Бажання мають закономірність здійснюватися!)
Так сталося і зі мною.Цілу зиму я думав про перехід на довші, жорсткіші рельси)
І моя мрія здійснилася завдяки Вейкранеру, який запропонував мені мега лижку саме змагального рівня...та ще й з майбутнього 2012 року))
І так я став щасливим власником Salomon El Dictator 2012)
Перед тим,як придбати їх я багато перечитав інформації про ці лижі на закордонних сайтах.Там їх дуже хвалили,писали,що лижа для реального мочилова,великих гір, змагань і тому подібного.Скажу вже забігаючи наперед,що не дарма казали!
Ось так описують їх на сайті Саломона)
Pure, athlete driven big mountain ski designed by Cody and Kaj. 300mm of rocker shape and full woodcore provide power and stability to crush the competition.
По ТТХ ця лижа сильно відрізняється від моїх беккантрі-фрістайл Атоміків)
Геометрія в них 139-114-124, радіус за 40м і випускаються в одній ростовці 194 см, з рокером 300мм...лижа для справжніх пацанів!!!)Встановлені кріплення Salomom STH 16, в гарному білому окрасі)!
Hosted on Fotki
Я вже встиг їх обкатати і на трасах так і поза ними!!!
Найперше,що ці лижі хочуть - це повного звикання та злиття з ними в єдине ціле, а то інакше вони собі будуть їхати в одному напрямку,а Ви в іншому!Є одна особливість,яка робить ці лижі слухняними - це швидкість!Чим швидше Ви їдете, тим більш слухняними вони стають..тим більше ще стабільності і впевненості Ви відчуваєте!
Відносно Буковелю,то самий перший раз обкатувалися вони саме там...спочатку було трішки страшно із-за ростовки та геометрії,проте після першого ж спуску всі страхи розвіялися,лижа цілком управляєма..можна їхати і не просто так їхати...а летіти!))
В дугу вони входять трішки важче ніж трасові лижі але нормально, я зі своїми 65кг і 180 см,нормально без особливих навантажень закладав їх.Кріплення встановлено на позначку РАйд,то для того,щоб повернути мені потрібно було сильно загружати носок лижі,але це навіть дуже добре,адже в мене часто в екстремальних ситуаціях зявляється задня стійка.
Під кінець дня було нарито багато бугрів і лижа справлялася з ними,але не так,як б-ть мяких твін-тіпів зїдаючи нерівність, а ці лижі просто розбивали і рівняли ВСЕ!)
Наступним випробуванням був ФР Кап 2011, 2 етап) В перший же ш день (пятницю) нападало багато снігу,як для Карпат десь по коліно,а місцями і по пояс.Їдучи по дорозі падав лапатий сніг,все як у крутих фільмах і саме в цей день я випробував лижі в їх природній стихії!Перші повороти давалися важкувато, бо не було швидкості,проте розігнавшись лижа йшла начебто корабель)
В Суботу день кваліфікації було вибрано не дуже довгу ділянку з плеча Говерли, де багато снігу було здуто вітром,проїзди проглядалися поміж камінням,травою, деревами.Лижі повертали добре, на жорсткому схилі тримали так,що мені здавалося,що я їду на гігантках по втрамбованому схилі!
Але найкращим на мій погляд мала бути неділя,адже схил було вибрано з вершини Говерли і спуск здійснювався в сторону водоспаду.Там широкі схили,з великою к-тю снігу,тобто є де розвернутися!В цей день я вже катався не як учасник змагань і хотів неквапливо зрозуміти поведінку лиж,що я і зробив!Широкі повороти,висока швидкість,можливість великих дропів - це саме те!!!)Після спуску глибокий вдих і видих і розуміння,що неможливого не існує!)
Залишається ще велике бажання катати і катати на такій лижі в ідеальних умовах.
Тоді я думаю і зявляться якісні фотографії з катання!А зараз так поки загальний огляд та враження!Всім дякую за увагу!Продовження буде....