Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Буковель (https://extreme.com.ua/forum/36-bukovel/)
-   -   extreme.com.ua против ломов (https://extreme.com.ua/forum/bukovel/1968-extreme-com-ua-protiv-lomov.html)

Marauder 06.12.2013 20:48

Pivoman, это еще до времен патруля на Тростяне. Тогда бывал неоднократно сбит ломом. Обычно они прилетали в очередь на западе.

Pivoman 07.12.2013 10:49

Цитата:

Коментар від Marauder (Коментар 235478)
Pivoman, это еще до времен патруля на Тростяне. Тогда бывал неоднократно сбит ломом. Обычно они прилетали в очередь на западе.

Ааа, "дела давно забытых дней, преданье старины глубокой"(с). Сам (будучи начинающим), поспорив на пиво с более опытным товарищем, кто быстрее спустится- разнес там мангал с шашлыками (но спор-выиграл :D )
А после появления Буковеля все ломы как перелетные птицы мигрировали туда. Там жить легче, и корма больше :D

Marauder 07.12.2013 11:07

Pivoman, наверное сейчас так и есть. Я на Тростяне не катал уже лет 10. Тогда еще эти зверьки были, не смотря на патруль и Бук.

Sheridan 16.12.2013 14:13

111 страниц жёсткого противостояния. И, судя по постам про открытие сезона на Буковеле, мы проигрываем эту войну... Двое наших пострадали от ломов на шикарноподготовленных склонах Бука. Что делать?

Drunk3nSa1lor 16.12.2013 14:28

К сожалению, не двое - больше :(

Sheridan 16.12.2013 15:32

Кроме Горы и Перчика? Кто?

Drunk3nSa1lor 16.12.2013 16:08

Оксану, Pichen'ko которая, сбил нафиг с ног какой-то беларус. Сбил так, что вверх подбросило. Я этот момент видел снизу, когда ждал ее возле подъемника. Зрелище было не из приятных. Благо, ничего серьезного, ушиб ноги в районе колена, обошлось синим пятном. Ну и перепуг, конечно, у нас обоих. Я этого мужика внизу таки словил. Вроде не был пьян, и вину свою осознавал, та и Белоруссию я люблю. Но бля, нельзя же так. Спас, который был вызван, грустно и безысходно сказал: "Реально, не знаю как такие случаи могу предотвратить. Здесь практически все такие."
И я не знаю что с этим можно поделать. Единственное, что приходит на ум - удерживаться от поездок туда.

Sheridan 16.12.2013 16:18

Верное решение, Вовка. Печеньке лучики здоровья :)

narayan 16.12.2013 16:39

Не думаю що ситуація з ломами на будь якому іншому курорті в Україні з підготовленими трасами буде кращою. Якщо є траса та ще й рівна ломи виникають нізвідки, як дрозофіли на кисле :pleasantry: . Тому якщо є бажання катати підготовлені траси яка альтернатива? В перші дні завжди багато травматисзму через те що люди втрачають пильність, вони забувать про небезпеку. Мабуть варто було б разом з білим кодексом створити правила безпечного катання на Буковелі.
Для прикладу: потрібно завжди контролювати обстановку в себе за спиною, якщо хочеш їхати в широкій дузі через весь схил, чекай на своє "вікно" і вибирай безлюдні траси, а не такі як 2А, або їдь так щоб тебе незміг ніхто наздогнати, чим швидше їдеш - тим живіше будеш :mosking: (контрольовано), якщо хочеш їхати в короткій дузі - то тільки з краю траси, бажано по внутрішньому радіусу, при можливості, обганяючи іншого лижника попереджувати його звуковим сигналом :) ( наприклад стуком палиць одна об одну ), зупинятись тільки у "важко доступних" для ломів місцях і т.п.. Хочете їхати помало і розславлено - тоді або поза трасою ( і то не на Буковелі ), або на дитячому майданчику. Новачків завжди треба прикривати зі спини, і то бажано з бітою, вони не встигають думати про те як зїхати і про те як не попастись ломові, окрім того не освідомлюють всієї небезпеки.

Gora 16.12.2013 20:38

Беспосередньо на буковелі практично нічого не помогає, бо деколи вони умудряються і біля під"йомника шось витворити. Ситуація чимось подібна на загальну в державі - ніяк не можем перейти на наступний вищий рівень розвитку культури та взаємоповаги(((. Хіба старатися приїзжати у будні.

Коби швидше по повній засипало снігом Пдб, Драг, Пилипець, Савське, Косів - о тоді почнеться рокінролл!!!:skiing:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 01:43.