Гірськолижний форум
Горные лыжи ArmadaГорные лыжи Armada Горные лыжи Elan Маски и одежда Oakley Горнолыжные маски Bolle
Защита Dainese Термобельё Craft Спортивные носки X-Socks Термобельё X-Bionic
Реєстрація Головна Розділи Нові Біржа Транспорт
МОБІЛЬНА ВЕРСІЯ : НАШ FACEBOOK : RSS : Гірськолижний форум > Снегозависимость > Мастерская > Уход за горными лыжами и их обслуживание
Мастерская ремонт и обслуживание снаряжения

Відповідь

Параметри теми Пошук у темі
Старий 07.09.2005, 23:28   #1
Sheridan
Адепт Харбариума

Зараз: поза форумом

Снаряга: Yamaha Tracer 9, YT Jeffsy Pro Race. Blizzard: SRC WC 165, WRC WC 180, Rustler 11 188
Уход за горными лыжами и их обслуживание

Наконец-то наш брат и соратник родил видео со своего семинара по обслуживанию горных лыж. Спасибо тебе, Booldozer :)

Для удобства видео порезано на смысловые куски. Смотреть тут: Сервис лыж @ EX.UA

Всё залито на наш ФБ аккаунт. Сорри за качество - 2005й год как никак :)

Нажмите, чтобы посмотреть
  Відповісти з цитуванням
Старий 25.01.2021, 23:33   #881 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: Line Blend, Blizzard GSr, Head I.SL, GT Avalanche
Твины с талией 100, мягкие носок и пятка, очень жесткий центр. Отдавал на сервис, там боковой угол сделали 88⁰, шлифонули скользяк и забыли завалить по базе. В итоге на них катать было настолько дискомфортно (цеплялись за все что угодно, полностью были непредсказуемы), что возникало желание продать лыжки.
Сточили с базы 1⁰ и... о чудо! Это же любимые лыжи))

Судя по фоткам, там нужно просто шлифонуть базу и завалить кант на 0,5 - 1,5⁰. Если в Киеве, то тогда путь лежит к Kirillу.
  Share with Facebook Відповісти з цитуванням
Старий 26.01.2021, 12:01   #882 (посилання)
Дельтапланерюга

Снаряга: Elan Magfire 82Ti, Icelantic Nomad 105
Цитата:
Коментар від Tolla Переглянути коментар
...тогда путь лежит к Kirillу.
Именно к Kirillу или просто в Спортзону?
К Kirillу я уже несколько дней, как обратился с вопросом. Тут, на форуме. Но что-то в ответ - тишина.
Старий 26.01.2021, 12:28   #883 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: Line Blend, Blizzard GSr, Head I.SL, GT Avalanche
@mopo3 , Мне сервис делал другой специалист - МС в горных лыжах. Он вроде сейчас не занимается сервисом. У Кирилла номер телефона есть в профиле.
Старий 13.09.2021, 11:03   #884 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018; HEAD Icon TT500, 2011-2012; Atomic Hawx Prime 120s
Цитата:
Коментар від Masik Переглянути коментар
Рідкий парафін юзаю цей просто беру в літровій банці.
@Masik, у мене до Вас є кілька питань по рідких парафінах, бо сезон наближається і сподіваємося, що Європа нас до себе пустить.

1. Ви писали, що рекомендуєте універсальний рідкий парафін VOLA такий, як на фото. Я подивився у нього дійсно універсальний температурний діапазон від -8 до +15 градусів.
Крім того, на сайті є ще й спортивна категорія парафінів з різними більш вузькими діапазонами температур.
Але для Зьольдена, куди я знову сподіваюся потрапити в цьому сезоні, найбільш характерним температурним діапазоном на висоті катання у січні-лютому є діапазон від -15 десь до -3, а на льодовиках зранку і до 11-12 години й взагалі нерідко буває від -25 до -12.
Як Ви вважаєте, може мені варто взяти два спортивних парафіни VOLA з діапазонами -25…-10 та -12…-4 ?

2. Чи не буде погано лижам, якщо один день їх мастити рідким парафіном одного температурного діапазону, а на другий день – іншого температурного діапазону без попередньої шліфовки, якщо погода потеплішає чи похолоднішає?

3. Якщо брати парафін спортивної категорії, то який краще, без фтору, з низьким вмістом фтору, чи з високим вмістом фтору?

4. Чи сильно відрізняються за властивостями рідкі парафіни VOLA, яким користуєтеся Ви, та STAR SKI WAX, бо у STAR SKI WAX є один парафін якраз з найбільш характерним діапазоном для Зьольдена від -20 до -5 ?
Старий 13.09.2021, 14:04   #885 (посилання)
Давно на форуме

Снаряга: Volkl Racetiger GS (185), Racetiger SL (170)
Ого. Це мені знову реферат писати
1. Так рекомендував і рекомендую саме той що на фото. Тому як основна маса лижників старається кататись саме в таких температурних умовах.
Про спортивні парафіни забудьте, якщо Ви не плануєте приймати участь в перегонах. Адже крім температури там важливу роль грає вологість снігу та дисципліна в якій ви приймаєте участь. У спорті рідко використовують один парафін там готують торт «наполеон» . Рідкі парафіни в спорті це скоріше палка-виручалка яка дозволяє швидко перелаштуватись під різку, раптову зміну погоди.
Усім звичайним снігозалежним з головою вистачить універсальних та звичайних вуглецевих парафінів (їх ще називають тренувальними ).
2. Ні не буде погано – тільки дякую скажуть. Вони для того й задумані щоб швидко підлаштовуватись на відповідну температуру.
3. Фторовані парафіни думаю Вам не варто використовувати. Якщо коротко то LF – це для волого снігу, HF для мокрого. Або так, якщо ви ліпити сніжку і вона не ліпиться, а розсипається тоді беремо звичайний парафін, якщо ліпиться але поганенько то - LF, якщо сніжка ліпиться гарно міцно тоді – HF. Максимум щоб я радив не спортсменам це LF. Фтор впливає тільки на швидкість відведення води, але є недружнім до самої ковзаючої поверхні.
4. Суттєвої різниці між універсальним VOLA і STAR WAX ні я ні мої друзі не зауважили. Працюють всі, як і інших виробників. Я використовую як і STAR SKI WAX так і VOLA у відповідності до погодних і температурних умов. Просто VOLA універсальніша для наших останніх зим.
Але перед використанням рідких парафінів, ще раз уважно почитайте як їх правильно наносити . І не забудьте перед поїздкою відвідати правильний Ski-Service і нанести твердий парафін праскою, ( хоча маю надію що Ви це зробили ще весною і зараз потрібно тільки розконсервувати снарягу).

P.S. Ну і гарного Всім снігозалежним прийдешнього сезону. Най щастить.

Востаннє редагував Masik: 13.09.2021 о 17:47.
Старий 13.09.2021, 16:03   #886 (посилання)
Всегда на форуме

Снаряга: Atomic Vantage X 80 CTI, 2017-2018; HEAD Icon TT500, 2011-2012; Atomic Hawx Prime 120s
Щиро дякую за ґрунтовний і корисний «реферат»!

Щодо фторованих парафінів тепер все зрозуміло, вони мені точно не потрібні.

Оскільки у Зьольдені на висотах від 2500 до 3200 зранку доводиться кататися, зазвичай, при температурах нижче -10, то думаю, все ж таки, окрім універсального, взяти ще й STAR SKI WAX на діапазон -20…-5. Поекспериментую.

Ну а лижі, само собою, лежать напарафінені твердим парафіном правильними хлопцями у правильному сервісі «7 вершин – Skirental».
Щоправда лежать вони вже майже півтора роки, бо в минулому сезоні я не катався зовсім.
Старий 07.02.2022, 09:47   #887 (посилання)
Новичок

Снаряга: Fisher, Elan
Забрав лижі з скі – сервіса! (заточка кантів, скользняк). Попробував катнути. Просто ж..па. Лижі почали жити своїм життям! Їздити не реально. Лижі не керовані, рискають не тримають траєкторію. Що з цим можна зробити? Заміна ніг не варіант.
Старий 07.02.2022, 09:57   #888 (посилання)
Давно на форуме

Снаряга: Боты FT DROP KICK Лыжи FACTION CT 2.0 188 Specialized RH Pro & VW
@MiroBachi3 , Де робили сервіс?
Старий 07.02.2022, 10:52   #889 (посилання)
Новичок

Снаряга: Fisher, Elan
В Ужгороді. Поки що не хочу конкретики, подивлюсь на поведінку "майстра". Можливо випадково так сталось. Там зроблені ще одні лижі, але вони ще не катані.
Відповідь Головна  Новi  Вгору 

Тут присутні: 4 (учасників - 0 , гостей - 4)

Ваші права у розділі

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній коментар
Уход за гл ботами, стирка Arci Выбор горнолыжных ботинок 56 27.03.2020 19:47

При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
New UsersNew PostsVisitsPageviewsSearch EnginesDirect TrafficReferring Sites
Today10348939 (76%)12 (24%)1 (2%)
Yesterday0413335173 (55%)58 (44%)2 (2%)
Month762330590972146 (64%)1168 (35%)37 (1%)