![]() |
Pivoman, это еще до времен патруля на Тростяне. Тогда бывал неоднократно сбит ломом. Обычно они прилетали в очередь на западе.
|
Цитата:
А после появления Буковеля все ломы как перелетные птицы мигрировали туда. Там жить легче, и корма больше :D |
Pivoman, наверное сейчас так и есть. Я на Тростяне не катал уже лет 10. Тогда еще эти зверьки были, не смотря на патруль и Бук.
|
111 страниц жёсткого противостояния. И, судя по постам про открытие сезона на Буковеле, мы проигрываем эту войну... Двое наших пострадали от ломов на шикарноподготовленных склонах Бука. Что делать?
|
К сожалению, не двое - больше :(
|
Кроме Горы и Перчика? Кто?
|
Оксану, Pichen'ko которая, сбил нафиг с ног какой-то беларус. Сбил так, что вверх подбросило. Я этот момент видел снизу, когда ждал ее возле подъемника. Зрелище было не из приятных. Благо, ничего серьезного, ушиб ноги в районе колена, обошлось синим пятном. Ну и перепуг, конечно, у нас обоих. Я этого мужика внизу таки словил. Вроде не был пьян, и вину свою осознавал, та и Белоруссию я люблю. Но бля, нельзя же так. Спас, который был вызван, грустно и безысходно сказал: "Реально, не знаю как такие случаи могу предотвратить. Здесь практически все такие."
И я не знаю что с этим можно поделать. Единственное, что приходит на ум - удерживаться от поездок туда. |
Верное решение, Вовка. Печеньке лучики здоровья :)
|
Не думаю що ситуація з ломами на будь якому іншому курорті в Україні з підготовленими трасами буде кращою. Якщо є траса та ще й рівна ломи виникають нізвідки, як дрозофіли на кисле :pleasantry: . Тому якщо є бажання катати підготовлені траси яка альтернатива? В перші дні завжди багато травматисзму через те що люди втрачають пильність, вони забувать про небезпеку. Мабуть варто було б разом з білим кодексом створити правила безпечного катання на Буковелі.
Для прикладу: потрібно завжди контролювати обстановку в себе за спиною, якщо хочеш їхати в широкій дузі через весь схил, чекай на своє "вікно" і вибирай безлюдні траси, а не такі як 2А, або їдь так щоб тебе незміг ніхто наздогнати, чим швидше їдеш - тим живіше будеш :mosking: (контрольовано), якщо хочеш їхати в короткій дузі - то тільки з краю траси, бажано по внутрішньому радіусу, при можливості, обганяючи іншого лижника попереджувати його звуковим сигналом :) ( наприклад стуком палиць одна об одну ), зупинятись тільки у "важко доступних" для ломів місцях і т.п.. Хочете їхати помало і розславлено - тоді або поза трасою ( і то не на Буковелі ), або на дитячому майданчику. Новачків завжди треба прикривати зі спини, і то бажано з бітою, вони не встигають думати про те як зїхати і про те як не попастись ломові, окрім того не освідомлюють всієї небезпеки. |
Беспосередньо на буковелі практично нічого не помогає, бо деколи вони умудряються і біля під"йомника шось витворити. Ситуація чимось подібна на загальну в державі - ніяк не можем перейти на наступний вищий рівень розвитку культури та взаємоповаги(((. Хіба старатися приїзжати у будні.
Коби швидше по повній засипало снігом Пдб, Драг, Пилипець, Савське, Косів - о тоді почнеться рокінролл!!!:skiing: |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 01:43. |