Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Медпункт (https://extreme.com.ua/forum/70-medpunkt/)
-   -   Травмы коленного сустава (https://extreme.com.ua/forum/medpunkt/608-travmy-kolennogo-sustava.html)

Karmen 30.10.2011 21:15

Прям не знаю, чи "хвастатися". Моя обновка - наколінник Variteks 833.
http://variteks.com.ua/components/co...ebc4ae6333.jpg

Vredinka 30.10.2011 22:17

Цитата:

Коментар від Karmen (Коментар 137540)
Прям не знаю, чи "хвастатися". Моя обновка - наколінник Variteks 833.

боюся спитати "навіщо?"..
я в такому після розриву зв'язки xоджу для іммобілізації суглобу.. а тобі на шо він здався?:shock:

Karmen 31.10.2011 13:52

Цитата:

Коментар від Vredinka (Коментар 137544)
боюся спитати "навіщо?"..
я в такому після розриву зв'язки xоджу для іммобілізації суглобу.. а тобі на шо він здався?:shock:

Марішка, в мене все не настільки серйозно.
В повсякденному житті обходжуся без наколінника - коліно поскрипує, хрустить (знаєш, як пальцями хрустять? От я так хрускаю коліном по кільканадцять раз на день) і при необережних рухах терпимо поболює.
А от коли починаю колінко навантажувати, починається повна *опа. Співпоходники з останнього (не дай Бог) крайнього походу бачили.

В лікаря була, направили на рентген, який показав, що патологій в кісткових тканинах не виявлено http://smiles.bbmix.ru/1039.gif На даний момент діагноз звучить як "У Вас щось із зв'язками :mosking:" На МРТ для з'ясування "ШО ж у мене там із зв'язками" не направляли, запропонували ін'єкції в колінний суглоб. Я наразі від них утрималася, планую звернутися до іншого спеца і спробувати підлікувати колінко спецвправами.

Ну а поки "суд да дело" - відкриття сезону не за горами! :slalom: Я ж не можу допустити, щоб ці радості життя пройшли повз мене! А без наколінника про це годі й думати. При виборі переміряла 4 різні моделі, в 2х розмірах кожну, саме в цьому моє колінко почувається найкомфортніше і найстабільніше. Сподіваюся, при навантаженнях також працюватиме належним чином.

А тебе ми вилікуємо, всім Форумом, навіть не сумнівайся! :friends:

З.І. Модери, якщо моя відповідь жорсткий оффтоп - прошу перенести "куда нуно" :Rose:

Vredinka 31.10.2011 14:21

Цитата:

Коментар від Karmen (Коментар 137585)
В лікаря була, направили на рентген, який показав, що патологій в кісткових тканинах не виявлено

ОМГ, звичайно, шо рентген нiчо не виявив. Причини таких неприємних вiдчуттiв, як ти описала, рентген не покаже.
Цитата:

На даний момент діагноз звучить як "У Вас щось із зв'язками :mosking:"

В цьому мiсцi раджу напружитися. Маєш гарний врєдний приклад)
Цитата:

На МРТ для з'ясування "ШО ж у мене там із зв'язками" не направляли

Для початку мусять xоча б пощупати добре i опитати.. а потiм вже МРТ..
Цитата:

запропонували ін'єкції в колінний суглоб. Я наразі від них утрималася, планую звернутися до іншого спеца і спробувати підлікувати колінко спецвправами.

йолкееее, iн'єкцiї??? НЕ ВЕДИСЯ!!! :scared:
Цитата:

А без наколінника про це годі й думати.

Розповiм, в чому небезпека використання таких i подiбних наколiнникiв в цiлях профiлактики травм. Такий наколiнник майже повнiстю знiмає навантаження з усiх елементiв суглобу, якi беруть участь у його пiдтримцi. Тому пiд час фiзичної активностi цi елементи (зв'язки та м'язи) частково або повнiстю виключаються з роботи. Звичайно, що наколiнник триматиме колiно вкупi певною мiрою (за виключенням позамежних навантажень). Однак iснує небезпека в тому випадку, коли фiзичне навантаження на суглоб вiдбуватиметься без наколiнника. М'язи або зв'язки можуть не впоратися зi своїми функцiями, тому що вони звикли розраховувати на допомогу наколiнника. Ось такi справи.
Обговорювала сьогоднi це питання з фiзiотерапевтом i вона погодилася, що в цiлях профiлактики вона не радить використовувати такi ортези, а тiльки у разi нестабiльностi суглоба.
Але вибiр звичайно за тобою. Моя справа - попередити :wink:
Бажаю тобi щиро вiд усього серця, щоб все було ОК!!! :Rose:
Цитата:

А тебе ми вилікуємо, всім Форумом, навіть не сумнівайся! :friends:

:Rose:

jag787 31.10.2011 17:31

Цитата:

"У Вас щось із зв'язками :mosking:" На МРТ для з'ясування "ШО ж у мене там із зв'язками" не направляли

для этого и надо делать мрт,когда не ясно что со связками!так обычно отвечают просто хирурги,которые не знают как восстанавливать сустав,а рекомендуют только исключать нагрузки.

Обычно у горнолыжников не стоит вопрос в жесткой экономии денег,поэтому очень просим,ради вашего же блага,сходите на мрт и узнайте что же у вас со связками,и только потом все решения о процедурах и лечении...

Всего доброго,особенно здоровья;)

wwa 03.11.2011 21:01

Цитата:

Коментар від Vredinka (Коментар 137588)
йолкееее, iн'єкцiї??? НЕ ВЕДИСЯ!!!

+500
Сустав береги. В сустав лезть надо в крайнем случае.
А что хоть колоть предлагают?

Цитата:

Коментар від Vredinka (Коментар 137588)
Обговорювала сьогоднi це питання з фiзiотерапевтом i вона погодилася, що в цiлях профiлактики вона не радить використовувати такi ортези, а тiльки у разi нестабiльностi суглоба.

Вопрос весьма спорный...
Я по совету врача, реально поставившего в 2008 году меня на ноги, катаю исключительно в наколенниках, + к этому обязательное нанесение согревающей мази за 20-30 мин. до каталки, + хорошая разминка непосредственно перед катанием.
А самое главное правило, по совету того-же врача, если есть проблемы с коленными суставами то катание надо немедленно прекращать при первых ощущениях усталости в ногах!:agree:
Берегите себя!:friends:

Karmen 03.11.2011 21:35

Цитата:

Коментар від wwa (Коментар 137928)
А что хоть колоть предлагают?

"Traumeel S" і "Zeel T".

Muadib 04.11.2011 09:40

Цитата:

Коментар від wwa (Коментар 137928)

В Маряни шарнірний наколінник, наскільки я бачу, такий дійсно не рекомендують для профілактики. А наколінник, що буде просто гріти коліно дуже бажано.

cluster 04.11.2011 20:12

Цитата:

Коментар від Muadib (Коментар 137967)
В Маряни шарнірний наколінник, наскільки я бачу, такий дійсно не рекомендують для профілактики. А наколінник, що буде просто гріти коліно дуже бажано.

До травмы прошлой зимой я просто бинтовал колени эластичным бинтом, а сверху натягивал простейшие синие китайские растянутые наколенники (можно и без них - просто они хорошо бинт фиксируют). Правда, как буду фиксировать повреждённую ногу этой зимой пока не знаю. Думаю.
Купил велик кросс-кантри Канондейл, покатался, понравилось, жалко - уже холодновато стало и солнце рано садится.
Ещё раз ОГРОМНОЕ спасибо jugashvili за советы, рецепты и поддержку.
К слову. Смотрю мой коллега по работе хромает. Что случилось - коленка что-то сильно заболела. Срочно рецепт jugashvili и вся боль прошла за четыре процедуры.
Всем "коленочникам" - скорейшего выздоровления и удачи!

Прохожий 06.11.2011 13:57

Перечитав не все страницы темы, многие пишут, что закачивают ноги. Какие упражнения порекомендуете, ведь на сколько я понял нельзя давать нагрузку на сам сустав? Опять же для укрепления связок какие упражнения?

Vredinka 06.11.2011 16:28

Прохожий, вам сюда: Укрепление коленного сустава

wwa 10.11.2011 18:56

Сейчас прохожу курс лечения по своим любимым коленкам, готовлюсь к сезону, так сказать.
Врачь посоветовал зимой, дабы держать колени в тепле, носить наколенники из собачей шерсти.
Погуглил я этот вопрос и выяснилось, что кроме собачей шерсти есть ещё и наколенники из верблюжьей шерсти.:crazy:
Кто сталкивался (пользовал)? В чём отличие, если оно вообще есть?
Какие брать?
Описание практически эдентичное Наколенники из собачьей шерсти = Наколенники из верблюжьей шерсти :unknown:

Vredinka 10.11.2011 19:00

Мне кажется, что у собак морозостойкость получше, чем у верблюдов :crazy:
По данному вопросу можно обратиться к вот этому товарищу:
Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 95643)
НАКОЛЕННИК из собачей шерсти-просто чудо какое-то. Продается в аптеках, но нужно обзванивать.
Катаю всегда в них. Когда холодно - одеваю. В походах когда холодно- сплю в них. Если за день убил колени -одеваю на ночь -утром все Ок.

wwa 10.11.2011 19:39

Среди отличий нашел только наличие в наколенниках из верблюжьей шерсти
Цитата:

Вещество ланолин, воздействуя через кожу, благотворно влияет на мышечные и хрящевые ткани
Почитал здесь Ланолин

Теперь думаю:unknown:

Karmen 10.11.2011 22:53

Не знаю, що там з верблюдами, а наколінники з собачої шерсті юзаю вже кілька років і повністю підтверджую слова Skyclub-а:
Цитата:

Катаю всегда в них. Когда холодно - одеваю. В походах когда холодно- сплю в них. Если за день убил колени - одеваю на ночь -утром все Ок.
Правда, останнім часом з підтримкою мого правого коліна при навантаженнях уже не справлялися, бувало просто нестерпно боляче, тому для підтримки під час серйозних навантажень купила шарнірний наколінник, ну але то проблема моєї травми. А для профілактики і підтримки в теплі - наколінники з собачої шерсті - самоє оно :good:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 03:29.