Цитата:
Сообщение от samura1
Стоит задача впервые попасть в Альпы и получить максимальные впечатления.
Планируем поездку с 30 марта по 6 апреля.
Уровень катания - средний. Катаемся только на подготовленных трассах. Цены на скипасс и отель не особо важны(без фанатизма, конечно).
Нужно, чтобы была большая зона катания в лыжной доступности(без переездов и доездов скибасами, такси и машиной).
|
Думаю, ключовим моментом у Вашому випадку для отримання максимального задоволення є період поїздки з 30 березня по 6 квітня.
На деяких курортах з горами тільки до 2500 м це вже може бути останнім або передостаннім тижнем сезону. В цей час на таких курортах, якщо пощастить з морозною погодою, то може бути майже так само, як і взимку. Але це навряд чи.
Ми були один раз приблизно в такий період у Цель-ам-Зі з виїздами у Заальбах та у Капрун. У Цель-ам-Зі та Заальбаху, де гори трохи вище 2000 м каталися, як правило при температурі від +5 до +15. На верхніх трасах було ще +/- норм тільки жарко було, а знизу вже повністю був сніг-каша – це така цікава консистенція весняного снігу, коли розковбас досить великий але м’який і перегрібається лижниками з одного місця на інше. В принципі нічого складного, але суглоби від такого перегрібання навантажуються дуже непогано.
Тому, ми 4 дні з 6 їздили кататися у Капрун на льодовик Кіцштайнхорн, де був нормальний зимовий сніг.
Коротше, покататися на курортах з горами до 2500 м в цей період, можна дуже непогано, але це не буде максимальне задоволення від Австрії.
Тому, в цей період краще відразу орієнтуватися на курорти з льодовиком, або хоч і без льодовика, але із великою зоною катання від 2500 до 3000 м. А курортів із льодовиком навіть у Австрії не так вже й багато, два з яких знаходяться якраз у Зьольдені.
Найбільший льодовик – Хінтертукс у Ціллєрталі. Відносно недалеко від Зьольдена є менші льодовики, згаданий Вами Штубай та Пітцаль, куди дійсно можна доїхати із Зьольдена, але сенсу не бачу, та Кіцштайнхорн у Капруні (Зальцбургський край). Всі інші маленькі.
Якщо Ви не скромничаєте і у Вас дійсно тільки середній рівень катання, то Вам на один тиждень одного Зьольдена з двома льодовиками безвилазно вистачить на тиждень з головою, а то й на два тижні, разом з Гурглями.
Цитата:
Сообщение от samura1
Из всего, что прочитал, думаю выбрать Зельден. Поскольку он сам по себе самый большой, ну и если все-таки психануть и сесть за руль, то близко Оберугргль/Хохгургль, Штубай и т.д.
|
Якщо поїдете у Зьольден, то психувати зовсім не доведеться, і сідати за руль також.

Нерви краще берегти.
Зручний скі-бас йде через кожних 15-20 хв від Зьольдена до Гурглів 20-25 хв. Більш того, враховуючи, що нижні витяги у Зьольдені відкриваються о 8:00, а у Гурглях о 9:00, то Ви цілком можете спочатку у Зьольдені з 8:00 разочок піднятися і спуститися, а потім за півгодини встигнути на відкриття витягів у Гурглях.
Цитата:
Сообщение от samura1
У кого какие впечатления о Зельдене? Может быть посоветуете что-то другое?
|
Мої враження щодо Зьольдена я викладав у темі
Австрия, Зельден (Sölden) - Страница 4 - Горнолыжный Форум , якщо Ви ще цього не читали. Там є багато чого.
Можу також порекомендувати зв'язку Цель-ам-Зі та Капруна, де також є льодовик. Цей варіант буде трохи дешевший, але за якістю катання та розміром зони катання буде також гірше. В цьому випадку, я б обрав проживання у Цель-ам-зі, а на Кіцштайнхорн їздити (це 20-25 хв на скі-басі), бо це - одне з найкрасивіших альпійських містечок, по якому дуже приємно прогулятися ввечері, а також вздовж чудового гірського озера.