Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Снаряжение и трёп (https://extreme.com.ua/forum/125-snaryazhenie-i-tryop/)
-   -   Ніж для походів (https://extreme.com.ua/forum/snaryazhenie-i-tryop/9110-nizh-dlya-pohodiv.html)

vorigg 09.02.2011 10:21

Не думав,що тема буде так жваво обговорюватись.Дякую за відгуки.Взагалі задумався над придбанням ножа після перегляду циклу передач "Наука виживати",там ведучій своїм ножем таке витворяв...

Falconerwing 09.02.2011 10:35

У темі 6 додатків
Ну, знаете, батенька, если вам нужен нож для выживания различные там кастомы, Викториноксы, которых в Карпатах 4 шт. сломал лично, мултитулы и т.д. вам бесполезны. Задумайся над Бушменом YouTube - Cold Steel Bushman Survival Knife - Demonstration & Review или над НВ-1-01
Вкладення 12061
Вкладення 12062
Вкладення 12063
Вкладення 12064
Вкладення 12065
Вкладення 12066

vorigg 09.02.2011 10:54

Що цікаво в нього був ніж довжиною в долоню(і ручка і лезо),він і різав ним все підряд і дерева рубав чудним способом - прикладав ніж до стовбура і каменем по ньому бив що є духу:) - але я розумію ,що таке чудо-знаряддя коштує дуже недешево.

Nickel 09.02.2011 11:04

У темі 2 додатків
Когда столкнулся с таким же вопросом - выбрать нож для походов - остановил свой выбор на кизляровских ножах: "Енот" и "Стерх-1".
Универсалы, с удобной эластроновой рукоятью, ничего лишнего.
В качестве ножа EDC, всегда с собой Victorinox.

Falconerwing 09.02.2011 11:13

Стерх-1 отличный нож, не раз имел с ним дело, есть в линейке Кизляра тот же Стерх с деревянной ручкой.

Lacena 09.02.2011 11:51

Falconerwing, а обо что сломались Ваши викториноксы? Около полугода назад купили один 111 мм и прекрасно пригождается в поедках. Правда мы им дрова не пилим:)

Falconerwing 09.02.2011 12:01

Вот, а я им и консервы открывал и колышки резал, пользовал по полной программе, ну не только же сальцо им резать ;)

vorigg 09.02.2011 13:53

А якщо самому вигоовити ніж?Хтось пробував?
Один мій знайомий зробив ніж з різака яким на друкарнях стоси паперу ріжуть,правда награвся він з ним довго.
Ще один чоловік розказував,що можна хороший ніж зробити з стального тросу: дати ковалю і він нагріває і клепає доти поки всі ті дротики не стають однорідною масою,каже що дуже міцний тоді виходить.
Що ви про це думаєте?

Витек 09.02.2011 14:00

Цитата:

Коментар від vorigg (Коментар 112756)
А якщо самому вигоовити ніж?Хтось пробував?
Один мій знайомий зробив ніж з різака яким на друкарнях стоси паперу ріжуть,правда награвся він з ним довго.
Ще один чоловік розказував,що можна хороший ніж зробити з стального тросу: дати ковалю і він нагріває і клепає доти поки всі ті дротики не стають однорідною масою,каже що дуже міцний тоді виходить.
Що ви про це думаєте?

реально.
было бы вдохновение.
Не всегда есть настроение свои ножи подточить и подвести :)
Я думаю это уже совершенно другая история и добиться того же качества что и у верхних моделей в домашних - кустарных условиях практически не реально.
Единственно, это будет точно товй любимый нож :)))

Nickel 09.02.2011 14:15

Есть масса ножевых форумов. Там, как бы, больше информации "про ножиги" должно быть.
Вот пример: Просмотр форума - Нож который я сделал сам, форум и сайт о ножах и по ножевой тематике, knife, knives, tool, blade forum, Ножевой клуб

Falconerwing 09.02.2011 14:15

Я с этого и начинал - изготовить. Как показывает опыт идеально для этого подходит ресорная сталь, рапидовая, и клапан, в моём случае от старенькой Волги. Правда сам не делал ничего кроме ручки, сталью занимался мой друг - кузнец. Все ножи отлично себя показали в эксплуатации. Некоторые уже подарены и новые хозяева, насколько я знаю очень рады :)

Albertowych 09.02.2011 14:35

Цитата:

Коментар від vorigg (Коментар 112756)
стального тросу: дати ковалю і він нагріває і клепає доти поки всі ті дротики не стають однорідною масою,каже що дуже міцний тоді виходить.
Що ви про це думаєте?

приблизно так дамаск кують.
Зробити ніж без достатнього устаткування досить важко, свого часу наробився тих ножів, напевно штук 100 зробив, і викидні і мисливськи, рукоятки з козячої ніжки, сталь найкраща 65г, її треба хромувати щоб не ржавіла. Міцність залежить від гартування. Ще непогані ножі получаються з обійми підшибника, там сталюка легована (лєгірованая) всілякими добавками.

Цитата:

Коментар від Falconerwing (Коментар 112776)
Я..... сталь, рапидовая, .........

Рапідова - з фрези, занадто крихка. Можна взяти ніж від гемблярки товщиною 4мм, обточити на точилі, зробити виборку, полірнути і буде хороший ніж. Тільки під час обробки не перегрівати.

Falconerwing 09.02.2011 14:42

По поводу хромирования согласиться сложно. Если нож постоянно находится в эксплуатации, а не лежит дома на полочке - то хромовое покрытие с него слетает чуть ли не моментально, ну во всяком случае приходит в негодность очень быстро и недостаток №2 - режущая кромка всё равно будет ржаветь. Хорошим выходом из ситуации является воронение - легко восстанавливается в домашних условиях, не даёт клинку ржаветь.

EZ 09.02.2011 14:55

На счет сталей. Неплохо на ножи идет 40Х13, после закалки, доводки и полировки нож не ржавеет.

Pertutto 09.02.2011 14:56

А шо, як шо ніж у салі, то хіба він іржавіє?
А як шо нема сала, то на біса той ніж.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 19:26.