Гірськолижний форум

Гірськолижний форум (https://extreme.com.ua/forum/forum.php)
-   Карвинг: техника катания (https://extreme.com.ua/forum/105-karving-tehnika-kataniya/)
-   -   Harald Harb PMTS (https://extreme.com.ua/forum/karving-tehnika-kataniya/29396-harald-harb-pmts.html)

Lyubomyr 22.05.2024 21:52

Ось це можеш подивитися, він тут якраз це робить:
Richi Berger Skiworld 29 - YouTube

В нього ще доволі цікавий погляд на короткі повороти який мені здається логічним. Там можна в відео знайти.

Mik 23.05.2024 08:27

Я лише хотів сказати, що далеко не два варіанти поворів(Харб-Томас) існують. Є інші і тому стопкадри без відео не дуже інформативні.

Lyubomyr 23.05.2024 09:43

Погоджуюсь. Мені цікаво, чи можна судити про силу позиції зі стопкадру. Але схоже що ні, це щось дуже складне.

Sheridan 23.05.2024 10:07

@Lyubomyr, схоже я пропустив, хто і коли народив цей термін. звідки з'явилися сильні та не дуже позиції?

Lyubomyr 23.05.2024 10:18

Ну це вже колись десь було. Тепер це було в двох постах:
Harald Harb PMTS - Сторінка 66 - Гірськолижний форум
Harald Harb PMTS - Сторінка 67 - Гірськолижний форум

По інших фото і відео я не отримав відповіді чи позиція сильна чи слабка, мабуть слабка.

Skyclub 23.05.2024 10:21

Хлопці, який сенс взагалі пояснювати щось людям, які апріорі не бажають чути аргументів?
Бляха, остання спроба. Якщо буде проігнорована, тоді чао.

1.Станьте на обидва копита на прямих ногах, хоч босоніж, хоч у черевиках. Розверніться ВПРАВО тазом, плечима і руками. Подивіться на свої копита і напишіть ТУТ, що ви бачите.

2. Присядьте у бейсік позишн. Зробіть те саме. Зробіть це також вліво.

3. Спробуйте стопами поставити копита на кант. Наприклад, на ліву ногу.
У такій позиції розверніть таз вправо, потім вліво. Розверніть корпус разом з тазом, а потім і різні боки. І весь цей час просто дивіться на стопи. Вони САМІ або заватажуються, або розвантажуються, закантовуються чи розкантовуються.

4. Спробуйте надавити-вкрутити носком стопи ЛІВИЙ ЗОВНІШНІЙ кант, розвернувшись ВПРАВО. А потім вліво. Тобто у поворот, та назовні. Спробуйте зробити у режимі Фантом -піднімаючи внутрішню ногу і закантовуючи її.

Просто спробуйте це зробити. Це дуже просто і дуже наглядно.

Напишіть результати.

Я вже закохався вам це пропонувати, ріаллі...

Lyubomyr 23.05.2024 10:30

Коли ти мене заплутав своїми сильними позиціями я попросив сказати про силу позиції на відео. Мені це треба для валідації мого розуміння. Прийди і скажи -- тут слабі позиції, тут сильні. Так відбувається навчання на прикладах. Але ти чомусь завжди відсилаєш робити якісь вправи, ну серйозно.

Я досі думав, що мова йде десь про це:
Ангуляция или угловое положение - зачем вообще это нужно? - YouTube

Але схоже там щось змінилося і тепер вже просто положення ймовірного (про його положення ми можемо лише здогадуватися) центра маси по відношенню до вісі ніг не достатньо. І якщо раніше лижник міг впасти через завала за вісь, то тепер вже не впаде бо "внєгшіє сіли".

Добавлено через 2 минуты

Щодо твоїх пропозицій щось там тестувати. Я вже писав, може для людей яких розчавлює сила в повороті це актуально зайняти якусь позицію щоб очі не вилізли. Але для багатьох лижниів це далеко не головна ціль.

Mik 23.05.2024 10:32

У темі 1 додатків
Вкладення 47597

Ось приклад. Ніби техніка, як Томаса. Але...
Це Такао. І всі знають як він їде.

Lyubomyr 23.05.2024 10:41

Тамє є ще купу питань. Я отримав відеоаналіз що я маю гігантський звал тазу. Я подумав, що це то що заклонщики називають надмірною ангуляцією але ж ні, я уточнив чи в в Тіни Верайтер там то саме і хоча в неї таз біля снігу а тіло рівне, що створюж кут вже бличжий до 90 там все таки сильна позиція, бо "руки всередині". Мені це все більше схоже на булшит.

Skyclub 23.05.2024 10:49

Цитата:

Коментар від Mik (Коментар 422279)
Вкладення 47597

Ось приклад. Ніби техніка, як Томаса. Але...
Це Такао. І всі знають як він їде.

А що саме не так? Порівняй фото Харба, Томаса та Такао.

Любомир, я ж не ведмедик, щоб розбирати "помилки" Бриньоне:acute: Я по землі хожу. І як звичайний лижник пропоную для початку розібрати прості речі. Я спортсмен у минулому. Добре памятаю, як тренер розбирав мої помилки у бігу та плаванні та пояснював рухи. На відміну вад нас він таки вчився у інституті, а не у ютубі.
Дяк за відео Томаса:good: Лишилось не гигикати, а спробувати його почути. Бо Томас закінчив з десяток різних шкіл.

Ден, давай більше корейців. Вони неодмінно виведуть вас на СВІЖУ чисту воду:oops:

Добавлено через 2 минуты

Цитата:

Коментар від Lyubomyr (Коментар 422280)
Мені це все більше схоже на булшит.

Дякую, Друже, :friends::friends::friends:, я тобі більше не відповідатиму, бо булшіт.

Знов таки, по традиції, прибираю за собою.
Дякую за спілкування:shock:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 14:57.