09.02.2011, 14:15
|
#41 (посилання)
|
Всегда на форуме
Зараз: поза форумом
Снаряга: Всё своё ношу с собою
|
Я с этого и начинал - изготовить. Как показывает опыт идеально для этого подходит ресорная сталь, рапидовая, и клапан, в моём случае от старенькой Волги. Правда сам не делал ничего кроме ручки, сталью занимался мой друг - кузнец. Все ножи отлично себя показали в эксплуатации. Некоторые уже подарены и новые хозяева, насколько я знаю очень рады
|
|
|
09.02.2011, 14:35
|
#42 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: ......
|
Цитата:
Коментар від vorigg
стального тросу: дати ковалю і він нагріває і клепає доти поки всі ті дротики не стають однорідною масою,каже що дуже міцний тоді виходить.
Що ви про це думаєте?
|
приблизно так дамаск кують.
Зробити ніж без достатнього устаткування досить важко, свого часу наробився тих ножів, напевно штук 100 зробив, і викидні і мисливськи, рукоятки з козячої ніжки, сталь найкраща 65г, її треба хромувати щоб не ржавіла. Міцність залежить від гартування. Ще непогані ножі получаються з обійми підшибника, там сталюка легована (лєгірованая) всілякими добавками.
Цитата:
Коментар від Falconerwing
Я..... сталь, рапидовая, .........
|
Рапідова - з фрези, занадто крихка. Можна взяти ніж від гемблярки товщиною 4мм, обточити на точилі, зробити виборку, полірнути і буде хороший ніж. Тільки під час обробки не перегрівати.
|
|
|
09.02.2011, 14:42
|
#43 (посилання)
|
Всегда на форуме
|
По поводу хромирования согласиться сложно. Если нож постоянно находится в эксплуатации, а не лежит дома на полочке - то хромовое покрытие с него слетает чуть ли не моментально, ну во всяком случае приходит в негодность очень быстро и недостаток №2 - режущая кромка всё равно будет ржаветь. Хорошим выходом из ситуации является воронение - легко восстанавливается в домашних условиях, не даёт клинку ржаветь.
|
|
|
09.02.2011, 14:55
|
#44 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: Разная
|
На счет сталей. Неплохо на ножи идет 40Х13, после закалки, доводки и полировки нож не ржавеет.
|
|
|
09.02.2011, 14:56
|
#45 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: K2 Seth
K2 Hell Bent
|
А шо, як шо ніж у салі, то хіба він іржавіє?
А як шо нема сала, то на біса той ніж.
|
|
|
|
:)
Rio, Muadib, Vols, Albertowych, vorigg, sunfiree, Lacena, Lesya, Влад2010, inney
+
Funcarver, Neon, igrus |
09.02.2011, 17:05
|
#46 (посилання)
|
Всегда на форуме
Снаряга: .
|
Цитата:
Коментар від Nickel
Есть масса ножевых форумов. Там, как бы, больше информации "про ножиги" должно быть.
|
Форуми то є,але цьому ресурсу я більше довіряю...
Крім того бачу,що народ "в теме"
|
|
|
09.02.2011, 17:13
|
#47 (посилання)
|
Всегда на форуме
|
Цитата:
Коментар від vorigg
Форуми то є,але цьому ресурсу я більше довіряю...
Крім того бачу,що народ "в теме"
|
А какой уважающий себя Мужыык не "В теме"
|
|
|
09.02.2011, 17:58
|
#48 (посилання)
|
Экстремалинка
Снаряга: Line Pandora 2011 и иже к ним
|
Цитата:
А какой уважающий себя Мужыык не "В теме"
|
А мы тут с Lacena свои пацаны в юбках
пи.ся. Все-таки чисто шкурный интерес. Как можно было сломать ЧЕТЫРЕ штуки швейцарских ножей? Где вы их приобретали?
|
|
|
09.02.2011, 18:15
|
#49 (посилання)
|
Всегда на форуме
|
Так как я их "использовал" - из бука 2х метровые жерди для шалаша резал, консервы открывал (что странно), гвозди из досок пытался вынимать, даже не странно что лезвие вдрыск разлетелось, а покупал в магазине "Людмила". Они у нас оф. представители Викторинокс. Последний - друг из Финляндии привёз; история та же.
|
|
|
09.02.2011, 18:41
|
#50 (посилання)
|
Паблик Энеми
Снаряга: Armada JJ + Marker Grifon
Dynafit Beast 98, Dynafit Radical ST2, Dynafit Vulcan
|
Цитата:
из бука 2х метровые жерди для шалаша резал, консервы открывал (что странно), гвозди из досок пытался вынимать
|
якщо головою битись об стінку то голова теж розлетиться це типу використання не за призначенням ніж для походу має бути компактним і більшменш гострим.
відкрию вам велику таємницю для зрубування дерев є таке чудо техніки як пила або сокира.
|
|
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати коментарі
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати коментарі
HTML код Вимк.
|
|
|
При цитуванні гірськолижного форуму на інших ресурсах, активне посилання на extreme.com.ua обов'язкове.
|
| | New Users | New Posts | Visits | Pageviews | Search Engines | Direct Traffic | Referring Sites |
---|
Today | 0 | 1 | 39 | 77 | 36 (75%) | 11 (23%) | 1 (2%) |
---|
Yesterday | 0 | 3 | 150 | 491 | 78 (52%) | 68 (45%) | 4 (3%) |
---|
Month | 7 | 96 | 3828 | 12188 | 2359 (62%) | 1414 (37%) | 58 (2%) |
---|
|
|
|