомі, які працюють в місцевому центрі протезування, в яких є термо піч для запікання протезів :) (вдома пічки з градусником немає)
Там і все зробив.
Перед запіканням, взяв у дружини тоненькі носки капронки, ( чому тоненькі, тому, що, товстіші не можна, багато простору з'явиться після запікання ) щоб, потім болісно не віддирати скотч зі своїх волосатих ніг :) обклеїв по них ватними дисками місця де кісточки, підйом, місця натирання при примірці та основне це пальці ніг облеїв, для простору.
Потім одягнув по цьому всому термоноски, та очікував, коли лайнери нагрівались.
За порадою Kirill, поставив у піч лайнери на 10 хвилин та поставив температуру 115 градусів. У моїх внутрішніках були в комплекті внутрішні стельки, які я не витягував при нагріванні, кажуть що може покрутити лайнер при нагріванні.
Після 10 хвилин, витягнув внутрішні черевички, одів на ноги, та всунув в шкорлупу.
Нижні застібки защіпив троха сильніше ніх верхні, але защіпання, повинно бути як при примірці, сильно не затягувати. Після чого порухався, та походив, покачався з пятки на носок, дочекався поки остигнуть та й власне все.
Потім зняв усі накладки, та нижні тоненькі капронки, одягнув назад термоноски, та взув вже відформовані черевики.

Народ, я несподівався на такий ефект, це не перевершено :Yahoo!:
Думав не сядуть, різниця суттєва, до і після.
Сіли по нозі ідеально, прийняли форму ноги, знялись всі потертості, натискання, з'явився простір в пальцях ніг, короче капєц як кльово, як кажуть на Тернопіллі :)

Велике дякую всім , хто радив та вислуховував мої задовбування ,Anton_Yakovina , Kirill за поради, що як робити, waterboy , Sheridan, за такий форум, якби не форум, я б не знав цих всіх людей та тонкощів роботи, форумчан які мені в цьому всьому допомогали, він єдиний, хто може дати повну та вичерпну інформацію по всіх потрібних питаннях в яких компетентний.

:Yahoo!: тепер до каталки!
Всім багато снігу!

lou 19.12.2013 11:29

Шановні форумчани, будь ласка ,хто знае можна запікать внутрішній ботинок- Fischer soma tek.


Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 07:33.