В наступному 2014 році компанія Salomon вводить нову модельну лінію лиж Quest, на яких я мав можливість катати вже в цьому році)))
Отже, поділюся враженнями від Quest 115 i Quest 105, як ви напевно зрозуміли, вони відрізяняються геометрією талії.
Quest 115 139-115-131, R21м, ростовка 188 (максимальна),рокер 490мм., кріплення Salomon Guardian 16, постановка кріплень в обох лижах в райдовому положенні, тобто трохи зміщена назад.
Quest 105 136-105-128 ,R десь такий самий,як у попередньої лижі (ніде не було вказано), ростовка 188, рокер 415 мм., кріплення Z14 на платформі.
Мої ТТХ - зріст 180 см, вага 65кг.
Почнемо з Quest 115, з яким знайомство я розпочав на Буковелі. Скажу зразу, що не очікував такого легкого входження в дугу лижі з такою геометрією, її поведінка схожа до катання на слаломній лижі, з дуги виходить з прискоренням. Зацитую Івана Oneway "На трасі вона веде себе якось по чітерські, навіть не розумію,як може вона так легко повертати". Горби вона проходить добре, але на мою думку ця геометрія трохи заширока для любителів катати по горбах....
Далі було катання на Боржаві, де всюди була суцільна кірка і лід....лижа була контрольована, але для того,щоб витормозити її потрібно було докласти немало зусиль.
В прижках дана лижа є стабільною, приземляє мягко.
Досить довгий час в Карпатах в січні не було снігопадів, і я все мріяв випробувати цю лижу в павдері, це мені вдалося зробити вже на початку лютого на Драгобраті))) Що я можу сказати, м'ягкий, пухнастий сніг це і є стихія для цих лиж, їдуть вони просто неймовірно, хотілося аж співати, дуже-дуже легко повертають, про вспливання взагалі не має, що говорити, за всі спуски лижа ні разу не нирнула під сніг.
Підіб'ю підсумки: рекомендую дану лижу для павдер днів і для фанового катання по трасі, для бетонного снігу бажано було б мати ще одну пару лиж, трохи жорсткіших і з вущою талією, наприклад, як Quest 105))
Але ще хочу сказати кілька слів про кріплення Guardian 16 - плюсами є можливість скітурити, легко вдягаються в глибокому снігу, маса регулювань і стабільність в роботі, жодного хибного спрацювання чи не спрацювання не було. До мінусів віднесу вагу, але це не є критичним.
Quest 105 - на мою думку одна з найкращих лиж для Карпат, жорстка, не дуже великий і малий рокер ( саме в раз), їде як по льоді, горбах так і по павдеру, талії в 105 мм повністтю вистачає, щоб не потонути в Карпатських снігах. По враженнях дана лижа нагадує хорошу гігантські лижу, яка хоче йти середнім радіусом повороту і з великою чи середньою швидкісттю, дугу тримає неперевершено!!!
Рекомендую, як лижу яка не підведе в любих умовах!!!
Надіюся тестери з IFRider доповнять мене і поділяться своїми враженнями від цих лиж.))