Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Буковель (https://extreme.com.ua/forum/36-bukovel/)
-   -   extreme.com.ua против ломов (https://extreme.com.ua/forum/bukovel/1968-extreme-com-ua-protiv-lomov.html)

UncleStas 28.01.2009 13:31

Цитата:

так и Ваш текст письма на Скиере, и не дождались.
А я разве обещал подготовить текст письма?

Я на Скиере тезисно изложил свое понимание. Несмотря на поручение инициаторов акции, развивать эти тезизы в текст письма я не буду - жалко времени и усилий, поскольку в действенность подобной акции я не верю, поскольку убежден, что нужно не трусить, а думать.

Кроме того, я уже давно перерос деление критики на конструктивную и не конструктивную. Я ее делю на объективную и нет, на справедливую и нет... а предлагать меры по устранению замечаний и реализовывать их должны те, кто знает толк в предмете

iglav 30.01.2009 12:35

Цитата:

Коментар від Sheridan (Коментар 12982)
Мммм, я упустил один очень важный момент. Вспомните, куда деваются флаера, которые раздают на улицах. В мусорник, в основном. На Буке мусорников НЕТ!

Поэтому нужно думать. Администрация Бука явно будет обижена, если флаера будут валятся под креслами и на верхней станции.

Блин :(

Поэтому надо не флаер, а БААААЛЬШОЙ щит с крупными буквами возле подъемников. Чтоб стоя в очереди почитали внимательно.

bog74 30.01.2009 14:11

Всем привет!

Желающим в Киеве подписать письмо сообщаю, что письмо и подписные листы завез в магазин-прокат Skirental адрес: г.Киев, Воздухофлотский пр-т, 23.

Итого, на данный момент в Киеве письмо можно подписать:

1. В пятницу с 19.00 до 21.00, кафе Фреш-Тайм, м.Университет, угол ул. Пирогова и бул. Т.Шевченко. NaFaNNya

2. ул. Протасов Яр, 23а Школа Оленей, Тарас.

3. Воздухофлотский пр-т, 23 магазин-прокат Skirental

Nadya 03.02.2009 13:02

На жаль, не було часу прочитати всі повідомлення, можливо така ідея вже висловлювалась, проте:
Правила було б зручно бачити і читати, якби вони були у вигляді наклейок на турнікеті, що закривається на кріслах підйомників. По-перше, він завжди знаходиться перед очима і під руками протягом усього підйому, по-друге, лижники мають активну позицію щодо нього, оскільки повинні закривати і відкривати, тобто це динамічна деталь, по-третє, не дарма саме там знахожяться правила користування витягом з малюнками німецькою (якщо не помиляюсь) мовою. Якщо ці наклейки розробити у вигляді картинок, а не лише тексту, зробити привабливими навіть для дітей, думаю, вони б працювали.
На рахунок флаєрів - моя особиста позиція - проти. Ми і так надзвичайно забруднюємо все навколо, бо полюбляємо сервіс і заради нього закриваємо очі на багато речей, давайте подумаємо трошки про природу, екологію. Адже хочеться аби і наші діти змогли побачити Карпати такими ж дивовижними і казковогарними як ми їх ще можемо бачити сьогодні. Флаєр - це сміття, якщо його розповсюджувати в необхідних кількостях для просування інформації цього сміття буде море.

Nadya 03.02.2009 13:21

Ще трошки почитала...

На рахунок статистики.

Минулих вихідних їздили на Буковель кататись, до нашого автобусу потрапив інструктор, що минулого року працював рятівником. Так ось за його словами, до яких я особисто ставлюсь з довірою, статистика наступна - минулого року було травмовано 5000 людей. Це не десятки, не сотні, а тисячі. Думаю, можна не наводити статистику у ЗМІ, проте достатньо аби кожен з цих 5000 розповів декільком своїм знайомим, що на їх думку катання на лижах у Буковелі- і кращої антиреклами годі вигадувати. Тому це безпосередній інтерес Адміністрації Буковелю, крім іншого - фінансовий, просувати правила катання. Адже всі відпочиваючі хочуть почуватись у безпеці, що за відпочинок з завершенням у лікарні (в ненайгіршому випадку).

(Це лише кількість постраждалих, але послухавши півгодини окремі історії з роботи рятівників, нікому вже не спадало на думку перевищувати швидкість, не новачкам, не досвічченим)

Skyclub 03.02.2009 13:32

Ненавижу...
Ольку в субботу сбили капитально. Она на борде Kessler GS, бык на лыжах.
Олька в дуге, бык по прямой.
Олька днем-двумя раньше на двух этапах Кубка Украины была второй. Борд - спортцех 185 см. Это я к тому, на какой скорости она ехала, и на какой он ее догнал.
Его счастье, я был не рядом...ехал вверх...
Олька долго летела, спас шлем и защита спины - всем рекомендую, бык потом долго лежал и ловил зайчиков...вроде при столкновении получил по морде доской, надо было бы по хорошему его добить...
Заявили охране снизу на восьмом предали приметы...дальше развивать не стали.

ИДЕЯ.
Если после столновения, вы все же в лучшем виде, чем лом - действуем так - забираем у него одну лыжу, если она отстегнулась и млежит на снегу, везем ее вниз к подъемнику и требуем составления акта оставляемсвои координаты, и требуем изъятия у гада абонемента.
Лично я вожу с собой отвертку. В такой ситуации еще и буду снимать с лыжи крепление, чтобы не замяли дело. Отдают карточку - отдаем крепления.
как идея?
Отдаю только после того, как мне предьявят абонемент.

Albertowych 03.02.2009 13:53

Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 16744)
Ненавижу...
.......

і хоча моїх близьких ще сильно не збивали, я їх просто сильно не люблю і завжди вголос висказую свою думку про них. Оточуючі мовчать.
Стою в черзі на пяту, воно підлітає збокуі робить футбольний підкат :D але мене не так лего підсікти :pleasantry: . Починаю голосно питатися, чи читав індівід правила, чи він небажає їх дотримуватись, на що отримую жалке белькотання - та не міг, та не зумів, та пробачте. Вся черга мовчала і дивилась на мене як на придурка галасливого. Все одно завжди буду їх під плінтус заганяти.
Цитата:

Коментар від Skyclub (Коментар 16744)
ИДЕЯ.
Если после столновения, вы все же в лучшем виде, чем лом - .............
как идея?
Отдаю только после того, как мне предьявят абонемент.

Я вже це пропонував і отримав відповід, подібні дії підпадають під статтю, якийсь там номер, відкрите заволодіння майном, тобто - грабунок. На ствердження про те, що я тимчасово вилучаю знаряддя скоєння правопорушення, ще ні оди юрист не відгукнувся.

Чемно зізнаюсь, мною зверху 5 траси на початку чайнік штрассе була збита дєвчонка років 25. Я сильно аерекувиркався лижі самі повідщібалися, і я бігом до дівчинки, допоміг піднятися, декілька раз перепитав чи все впорядку, вона чомусь вибачалася (їхала по траверсі), я вибачився переконався що з нею все впорядку і поїхав далі. Зіткнення відбулося фактично з моєї провини, був зверху і не зміг вивернути, але до самого зіткнення залишався на кантах, і витягував поворот з ризиком вилетіти в ліс. Так що зіткнення було легкр дотичне. Пізніше зустрів її з бойфрендом на переході з 8 на 5. Пояснив про поворот з упора, загрузку носків і руки з палками вперед. Бойфренд стояв роззявивши рота. Вона поїхала вже троха краще, ще раз я вибачився і покотив далі. Соррі, але так було.
Висновок, на чайник штрассе спскатись на малій швидкості, корткими дугами по краю.

Roman111 03.02.2009 13:59

Ідея непагана, але трохи в розріз з Кодексом. Хіба що мотивувати тим, що лом намагався втекти з місця події.

Можливо, треба оформити подію документально (фотографії, схеми), "вибити" з лома пояснення (блін, ще треба ручку та бумагу возити :)) та паспортні дані, підкріпити це все свідками. Ну й в книзі скарг курорту не завадило б зробити запис (якщо така є).

До речі, на прокатних лижах є номери. А по цим номерам в прокаті можна й паспорт знайти, або запис, кому видані...

Добре, що все більш-менш нормально закінчилося. Бажаю Вам, щоб такого більше не повторювалось.

jordik 03.02.2009 14:17

Я вже це пропонував і отримав відповід, подібні дії підпадають під статтю, якийсь там номер, відкрите заволодіння майном, тобто - грабунок. На ствердження про те, що я тимчасово вилучаю знаряддя скоєння правопорушення, ще ні оди юрист не відгукнувся.

можна прикинутися шлангом і заявити, що ти цю лижу знайшов. типу "Хто загубив лижу, прошу підійти туди-то туди-то" (тут тобі і смерть). як будуть казати, що ти її викрав, то кажи, що не крав, а вона безхозно валялась в снігу. хай докаже, що він там був. і заодно розкаже, як когось збив, раз він там був.

Roy 05.02.2009 22:41

Нада,блин,всем бордерам катафоты повесить на спины!!!!!!!!!!!

jordik 08.02.2009 10:21

вчора Альбертович отримав медаль, правда, поки-що віртуальну. Медаль - за забрану і звезену вниз лижу лома.
Лом був справжнім, Альбертович- злий і гордий, бо віддав лижу буковельщику і пригрозив не пускати цього лома на траси. Всі деталі події викладе сам ломобор по приїзді з катання.

Albertowych 08.02.2009 19:13

Цитата:

Коментар від jordik (Коментар 17249)
вчора Альбертович отримав медаль, правда, поки-що віртуальну. Медаль - за забрану і звезену вниз лижу лома.
Лом був справжнім, Альбертович- злий і гордий, бо віддав лижу буковельщику і пригрозив не пускати цього лома на траси. Всі деталі події викладе сам ломобор по приїзді з катання.

Такі да. Двох неконтролюючих власну поведінку на схилі і гордих досягнутою швіидкістю на чорній трасі.
Перший !
Ружик чемно різала дуги цілу 5Ф, знизу, на самому пологуому схилі, її підрізав на шаленій швидкості ЛОМЯРА, який успішно зніс сітку огорожі посадки на витяг. ПРИЧОМУ!!!! ломяра їхав жопою на задниках лиж!!!!!! Практично некерований, порівнявся з Рижиком на завершення дуги!!! Якби цю падлу понесло троха правіше, зламав би два коліна і при падінні рохторощило ключицю.
Пояснення ломяри - "та я вже впав, тому що не защіпнув на горці черевики, а її я БАЧИВ" !!!!! Котляр чи КОтляр, керівник витягу №5 записав мій №тел, ПІБ і казав що ломяри на схилі не буде.

Випадок другий.
На першій трасі мене так само підрізало мале і нагле ломятко років 24, це було майже з самого низу траси, воно гордо розвернулося і гордо споглядало ЧОРНУ трасу по який злетіло. Я чемно підїхав взяв за горлянку, відщіпнув лижку, воно лижку схопило, і з тої лижкою було дотягнуте до бугельшиків, які викликали бригаду в чорному. Очтанній раз я бачив його у воронку. Мені подзвонили, спитали чи буду писати заяву, я сказав що буду. Після того не дзвонили.
Ньюанс. Бугельшик втовкмачуючи ломчику обмовився за день 56 збитих серед них два працівники Бука. Чорні люди, які забрали ломяру, сказали, такий як він сьогодні в пушку вїхав, СМЕРТЬ!!!! застала його зненацька :( , Я не за те щоб Смерть відсіювала ломяр в заповіднику, Я ЗА ТЕ, ЩОБ ЛОМЯРИ НЕ ВІДСІЮВАЛИ НОРМАЛЬНИХ ЛИЖНИКІВ.
Сумбурно сорі. АЛЕ.

Yurik_7_ 08.02.2009 20:33

Ломи збивають як простих катальщиків так і інструкторів, я мав нагоду говорити з одним буковелівським інструктором на минулому тиждні, то він казав що збили 4-х його колег, до речі в буковелі є штраф за те що збили 400 грн., ще розказував що тяжко сформувати лижну-поліцію, потрібні лижникі-профі ну і задовільнити їх матеріально, недумаю що цього сезону їх сформують но до наступного мусять організувати.

Neon 08.02.2009 20:57

минулого тижня був на буці... і спостерігав цікаву картину... як двоє рятувальників зупинили і почалищось пояснювати лому... мене це реально вразило бо до того навіть патрулів небуло... хоча і мало народу в них у патрулях.. але хоть шось... будемо надіятись шо ситуація з ломами до наступного сезону покращиться... бо в цьому вже немає часу щось робити...

Albertowych 08.02.2009 21:18

Цитата:

Коментар від Neon (Коментар 17293)
.... бо в цьому вже немає часу щось робити...

Вже почали і це добре, головне НАША активність. Добробут починаєтся з себе. Не будьте байжуми, відстоюйте СВОЮ безпеку, я переконаний що апри звертанні до працівникив Бука ВАМ завжди підуть на зустріч. Принаймні Я в цьому переконався.
Троха дивує байдуже ставлення оточуючих :( , шкода що люди не розуміють того, що ломяра міг збити не тілко мене, або Рижика. ВІН МОЖЕ ЗБИТИ ЙОГО ДТИНУ!!!!!

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 07:21.