Вставлю і я пару копійок щодо цих вихідних. Як на мене, погода була взагалі чудова - саме такою і повинна бути справжня карпатська зима - з морозами, сонцем, легким вітерцем і засніженими соснами. Саме за такою зимою я скучаю вже далко не один рік; ми просто вже звикли до відлиги і хляпавки, до болота і його слідів на лижах, черевиках і екіпі...
Стосовно стану трас. Було просто дуже жорстко. Я спочатку не доганяла, що робиться з лижами і чого мене заносить і несе на кожному повороті; потім зняла лижі, оглянула і, переконавшись, що канти як були гострі, так і лишилися, зрозуміла, що це просто жорсткі замерзлі траси, від яких я, на жаль, уже встигла відвикнути (лижі нормальні, це я лох). Хоча це не завадило мені на особливо вузьких і небезпечних ділянках трас гідно спуститися; пригадую, при спуску разом з JuraBike з траси 11D на 11Е є така вузька ділянка. При виїзді у поворот викат траси був трохи з льдом, людей заносило; Юра поїхав далі, а я якраз робила спробу ефектно повернути і виїхати так, щоб не зачепити дівчину і хлопця, які обережно намагалися з"їхати вниз. Досі пам"ятаю їхні перелякані лиця; вони, бідолахи, певне сприйняли мене за лома, відчувши, що позаду них щось несеться (хоча, якщо чесно, я для них не становила небезпеки, так як крім них і мене на трасі не було нікого).
Працювали усі витяги, крім 1R (шкода, бо я люблю цей витяг і ці траси - як правило, людей там небагато). У плані черг і кількості людей на трасах знов ж таки "вигравали" траси 8, 11 і 16 підйомника (звичайно, крім тих, що були закриті, зокрема 16С і 16D). У чудовому стані, як на мене, були траси 5H і 12А. Трохи розчарували льодяні грудки на 8-мці, після чого мною було прийняте рішення перебиратися на 13-й підйомник - за словами друзів, його відкрили саме у суботу, в п"ятницю він не працював.
І якраз на трасах 13-го витяга почалося саме задовлення - відсутність льоду, відсутність льодових грудок, відсутність поодиноких камінчиків і практично до 15-ї години відсутність черг. Для катання на кантах саме воно
.
З нотаток - запрацювала "Панорама" на верхніх станціях 14 і 15 витягів.
Буковеліські прокати цього разу здивували своїм хамством та безвідповідальністю; зокрема, у прокаті біля 5 підйомника персонал залишав взуття людей просто біля лавок (не було ні камер зберігання) і авторитетно заявляв, що за залишені клієнтами чоботи і черевики вони відповідальності не несуть!
Стосовно людей. Безмовно, рада була познайомитися з усіма тими, хто плановано і незаплановано цих вихідних зависав на Буковелі
.
Рада була познайомитися з усією командою "еланівців" (Deep Silent, Funcarver, Admin, Deema, соррі якщо когось забула), привітати Deema з днем народження і злякатися мощі усієї еланівської компанії
; познайомитися в реалі з скромняжкою Neon'ом (думаю, він не образився, що я назвала його лампочкою
- Антон, якщо що, не обіжайся, я ж любя :aha
, А 888 та побачитися в реалі з Mydreyski (Ігором Мудреєм), перетнутися з ANNDY (так вот ти какой!) та погомоніти і разом катнути з гуру буковелівського форуму JuraBik'ом
(Юра, вітання!). Якщо чесно, я того дня трохи була розгублена, оскільки мій телефон просто розривався - телефонували друзі, які погубилися по схилах, знайомі зі Скієра, навколо було багато народу, який я бачила вперше, тому й не дивно, що у мене від цього всього через півгодини йти обертом голова
. Тому й Sheridan, певне був правий, що я замість каталки намагалася зосередитися де я і що зі мною
(но ці слова я довго пам"ятатиму і я абідєлась, так і знай
!). А лізти на непідготовлені траси чогось було лячно (боялась провалитися у сніг).
І ще величезне прохання до усіх, хто робив фото зі мною - дуже прошу, вишліть їх мені на мою електронну пошту joliebox[гав]gmail.com - дуже хочеться мати фото у оригінальному форматі!
Було, звичайно, і багато негативу у цій поїздці, однак сьогодні про негатив щось не хочеться згадувати, оскільки погода просто затьмарила увесь поганий настрій!
Кому цікаво, є кілька пейзажних фотографій:
Верхня станція 11 підйомника - вид на г. Довгу - Bukovel: open season! (29.11.2008) - Jolie на Gallery.ru (нові фото - починаючи з цієї вказаної світлини).